Tuesday, September 16, 2008

eeeerrrrrrrrrrrrrr????

Sbnrnye aku mmg mengade2 nak update blog pagi2 buta nieh sbb nak cukupkan posting aku sampai 600. Hehehe. Dah 4 tahun lebih dah blog nieh...tp baru 600 posting. Sbb aku taklah rajin sangat...kalo sampai mood aku takde langsung nak update blog...aku tak update pon:D

Okeh....ceritenye begini:

Di satu pagi yg dingin, aku mendapat satu call. Waktu tuh aku baru nak bergolek2 utk tido.


Orang: Hello...??? Ini Sha ke?
Aku: Ye saye. Nieh sape?
Orang: Nieh *****. Kenal kan?
Aku: Ye, kenal. Kenape call pagi2 nieh?
Orang: Sha buat ape tuh? (laaa...takkan call nak tanye aku buat ape?)
Aku: Nak tido.
Orang: Oooo...lambat ek Sha tido?
Aku: Kan Sha baru balik keje...
Orang: Yelah! Lupe plak...baru je jumpe Sha tadi kan.
Aku: Haah. Kenape call nieh? Ade hal penting ke?
Orang: Takdelah.Saje nak borak2 ngan Sha.(Ya Allah...kan aku baru cakap nak tido tadi?)
Aku: Errr...nak borak ape tuh?
Orang: Hmmm...ape2 jelah...Sha mule dulu. (boleh aaaakkk? Die yg call aku dulu)
Aku: Sha takde ape nak dibualkan. Sape yg call sape dulu nieh (cubelah paham intonasiku)
Orang: Hehehehee...Sha...Sha...(ape yg kelakarnye?)
Aku: Ye.
Orang: Sha, sbnrnye org nak tanye Sha satu mende.
Aku: Tanyelah.
Orang: Sha ade boipren? Sape spesel?
Aku: Tak.
Orang: Kenape?
Aku: Entah.
Orang: Ehh...mane boleh entah. Mesti ade sebab. (nak jugak tau...adoii...ngantuknye!)
Aku: Entah.
Orang: Shaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....(apasal sore die len?)
Aku: Ye.
Orang: Kite tanye, nape Sha takde boipren?
Aku: Kan dah jawab tadi?
Orang: Tp mane de jawapan entah.
Aku: Dah mmg Sha tak tau. Jawapannye entah lah! (sore aku dah tinggi. Nieh bukan favourite topic aku...lagi2 tgh ngantuk nieh).
Orang: Tapiiiiii...mesti ade sbb, Sha.
Aku: Nak Sha cakap ape pulak?
Orang: Jawablah...kenape...ape yg buat Sha takde sape2...
Aku: Hmmmmmmm...boleh tak Sha cakap sket?
Orang: Ye Shaaa....cakaplaaaa...(aku dah rimas dah dgr sore die nieh)
Aku: Sha nak tido. Sha penat sangat tau. Td keje banyak.
Orang: Sikiiiiiiiitttttt je nak cakap nieh Sha.
Aku: Cakaplaaaaa...tp jgn lame2 ek?
Orang: Sha suke kawan ngan kite?
Aku: Yelah.
Orang: Hmmm...eloklah. Kalo Sha suke kawan ngan kite, kite nak tanye satu mende. Boleh?
Aku: Ye?
Orang: Boleh tak kite tak jd kawan?
Aku: Aaaaaaaaa????
Orang: Kite jd special Sha yek?
Aku: Aaaaaaaa???

To be continued....sok aku sambung agik ek...hehehe...

8 comments:

Pocket said...

heheh, teramat lah gediks nya,
nih kes nak mencari perhatian lah ni.
hoh!!
tp sambung sambung!!

shaa.. satu pocket nak tanya, apa kena mengena ngan skirt itu?

Sya Annur said...

aku mmbaca selepas sahur. hehe.. elokla buat aku sengih subuh gelap nih. sambungla, aku gedik ni nak tau apa cerita seterusnya. kekeke..

Tie said...

Haa..ini kes ngoratlaa...kak tie dah lalui pengalaman camni..tapi 'siaran langsung' bukan dlm phone...eee..tak sanggup laa..Geli sampai naik bulu roma..

p/s: tu skirt raya sha ke?? Minat lak..hi hi..

zariel said...

haha... mcm best je.. sambung pun sambung la...tp setuju dgn pocket...pe kena mengena dgn skirt tu? :p

Adry said...

adeh... nak declare pun guna tepon ker?? at least jumpa la face to face... sambung sambung...

Sha terima dier kerr atau tutup tepon sambung tido?? hahahahha

Adry Sabry @ http://www.adrysabry.com

cHeRyNa PiReS said...

kepade sume orang:

1. akan disambung time aku sahur nanti....gerenti nye!!!!

2. aku pon tgh gedik nak cerite mende nieh kat kowang:)

3. komen pasal cerite nieh akan diberikan pade akhir cerite:D

4. skirt itu adelah hiasan semate2...sbb aku nak skirt macam nieh:D

shaxx said...

"syaaaaaaaaaaa....." hehehe...

cHeRyNa PiReS said...

shaxx:
--->adoii...panggey kak sya ke?btw...sangat la geli...tolonglah...