Thursday, September 25, 2008

sha: hanging by a moment


Beautiful laundry, originally uploaded by Graça Vargas.

Aku kesejukan. Lepas tuh, aku kuar for my 15 mins break. Itulah satu2nye break yg sangat aku treasure sejak kebelakangan ini. Dulu, aku bz...break pon aku tak amik. Skang, aku tak peduli....asal dpt break aku break...hehehe...lantaklah...aku dah tak peduli lagik:D

So...aku tunggu lift yg agak lembab tuh. Mane nieh? Tak sampai2. Cam dah boring dah. Aku dah start nak tag kuar ikut pintu kecemasan. Tibe2 aku dgr tinggg...lift sampai...aku kejar lift (patutlah gumok Sha nieh!). Aku jengukkan pale tgk ramai org ke tidak. Laaa...ramai. Tibe2 ade org alih ke tepi...aku dpt masuk.

Aku pusing tgk sape yg baik ati sangatlah nak bg aku yg gumok nieh ruang utk masuk ke dalam ruang lift yg sangat sempit. Aku terase janggal sbb aku rase macam ade mende "lock" kat belakang aku. Macam....feeling bile org tgh tgk tp kite tak tau sape tgk. Aku beriye la pusing leher aku nieh nak tgk...

Pusing2...tibe aku nampak satu mate yg sangat aku kenal. Pandang tajam arah aku. Alamaaakkk...silap! Sape suruh pusing? Padan muke aku. Haaaa...lepas nieh menggagau la nak cari jalan kuar lift. Tp lift tuh lembab plak. Adoooiii...

Tuan empunye mate pandang lagik. Aku nampak mulut die gerak2...tahan senyum? Or tahan gelak? Dunno. Ikutkan aku nieh, sangat sombong. Aku akan buat muke tak layan. Tp arinieh...aku rase a bit itchy la. Pe kate aku tgk je org nieh? Kenape die senyum?

Then aku teringat satu mende...

"Lawa baju arinieh?"

"Ape yg lawanye? Boring jek!"

"Lawa sbb tukang gosok baju nieh....hehehhee..."

"Puji diri sendiri nampak!"

"Of course!!!"

Lame dah aku tak pakai baju nieh. Arinieh la aku nak pakai baju nieh kot sbb ade urusan formal. Tp kali nieh aku gosok baju sendiri. Tak kemas sangat. Ade kedut2...walopon aku cube nak buat kain cotton nieh perfect tak berkedut!

Cettttt...patutlah...aku masih tak dpt nak samekan care menggosok tuh. Takkan dpt punyee...takkan perfect!

Soalan: Camne nak bagi baju kemeja nampak sangat smart dan tak berkedut?

8 comments:

eTomyam said...

senang je - hantar dobi, siap iron sekali...murah dan selesa

lankapo said...

jap point of the story ni apa,

cheryna gumuk ke?
ada orang usha dlm lift ?
berjumpa kekasih lama?
baju tak bergosok macam tak?
bla bla

heheh

sorry lah tak bgn sahur mlm tadi ni
yang merapu nih

Tie said...

Amboi..dah pandai itchy2 nih..Hi hi.. Haa..kak tie bagi petua gosok baju..Ada botol spray tak?? Kalau tak de gi beli..kat giant tu byk..pilih lah yg comel2 tu. Pastu isi air..pastu spray je kat baju yg nak digosok..jangan sampai lencun pulak..Haa..gosokkan sambil menyanyi..kain sutera pun kena buat gitu..kalau tak sampai bila2 tak hilang kedutnya...

cendawanintim said...

tang iron2 baju nih yang paaaaaaaaaaling tak ske..

Neeza Shahril said...

tu lah benda yang paling malas akak nak buat.. iron baju!! sebab tu semua baju kurung akak, kalau boleh beli yang tak payah gosok.. maknanya.. silk silk ni tolak tepi aaaaa.. hehee..

Sya Annur said...

mak aku kata, kalau nak kain tuh lmbut sng gsk, spray mcm k tie kata tuh, pastu gulung dulu dlm kain batik (ni sukatila kain apa) brg sejam dua. jgn smpan smpai kain tuh kering balik ye. hehe

shaxx said...

jawapan nye yelah... beli baju baru pastu jgn basuh dulu n kalo tak cantik, suruh sales girl to gosok dul pastu pakai terus... haaa...

Adry said...

Yeap.. aku setuju ngan tie.. itu la cara terbaik nak menghilangkan kedut.. senang skit nak iron...