Friday, September 19, 2008

sha: errr? - almost final episode


Love springs eternal, originally uploaded by cattycamehome.

*** sambungan dari part 3****

Aku terase macam drama plak la cerite Errrr...nieh. Hehehe...okeh, meh kite sambung cerite:

Aku jawab YELAH. Tibe2 aku dgr satu bunyi dari ujung talian. Bunyinye macam lebih kurang macam nieh: "yes!" Tp aku tak sure sangat...sbb aku lagi concentrate dgr bunyi ujan yg makin lebat kat luar. Perlahan2 aku tarik fleece blanket aku...hmmm..bestnye...rase macam baby plak...hehehe..

Orang: Yeke nieh Sha?! Betul ke?!
Aku: Yelah. Ape pulak tidaknye.
Orang: Trime kasih ye Sha...
Aku: Kenape pulak?
Orang: Pasal jawapan Sha tuh!
Aku: Oooo...haaaa...yelahhh....

Pastu, die mule membebel2...Aku tak ingat ape. Yg aku concentrate mase tuh kat satu perkare. Aku concentrate kat mate aku. Mate aku pandang blanket aku. Kaler purple. Bunga2 turqoise ngan pink. Hmmm..bestnye blanket aku nieh. Blink...blink...aku nampak blanket aku ade bunga pink jek. Bunga turqoise ilang. Blink...blink...selimut aku dah jadi satu kaler jek. Kaler purple. Mule2 purple cair...lepas tuh purple gelap...

Orang: Shaaaaaaa...?? Shaaa???

Tibe2 mateku terbuka. Aku pandang selimut aku. Ehhh..sume bunga dah ade?!

Aku: Ye.
Orang: Sha tido ke?
Aku: Hmmm...ngantuk giler nieh.
Orang: Alaaa...jgnla tido dulu ye!
Aku: Ngantuklaaaaa....
Orang: Kejap je Sha...
Aku: Kejap jek ye?
Orang: Okay...okay...

Die membebel lagi. Tibe2 aku kat dlm opis. Aku tgk depan komputer. Satu call masuk...customer call. Aku angkat phone, aku dgr customer tuh mula2 cakap lembut jek kat aku. Yg peliknye customer tuh panggil aku name len. Sayang? Eh...bile mase mat salleh leh cakap sayang? Mai Secawan dowang retilah! Pastu aku dgr sore customer aku kuat sangat...

Orang: Shaaaaaaa....!!!

Mateku terbukak. Terus aku terduduk. Fon aku slid kat bantal. Laaaa...bukan sore customer...sore orang tuh rupenye!!!Aku letak fon kat telinga. Kali nieh, aku cakap sambil duduk.

