Monday, September 15, 2008

ramadhan: day 12: gerbera

***day 12***

Agak lambat gak aku update pasal ari ke-12 aku berpose nieh sbb aku tak update blog dah dua ari.
Adik2 ku bising aku tak pasang internet, sedangkan kat dlm kepale aku ade macam2 reason yg membuatkan aku eliminate byk kos yg berlebihan dlm daily routine aku. Aku kena simpan duit sket dlm dua bulan nieh. Something will happen. Nanti aku akan cerite kat dlm blog nieh jugak...:)

Ari Khamis arituh aku dah diingatkan jgn beli makanan sbb ade makanan free kat opis. Department aku nye anniversary semenjak ia dipindahkan from United Kingdom ke Malaysia. Well...pocket and shaxx have been asking me about what am I doing for living. Kak Neeza pon bertanye kan. Rasenye pekerjaan aku ade dlm profile aku. Tp, ape aku buat kat dlm bangunan nieh...hmmmm...dat remain a question.

If sape2 tgk tv, tgklah iklan AKPK. Keje aku macam AKPK gaklah, except dat aku deal with foreigners...itu jek. Ade org panggey aku advisor, consultant, representative...macam2 lah. Hakikatnye aku hanye lah seorang kuli yg kerjanye macam cleaning lady. Tp instead of cuci tandas, aku cuci otak org jek. Hehehe. Dats the reason aku sangat particular pasal communication skill...sbb keje aku berkait rapat dgn communication. Tak tau communicate bermakne lupekan kerja ini. Aku pon tak pandai sangat laaa...tp sejak dr dulu mmg aku belajar bersungguh2 la nak dpt ape yg aku ade sekarang...:D

Enuff bout my boring-and-sounds-good-but-not-so-job. Ari Jumaat, time buka pose...kitowang gi la kat tpt buffet...tgk makanan. Same menu macam anniversary tahun lepas.Hahahaha. Nak gelak pon ade gak, tak keterlaluan la aku katekan dowang kedekut or takde idea. Tahun lepas coordinators hebat2. Tahun nieh coordinators dah ramai left for other companies. Yg ade pon aku dan beberape org yg len yg dah taknak buat keje nieh lagi.

Yuppp...a bit frustrating la tgk menu dan care pengendalian. As a former fund raiser and coordinator...sure la aku rase mende nieh cikai.Tp aku pon dah tak pedulik cuz yg handle nieh bos besar2 (when they have so many things to do but they decide on doing all these messy stuff). Just enjoy makanan seperti biase jek. Theme: Carribean. Menu: authentic Indian food. Muak dah. Balik2 makanan bangse die. Tp rezeki itu ku telan jua. Dpt aku berbuka. Alhamdulillah.

Bile aku cakap theme Carribean, maknenye kena la pakai style macam beach wear sket arituh. Tp within core standard...nampak perut tuh kepercayaan biase si gagak2...tp takleh pakai swimwear. Rasenye gagak, kalo suruh pakai sure dowang pakai nye. Nasib baik tak boleh. Aku? Tak peduli ape. Aku dgn tudung pashmina, jacket corduroy Sommerset Bay aku ngan faded jeans. Dgn baju tebal nieh pon aku asek demam...inikan plak nak style Carribean bagai. Macam la office nieh tak sejuk:D

Okay...sblm aku buat kenyataan yg boleh menyebabkan aku masuk ISA, cite mende len. Anniversary opis ku tak best la sbb meraikan boss2 jek. Dahla dowang beli kek kecik, then they shared among themselves ajek. Kitowang kuli2 pandang la celebration depan kitowang sambil wat keje. Sebelum nieh, at least dowang bagi sparkling water (sbb dowang takleh bg aku wine). Tuh mase boss2 omputeh ade. At least dowang respect lagi. Thn nieh sume Malaysians handle..omputeh dah balik. Ape kitowang dpt? Takde ape2...just nasi beriyani, itupon kalo sempat turun makan.

Tgh2 dok wat keje...dtg salah sowang fund raiser thn lepas kat aku. Name die Rubi. Die bagi aku bunga kat dlm gambo nieh - daisy gerbera. Bunga official Cleo magazine. Aku tau gerbera nieh pon sbb rajin bace Cleo mase muda2 dulu. Skang dah tua bace mende len la pulak sbb aku malas nak bace dating tips nieh...tah hape2. Lawa gerbera nieh. Aku suke! Mase ayahku masuk hospital, aku letak gerbera campur ngan carnation dlm bouquet kat side table die. Kali nieh aku dpt pink gerbera plak! Cantiknye... (bukan ke bunga daisy mmg utk Librans...).

