Wednesday, September 24, 2008

sha: conclusion - me and mr errr

Well...well...cerite Errr dah abeh. Macam2 response aku dpt...sangat lah memuaskan ati. Sbb asal2 aku nak gatal2 jek menaip cerite Errr nieh...pastu tibe2 aku tergatal plak nak tanye pendapat org (which sbnrnye in the end turned out to be a gud thing pade aku).

Thanx 4 supporting cerite Errr nieh walopon pade awalnye aku tak berniat pon nak jdkan mende nieh sequel. Ia hanyelah utk mengisi mase lapang sementare aku abeh keje and bersahur. Tp last2 jd sequel sbb aku hanye ade 15 mins nak taip and publish posting. Agak kelam kabut..so byk sket error:D

Ape jd ngan Mr Err dan aku ek? Ooo...the next evening...mase aku nak gi keje, aku terserempak ngan Mr Errr. Bear in mind, Mr Err bukan dak opis aku. Die keje dekat Cyberjaya jugak, but tak same opis.

Nampak2 jek aku, muke Mr Errr agak merah la. Aku senyum jek kat Mr Errr walopon aku sbnrnye rase takut nak senyum. Bukan aku takut sbb ape aku dah buat kat die, tp aku takut senyuman aku tuh memperasankan die lagi! Errrr...

Aku: Hi!
Mr Err: Hi Sha...(senyum kulum...muke merah!)

Tibe2 die dtg. Dok depan aku. Mukenye agak serius.

Mr Err: Line terputus pagi td.
Aku: Aah..ye...
Mr Err: Sha betul ke tak ubah pendirian tuh?
Aku: Betul.
Mr Err: Takde can la kite nieh ye?
Aku: Nampaknye macam tuh laaa...
Mr Err: Sha marah kite?
Aku: Taklah. Buat ape nak marah?
Mr Err: Kite takut Sha marah.
Aku: Tak...tak marah pon.

Mr Err sbnrnye bajet aku pon suke kat die, sbb aku nieh kan becok. Jd aku tegur sume org, senyum ngan sume org. Probably, die ingat aku treat die lebih...tp sbnrnye aku takde niat pon (Tuhan...kenape nieh slalu jd kat aku?). Tuh la len kali aku taknak becok sangat lagi laa...taknak peramah sangat. Dangerous!!! Huhuhuhu...

Well, alasan yg sangat mudah kan...aku bagi kat Mr Errr. Kononnye die tak kenal aku, sampai name penuh aku pon die tak tau. Hehehe...as if selame nieh aku jdkan mende nieh requirement! Sbnrnye tak sangat lah...aku just tak interested...maybe alasan tuh just kuar dr kepale tanpa aku sedari...

Tp mmg kalo boleh aku suke org yg kenal aku. At least make the effort 1st la. Jgn buat keputusan melulu nieh. Aku tak suke. And aku slalu tgk effort nieh. Bukan aku suruh nak redah hutan belantara lautan api ke ape (kecuali kes yg tunjuk effort dgn berhujan and temankan aku dlm komuter yg sarat penumpang dr KL Sentral ke Rawang tuh kan, Kak Sya!!!)...Just...show me dat u are really interested 1st.

Aku slalu kate, I'm always in love with Sepet, my ex-bf. Sebab...the way he made the effort to see my parents and all dat. Serious...tak tau bape kali die tanye pasal decision aku. I fell in love with Sepet bukan time die tanye2 aku. I fell in love with Sepet time die pasang lilin atas kek buffday ibu aku, time die karaoke Soldier of Fortune ngan ayahku, time die lepak ngan adik2ku and adik2ku kate, "bestnye kalo die abg kite!" And...aku ingat lagi. Die nak sangat, die tanye parents aku direct, "* mintak izin la ngan uncle...aunty, * nak kawan ngan Sha. Mintak restu bawak Sha keluar, Sha jd bawah tanggungjawb *" Terkedu tak terkedu la aku lepas tuh sbb die berani face to face ngan ayah aku. Lepas tuh, mase on the way back from my parents, when he looked at me directly in the eyes and asked, "Am I yours?" barulah aku cakap "ye." Kalo ikutkan taklah romantik pon, tp sampai dah broke up, Sepet dah kawen pon still ku kenang. Hehehe. Bukanlah perempuan mahu menjual mahal...but I want to be respected too. Walopon aku tak cantik mane, but of course...aku nak org treat aku with respect. A proposal without any confidence, preparation...and through a phone...bukanlah carenye:D

Di akhir coversation aku ngan Mr Err, aku bertanye:
Aku: Awaakk...awak org mane? (noticing the cakap jd cakak, cepat jd cepak...and ikan jd ikang...)
Mr Err: Ganu!
Aku: Ooo...okay..

