Friday, September 05, 2008

sha: bintang di surga


[rock] star bento, originally uploaded by she.likes.cute.

Masih ku merasa angkuh
Terbang kenanganku jauh
Langit kan menangkapku
Walau kan terjatuh
Dan bila semua tercipta
Hanya untukku merasakan
Semua yang tercipta
Hampa hidup terasa
Lelah tatapku mencari
Arti untukku membagi
Menemani langkahku
Namun tak berarti
Dan bila semua tercipta
Tanpa harus ku merasakan
Cinta yang tersisa
Hampa hidup terasa
Bagai bintang di surga
Dan seluruh warna
Dan kasih yang setia
Dan cahaya nyata
Oh bintang di surga
Berikan cerita
Dan kasih yang setia
Dan cahaya nyata
Lelah tatapku mencari
Arti untukku membagi
Menemani langkahku
Namun tak berarti
Dan bila semua tercipta
Tanpa harus ku merasakan
Cinta yang tersisa
Hampa hidup terasa

Lagu nieh adelah salah satu lagu karaoke yg Shahmi nyanyi sebelum pose arituh. Adikku Shahmi nieh over-puitis kadang2. Aku pon tak paham. Aku pernah dgr lagu nieh...but aku tak pernah layan lagu nieh. Peter Pan? Aku biase jek kalo Peter Pan nieh. Band Indon nieh...kadang2 layan la...tp tak layan sangat laaa...biase jek:D

Tp arituh adikku nyanyi cam penuh perasaan arituh. Tak tau la sorenye yg bunyi macam sedih ke (sore die taklah best sangat...tp boleh laaa...kire ok jek!). Ataupon lagu nieh mmg sedih. Ontah!

Sbnrnye aku tgh nak tunggu sahur nieh. Baru abeh keje dan bersahur di opis. Huhuhu..sunyinye...Posting blog aku kena delay cuz semalam takde letrik lak kat Seremban. Huhuhu...boleh akkk? Posting dah siap dah dlm notepad...tp takleh nak publish...sowi...nanti aku upload ptg2 sket karang:D

Gigi aku dah okay sket...sementare nieh aku tgh layan lagu2 best...menenangkan jiwa yg pening lepas melayan customer (Tuhan....tabahkan la ati aku dpt customers yg tak berduit dan kuat menjerit di bulan pose nieh!).

Kaylah...nak gi sahur...kul 5.15 am kang aku nak balik...Taaa:D

6 comments:

Pocket said...

posting dlm notepad dulu, then br upload yek? hehehe samo cam pocket,

kejap sis, kja sampai sahur meaning shift malam?
TMnet Call Centre?
Dell Call Centre?(Housemate pocket keja nih)

tak pun MakGad hahahahah:)


lagu is something that u need to sing it with feeling. or else itll be just like...
twinkle twinkle little star eheh

Dayu said...

sahur kat opis?? alah tak bestnya..ada teman tak..harus lah ada kan...

tak suka betul keje malam..*tapi elaun keje malam byk*

Adry said...

hehehe... over puitis ek... hahaha... aku rasa kengkadang aku pun macam tu gak

Sya Annur said...

Tuhan....tabahkan la ati aku dpt customers yg tak berduit dan kuat menjerit di bulan pose nieh!>ayat kauuuuu. hehehe... apo la xdo letrek. sure sangap je, kena plak mlm. tp org yg kmplen banyak na lmpu kat semban tuh sure suka, hehe.. bilakah nak dtg rmh nih? nak dtg ckp je, sleepover pun buleh

Neeza Shahril said...

siannya kat Sha bersahur kat office je.. company apa Sha kerja tu?

cHeRyNa PiReS said...

pocket:
--> Dua2 pon bukan...hehehe...sbb me jd cleaner jek kat terminal bas:P

Can have feeling laaa...but to sing with feeling is a bit difficult for me:D

dayu:
---> sahur kat opis and sahur sowang...adelah teman but bukan sedare seagame:D

adry:
---> over-puitis tuh sbb tak paham maksud lirik lagu nieh...hanye org2 yg over-puitis gak yg paham..

kak sya:
---> setakat nieh keje jd obstacle lagik...akan dibalas di dalam sms:D

kak neeza:
---> company membasuh jek kak neeza...basuh otak orang...hehehe...