"I missed u my friend," kate Rubi. Hahaha...sume cakap aku dah senyap skang. Tak amik pot pun kalo opis nieh nak runtuh ke nak terbalik. Mmg betul pon...aku wat keje aku jek skang nieh, bile cuti...aku cuti...sudah.

Di akhir hari...dptlah aku satu mug besar yg tak brape cantik sbg souvenir utk anniversary. They are cutting cost again...but too excessively. Time aku dpt mug nieh aku hanye senyum jek...alahaaaiiii Malaysians....

* kalau ade mase time sahur nanti aku nak wat posting pasal flowers for each zodiac:D

11 comments:

shaxx said...

ooo..asalnya co dr UK... hebat tuh...

and ada pasal dak tam lagi eh dlm entry nih... ingatkan kalo theme caribean makan pun caribean la, rupanya.... chk chk chk...

at least ada gak anniversary....

Sya Annur said...

stuju ngan shaxx. ngape theme ngan food xselari? haha... tuh harus ada pario n 2 piece tuh kot allowed! habihla pose korg :)) mmm, aku teka, A, ko nak resign n move on. B, ko nak keje gomen. C, ko nak kawen(ni kalu xbgtau aku majuk xmo pegi!tu hanya lwk semata ye, hehe... baca la womens weekly lak, dewasa sket :D

cHeRyNa PiReS said...

shaxx:
---> hebat ke...dah keje ngan org UK nieh rase tak hebat dah:D

tuh laaa..mende tuh noted, budak2 sume gelakkan mase tuh. dah la muzik pun lagu Hindi:D

takde pon takpee...sbb bile ade la employees sakit ati:D

kak sya:
---> aku ade je pario...tp tak keje aku nak pakai pario sepanjang malam dlm air-cond:P
cewaaahh....siap teka2 lagik tuh. dun worry...kalo jawapan die C sure nye u'll be the 1st one to noe (eh...org dah kawen leh jd tukang kipas ke?). tuh laaa...skang bace women's weekly...lagik best:D

Sya Annur said...

kalo ko kawen dlm masa terdekat, ko dpt 3 tkg kipas in 1, package ye. aku ngipas, syafi tkg trk tdg, syahmi tkg interview. hahaha... eh, who says dah kawen xleh jd tkg kipas?

cHeRyNa PiReS said...

kak sya:
---->hakhaakkk....syahmi tukang interview tuh yg tak tahan tuh...(tp best gak kan). ntah...aku pon tak tau sape tah cakap ngan aku. tp ade org cakap la.

btw...mano nak kawen...takde punye..

Neeza Shahril said...

cam tu rupanya kerja Sha.. best gak tu.. bagi akak lah.. sebab akak memang suka bercakap dan convince orang ni hehehe... tapi as for now, akak malas lah kerja hehee.. rasa dok rumah best lagi. At least for the time being lah kot..

Rashid said...

cheryna,

cantik daisy gerbera tu..mekar kembangnya. moga hidup cherynapun semekar bunga tu. sentiasa riang dan ceria..

Eriyza said...

Hang terror omputih eh?? Leh laa daku beguru. :)

cHeRyNa PiReS said...

kak neeza:
--->takdelah seronok sangat...ragam org macam2...kalo boleh sha nak jd macam kak neeza, lagik best!

rashid:
--->insyaAllah...

eriyza:
--->mane de pandai...aku la patut berguru ngan ko sbb ko cikgu...hehehe...

Adry said...

rasanya saya faham kerja sha ni.. rasanya la.. jawab call dari luar negara .. kira macam customer service untuk orang luar la..
Dulu saya pernah nak kerja kat HSBC cyberjaya... yang angkat call layan client dari America tu... huhu... kerja kul 12tgh malam sampai siang.. tapi dressing bebas la nak pakai apa.. hehehe.. lastlast tak jadi bab kena balik Sabah..

Adry Sabry @ http://www.adrysabry.com

cHeRyNa PiReS said...

adry:
---> sha tak wat customer service sbb sha urus hutang:D

ooo...dpt keje situ ke? takpelah..skang keje adry lagik interesting kan...