Tiiiiinggg...nasib aku lah. Yeee...aku sangat kompiden ngan keputusan aku skang. Bukan kenegerian, tp mestilah kite taknak pisang berbuah 2 kali (ke 3 kali ek?). Aku rase, betullah nieh. At least, aku tak payah LAGI SEKALI nak tgk partner ku tibe2 cari awek len yg satu negeri and tibe2 kate Negeri Sembilan ngan Terengganu mungkin tak sehaluan. Perlukan awek senegeri jugak. Oooo...no way! Not again! And for record, aku tak kenegerian ye. Sepet pon bukan org Negeri Sembilan...and I was so in love with his Kedah accent:P

***SEKIAN***

I have something big going on at 11.30am today...tolong doakan yeee!!!

10 comments:

Pocket said...

doakan sya for her showdown before lunch today :)

so buleh kah pocket conclude that during the declaration of luv tu, proper ceremony is required? and not just a simple sms, or phone call would do?
sya sndiri kata :
die berani face to face ngan ayah aku... when he looked at me directly in the eyes and asked, "Am I yours?"
seriously pocket pun cam blur blur jgak nak wat gitu :) heheh

yoooohhhhh!! good story!!
cant wait to hear more :)

Adry said...

apa ada 11.30am ni?? hehe.. doakan semua berjalan lancar... gud luck.. hehe

aku betul betul tak suka cara Mr Err tu approach you.. guna phone? i don't think it's nice.. hehe... to me la.. orang lain tak tau la..

Anyway.. nice story...

Adry @ http://www.adrysabry.com

lankapo said...

patutlah abg sepet masih di hati hehe. Mr err tak dapat nak lawan lah.

Areej said...

sha, apa jd kol 1130 am tu? nk tauu gakk...
alaa, takkan ko nak samakan semua org ganu mcm gitu. aku kawen dgn org ganu tp okay je.
abg ipar aku org ganu, kawin dgn org pahang pon ok je. bapak mertua aku org ganu kawen dgn org perak okay je...ex ko sorg je kot yg kenegerian sgt...

Tie said...

Laa...masih ingat sepet tu ke..ciannya..mesti dia tu istimewa walaupun pernah mengguris hati..belum ada jodoh tu..tapi Mr Err tu mmg tak patut dilayan..Nanti datang la jodoh tu..

shaxx said...

gud luk! hehehe...
and... belum ada jodoh... so don't worry... dulu I pernah ckp cam ni kat one of my friends sbb dia sll risau takut nanti x da lelaki yg nak kat dia... I always advice... never give up... now she finally found he true love and got married...

Eriyza said...

Sha, kecik atiku.
Huhuhu!!!

cHeRyNa PiReS said...

pocket:
---> tak jugak...tp appropriate laa kalo depan2...hehehe...pocket...tak ramai org leh wat camtuh...kecuali org2 yg poyo jek:P

adry:
--->adelah sumthing...thanks kerane wish...hehehe...sbb tak nice la taknak tuh:D

lankapo:
---> u got the right picture...thanx:D

areej:
---> aku tak cakap sal mamat dan keluarganye! aku cakap pasal kedua2 ex aku sebelum Sepet (org Ganu) dan jugak Me Errr...lecehlah bile org buat statement ,"org Ganu ngan n9 tak ngam..." awal2 potong stim tau:D

kak tie:
--->ingat2 jek kak tie...takde niat len...tuh dah buat macam kak tie cakap....sha taknak Mr err..:D

shaxx:
---> takde jodoh pun takpe...dr dpt yg tak kena:D

eriyza:
--->dah agak dah ko kecik ati. sowi my fwen...dah kenyataan hidupku:D

Areej said...

tu la, some ppl are like that kan...
ntah kepercayaan mana diorg dpt smpi leh kate cam tu. ahaa, klu aku jd ko pon mesti dah serik kan...

shasha said...

ahahahahahaha...kakak!!!! u attracted another terengganu dude ke? hahahahahahaha... lawak2...

making choosing a partner frm the same negeri a must is so lame la!!! sangat kampung. org dulu2 blh ah mcm tu, sebab duduk rumah je tunggu nak kena pinang. takkan zaman modern macam ni pun nak bersemangat kenegerian mcm tu. sangat kolot (mampuih orang east marah dengan statement ni... haha... but whatever la). not just saying this about ppl frm the east coast. org nogori kito pun mcm tu jugak.