Wednesday, September 17, 2008

sha: errrrrrr??-part 2


naptime, originally uploaded by Dailyville.

***sambungan dr part 1***

Aku cam blur. Special Sha? Eh? Ape tuh? Mateku seakan2 satu tirai baldu yang sangat berat. Macam tirai dewan besar sekolah aku dulu. Berat nak diangkat.

Orang: Shaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....(merengek plak die nieh. Macam adikku mase kecik)
Aku: Ye. (kalo adikku merengek macam tu, kecik2 dulu aku bagi penampar)
Orang: Nape Sha macam tak paham?
Aku: Ape die?
Orang: Tak paham soklan yg kite tanye tadi.
Aku: Errr...soalan ape? (eh, ade tanye soalan ke tadi? Ujan mulai renyai2...cuaca mule sejuk)
Orang: Shaaaaaa!!! Laaaa...takkan Sha tak perasan kite tanye tadi? (macam marah)
Aku: Tak. Sorilah. Sha penat sangat nieh. (ibuuu...)
Orang: Kejap jek, Sha. Sha baru balik kerja. Takkanlah sekejap pon Sha tak boleh jage.
Aku: Memanglah...tp Sha kena berulang dari Seremban. Kena bangun awal.
Orang: Mane ade jauh dr Seremban ke Cyberjaya tu. Dekat je kan.
Aku: Dekat tak dekat, bukan masalah awak lah. (aku nak naik angin nieh).
Orang: Shaaaa...nape Sha buat orang macam ni?
Aku: Ape?!
Orang: Taknak layan cakap jelah Sha. Kite tau kite sape.
Aku: Cakap ape nieh?
Orang: Shaaaaa...kite suke sangat kat Sha. Sha taknak ke jadi awek kite?
Aku: Ape tuh?
Orang: Shaaaaa!!!
Aku: Ye.
Orang: Tolong la paham...

To be continued. Cube teka ape jd lepas nieh? Sha terima tak? Kalo kowang, kowang nak tak?

11 comments:

shaxx said...

let's see... apakah pas tu awak tertido and dia nangis sorang2 on the phone... hehehe....

Pocket said...

pocket takkan terima,
alasan satu:
pocket lelaki, dia pastinya lelaki jgak

alasan dua:
nak declare, buat la bebetul sket,
mcm declare dalam pilem st@rdvst yg pocket post dulu tu ker...

alasan tiga:
pocket rase cam nak penampar jer kalau awek dtg kat pocket duk merengek... 'pockeeeettt!!'
eheheh:)

sambung sambung!!

lankapo said...

hehehe..mcam pakai telepon je ke nak jadikan awek hehe. Aper la tak romantis langsung..

KALAU I lah kan, I ajak Sha (hahaha nama manja ke)pergi candle lite dinner di Menara Kuala Lumpur. Sambil seorang mexican yang akan main biola dengan lagu2 romantik..

haa baru lah romantis di amorr

hahaha kalau I lah, orang lain tak tahu lah :)

Sya Annur said...

meh aku gelak lagi. hahahha.. kot ye pun, kena fhm la org pnt ke apa ke. talking abt pnt, one of these days sila g med checkup ye, tgk blood pressure awk tuh, kang memuda dah hypertension nnti. pastu, mkn la supplement ke, apa ke. pastu, nnti kita diskus perjalanan ke rawang. hehe

juelee said...

adehhh tensen toi kalau org tak paham bahasa nie...
nak nak lagik yg jenis merengek2 nie, rasa nak bg penampo je...huhuhkk..
cepat sambung, nak taw terima ke tak..
hahhhaa

Tie said...

Alaa..sha ni buat suspen lagi..tapi kan..kak tie dah mula rasa menyampah kat org tu lak..(hi hi kita pulak yang terasa eh..)Kalau nak ngorat sekali pun cari laa masa dan tempat yang sesuai..ni tepon je..murah sangat ke sha?? (nak batuapi sket!!; eh lupa lak bulan posa ni..)Org special mesti buat special kan..hi hi..

Adry said...

kalau aku takyah terima... memaksa tak tentu pasal.. dah orang cakap penat penatla.. cam takda masa lain jerr nak cakap.. bodo tul... tapi tak tau la kalau dia dah nak sangat kot.. hahahha

adry sabry @ http://www.adrysabry.com

Neeza Shahril said...

dari tulisan Sha, akak rasa Sha tak terima..

kalau akak, tak nak lah... cam lembek aje hehee..

Eriyza said...

Rasanya mat tuh kena rejek.
Hehehe!!! :)

cHeRyNa PiReS said...

kepade semua:

---> jawapan2 kowang sangat lah best! tp ending takde agik nieh...nanti laaa...sure kowang terkejut nyeee:D

lankapo said...

cehryna,

klu hang cakap hang terjaga dari mimpi siap lah hang hehe

akan kujadikan ayam golek di pasar ramahdan nanti