Aku: Aaaaaa...Sha ade nieh...
Orang: Sha buat ape tadi?
Aku: Terlelap sket...sowi ek!
Orang: Shaaa....tak baik tau....
Aku: Aaaa...okay..okay...Sha dengar. Awak nak cakap ape tadi?
Orang: Niiiiiii...kite nak cakap. Kalo line mati karang, jgn marah ye. Top-up tak byk td.
Aku: Okay...okay...
Orang: Nanti...lenkali kite boleh borak lagi. Sha dah ade number nieh, boleh call.
Aku: Oooo...ye? Nieh number awak ye?
Orang: Yeee...Lepas nieh Sha save ek?
Aku: Oooo..okay..okay..
Orang: Bestlah macam nieh (sorenye kedengaran excited)
Aku: Awaaaaaaaaaaaaaaakkkk....(errrr???)
Orang: Ye Shaaa....
Aku: Sha nak tanye sket boleh?
Orang: Tanyelah Shaaaa...
Aku: Awak tau name penuh Sha?
Orang: Ape punye soalan nieh Sha?
Aku: Soalan utk awak lah...awak tau name penuh Sha?
Orang: Errrrrr....tau...tau!!!
Aku: Ape die?
Orang: Shaaaa...errrr...Sha....errrr
Aku: Sha ape?
Orang: Shaaa...errr....Sharizat kan?
Aku: Aaaaaaa??? Yeke?
Orang: Errrrr...yelah Sha!
Aku: Mane tau Sharizat?
Orang: Dengar kawan Sha panggil.
Aku: Hehehehe...salahlah.
Orang: Abeh tuh?
Aku: Kan Sha tanye awak tadi...jawablah...
Orang: Eerrrrrrr...errrr...org tau Sha! Tp lupe!
Aku: Awak tau ke tak?
Orang: Tau!!! (kompiden)
Aku: Ape die?
Orang: Errrrrrr....
Aku: Awak...sbnrnye...awak tak tau kan?
Orang: (DIAM)
Aku: Betul tak?
Orang: Errrrr....
Aku: Awaaaakkk...sudah la yeeee...
Orang: Shaaaa...maaflah...
Aku: Macam mane awak boleh suka Sha kalo benda kecik pon awak tak tau?
Orang: Sebab kite mmg suke!
Aku: Tp awaaakkk....Sha tak kenal awak sangat tau...
Orang: Kite boleh kenal kemudian!
Aku: Sha tak macam tuh, k. Sowi.
Orang: Shaaaa....
Aku: Awak, Sha tak boleh terima awak...
Orang: Errrrrrrrrrr.....
Aku: Kite kawan je ye?
Orang: Errrrrrrr.....

***LINE WENT DEAD****

So...ape pendapat kowang?

1. Pasal tindakan aku - tertido tuh?
2. Pasal care die cakap ngan aku?
3. Pasal keputusan aku?

Encik Errrr or Encik Shaaaaaaaaaa?


6 comments:

Pocket said...

huhuuuuu,
nice way to end the question, heheh
anyway this is what pocket think :

1. Pasal tindakan Sha - tertido tuh?
-> yang dia gi call masa orang nak tido tu kenapa? actually sha patut bg tau jer, eh!! umah i terbakar!!
gitu gitu haaa :) persistent betul lah mamat tu.

2. Pasal care die cakap ngan aku?
-> manja melampau la plak, tp patutnya dah kawin or dah declare dah baru buleh cakap gitu,
that's the soft side u dont reveal yet to your girl.
hohoooo

3. Pasal keputusan aku? Encik Errrr
-> ok jer, kalau mamat tu nama penuh Sha pun dia tak tau, lg nak couple ngan sha, patutnya dia dah kenal ngan sha dulu, then baru declare. tak gitu?
but then again, luv is unconditional. huhuuu

Purple Blanket?
huhuuuuu...

cHeRyNa PiReS said...

thanx pocket....

thanx 4 supporting the progress of the drama here:D

yupp..my blanket is purple:D

shaxx said...

1. Pasal tindakan aku - tertido tuh?
tertido tu tak sengaja... nak wat camna. lg pun awak kan dah bg tau dia awal2 yg awak ngantuk... so x salah la tido..

2. Pasal care die cakap ngan aku?
sgt berharap... sgt mengharap... sgt macam ada harapan...

3. Pasal keputusan aku?
akhirnya harapan berkecai... macam cipan dikerat lapan... pan pan paaan....

lankapo said...

akhirnya tamat sudah drama swasta ini.

rejection is the answer. hehehe
and alasan tu memang kukuh la..

I likeee :)

papa bear..

i would like to rephrase your saying
"hidung tak mancung pipi tersorong2"

hahaha

cHeRyNa PiReS said...

shaxx and lankapo...

thanx 4 making me feel better:D

Adry said...

1. Pasal tindakan sha yang tertidur tu.. tak salah bab sha memang da mengantuk kan... dia tu yang dok paksa napa

2. cara dia cakap tu cam ngada ngada plak.. huhu

3.Keputusan.. mmm , tak pasti kadang kadang bila orang tu dah sayang dia dah lupa hal hal lain... try give him some time to know more about you...

Adry @ http://www.adrysabry.com