Tuesday, August 05, 2008

sha: text message


Pagi Sabtu...sampai umah dekat nak kul 7.Ngantuk and penat giler. Sampai2 jek...tukar baju...makan. Ibu dah bangun, borak2 jap. Sbnrnye mase borak tuh aku dah start baring kat kerusi depan. Mule2 aku dok lagik...tp lame2 pale aku makin berat.Aduishhh....

Aku teringat kat Ogie. Dah bape kali dah kitowang cancel nak jumpe sbb aku nak tido. Aku called. Die tak angkat. Di saat aku nak tutup mate, die called balik. Borak2 sume...tibe2 die passed phone kat sowang lelaki. The moment laki tuh intro jek...aku dah tau dah sape. Lan. Classmate kitowang yg mmg suke kat Ogie sejak sekolah. Woooww...baru kul 9pg, dah berdating budak2 nieh. So, the moment Ogie dok bising2 nak jemput aku so dat aku leh join dowang, aku dah mule surrender. Mate aku dah mule nak tutup.

Kul 10.30pg. Ibu kejut, suruh aku mandi. Aku baru nak msg Ogie...sbb aku penat sbnrnye. Tibe2 dpt msg Ogie balik, die cakap...cancel lah...Aku pon terus sambung tido balik...sampai kul 2.30ptg.

Kul 11mlm camtuh...tibe2 Ogie msg. Dr msgnye tuh...aku tau sbnrnye my gal merajuk kot. Tp, aku biaselah...bukan understanding sangat (bak kate ex-boipren aku...hehe). So, aku dok layan msg die. Last2...dah penat msg, die call plak. Make bergayutan la aku. Cite pasal seharian bersame Lan (cian die kena kaco ngan aku...dr dulu aku push die soh kawen ngan Lan. Hahaha...). Cite sal life kitowang. Cite pasal our last RM50 last month. Commitments (and how we hate the word). Hmm...my gal is in a situation. Aku ingat aku jek macam tuh.

Pastuh...lepas stgh jam berborak...start msg2 balik...Walopon kos menelepon kat Mesia nieh org kate murah, sbnrnye takla murah sangat sbb dulu mase Ogie kat US, kitowang spent the whole nite on phone:D

Aku: Am I a lousy fwen?
Ogie: Taklah. U neglected me. Tuh je...
Aku: Sha ingat la kat Ogie...
Ogie: I dun want words. Actions only.
Aku: Alalala...Ogie majuk ke?
Ogie: Ye. Pujuklah.
Aku: Tak pandai.
Ogie: Practice makes perfect.
Aku: Ogie hunny bunny...janganlah majuk...Sha tak lupe Ogie. Sha takde kawan dah tau. Ogie majuk sape nak kawan ngan Sha.
Ogie: Alalala...sedeynye...cayang die...Bile nak hangout?

Bla..bla...blaa...dah ok dah. Jgn salah paham tau. We are both straight. Cume dua pompuan mengade2 yg berkawan baik.

I miss my gal very much....huwaaa....

Skang almost everyday die call time lunch hour...cian die...bile la nak jumpe nieh...