Thursday, September 25, 2008

ramadhan: day 23 & day 24: kasut raye


***day 23***

Ari Selase. Lepas dah bercuti dr Jumaat sampai ke Isnin, malas rasenye nak gi keje. Serius...malas giler!

Takde beli ape2 makanan spesel...maklumlah, tak terase selera nak makan. Last2 aku beli taufufa. Makanan yg akan dimakan time tak selera. Aku nieh mmg giler ngan soya bean. Kalo tak minum air soya, taufufa...aku suke makan tauhu. Yg aku tak suke sangat - kicap jek!

Buka pose kali nieh agak boring sbb kitowang dah kehilangan salah sowang kawan kitowang. Raof dah berhenti keje. Sunyi lak rasenye. Tp takpe...walopon sunyi, aku hepi sbb at last Raof dpt buat mende yg die suke dr dok menempek kat opis yg tak best nieh:D

Utk aku, Raof bukan setakat opismet. Raof nieh satu sekolah ngan aku. Aku pon tak tau yg die same sekolah ngan aku asal2nye. Sbb Raof nieh senior aku...aku form 1 die dah form 4 dah. Aku nieh plak junior pompuan...so, mase form 1 dulu takde mase la nak kenal senior lagik. Bikin kontroversi bodoh ajek!

Aku mmg tak kenal Raof time sekolah. Aku kenal Raof kat opis. Kitowang kawan2 cam biase jek la, tp tak pernah cerite sal sekolah. Mase mule2 kenal Raof sangatlah pemalu (which aku heran apasal la pemalu sangat). Tp Cik Sha kan peramah dan becok...so, lame2 kitowang jd geng.

Satu hari time buat keje, tibe2 Raof dok sebelah aku. Die malu2 tanye, "Sha...ko dulu sekolah kat Kajang kan?" Aku cam tergamam sket la. Sbb aku nieh kalo boleh nak sorok sekolah aku tuh. Tak bangge langsung walopon sekolah asrama penuh! So, camne Raof leh tau?

Pastu Raof cite yg aku dulu lalu kelas die ikut tangge, sbb kelas aku tingkat 3. Die ade lah nampak aku time tuh (siap describe rupe aku time sekolah...siot tul!) So, mule la cite sal zaman sekolah sume. Since then takdelah si Raof nieh malu2 lagik. Leh la nak dijadikan kengkawan, cite2 secret pon boleh la! Lgpon Raof nieh pandai nyanyi...sore best! Arituh die nyanyi lagu Guns and Roses...nak nangeh Cik Sha weeehhhh!!!!

***day 24***

Hari penting. Aku balik keje kul 4pg sharp sbb aku nak sampai Seremban awal. Sampai Seremban, aku sahur kat kedai sbb nak kejar waktu Imsa'...then terus balik umah. Sampai umah, tanpa berlengah...terus tido.

Aku bangun kul 9.30 pagi selepas hanye 3 jam jek tido. Payah giler...sbb malam tuh keje kan. Tp kena gak bangun. Tak pedulik. Sbb kul 11.30 pg aku ade appointment. Sebbaik dekat jek ngan umah...so, takyah la nak bangun awal berkejar ke KL ke...ape ke...

Appointment pe? Job interview laaa...ape lagik. Utk pengetahuan kowang, lepas raye nieh...insyaAllah, kalo takde aral aku akan hantar surat cinta kat boss aku. Cehhhh....macam boleh jek aku anta surat cinta betul2. Boss aku tuh dah la ensem!

Nasib baik dah kawen, kalo tak dah lame aku ngorat dah...hehehe. Sbnrnye agak susah gak nak meninggalkan boss ensem aku nieh, sbb baru 3 bulan kitowang dpt keje same2. In fact die byk tolong aku (termasuk fight nak aku naik pangkat sume kan!) tp...life has to go on...Boss atas aku mmg la ensem dan baik ati...tp boss atas boss aku tak brape nak hensem...so, paham2 la sendiri:D

Aku nak kate berharap tuh, mmg la. Tipu aku tak mengharap kat job interview kali nieh. Dahla dekat ngan umah, normal working hours tanpe OT...pastu atas sket dr kuli laaa...dpt jd operator pengeluaran! Giler kose sbnrnye aku nieh!

TAPIIIIIIIIIIII....!!! Rezeki di tangan Tuhan la...so, aku tak tau. Ntah dpt ntah tidak, Tuhan jek yg tau. Aku mmg nak sangat keje nieh, tp aku tak leh gak kate org len tak bagus. Ramai yg lagi bagus dr aku:)

Sampai2...aku tgk takde calon len, cam heran gak. Tp aku isi borang and terus masuk interview tepat kul 11.30 pg.

Aku nervous giler baban nyek sbb dah lame nye tak gi interview. Though aku selalu diinterview oleh customers dan org2 yg lebih menakutkan, tp mmg aku nervous giler laaa...seram abeh! Interviewer aku plak jenis yg sangat2 la beraura!!! Adoiii...dlm ati pakai bace segale doa la!

Asal2nye serius giler. Tp ntah camne time die cerite sal company tpt keje aku skang, die leh cite mase die kat UK. Last2 jdnye aku yg interview die! Hehehehe....bengong aku nieh. Kalo tak dpt padan muke aku. Last2 die lak yg jd cam customer aku. Tanye debit card laa....overdraft laaa...boleh aaakk? Takde kena mengena langsung ngan keje yg aku nak apply nieh sbnrnye...

Aku ingat, inteview aku setengah jam la paling lame.Tgk2 dek interviewer aku dok kuat berborak...(aku tak becok aaa....dah kate interview kan!Orang tanye aku jawab je).

Akhirnye kul 2.30 ptg, interview aku tamat selepas 3 jam. Huhhh? Pening aku lepas tuh. Menurut interviewer aku die dah interview 3 budak sebelum aku (tp apasal dowang nye tak sampai 3 jam, taklah aku tanye). Aku pon dok risau gak interview aku lame sangat...tak suke aku ke? Takpon aku nieh teruk ke?

Ntah laaa kawan2...semalam aku tak lalu makan lagi kerane terlalu risau. Aku buka taufufa dua bekas lagi...tak leh nak makan! Takutttt!!!!

* cun aaakkk kasut raye aku? Hehehe....alang2 nak gi interview, beli kasut raye yg boleh bawak gi interview skali:D

6 comments:

azie said...

hamboiiiiiiii..

lawa betul kasut tuh!

Pocket said...

oooikk!! lawa giler kasut anda, itu buleh memikat interviewer tuh.
tp kenapakah ku teringat lagu itu
'these boots are made for walking'
somehow seeing that shoes brings the memory in me, which i dont wanna reveals it here, cause this is commenting corner, not entry corner :) hahahah

satu soalan, kenapakah orang buleh ingat little particular like how u look when u'r form one even after years meninggalkan sekolah?
hummm.. dia ada ati lah tu:) kalau tak camne bleh ingat? hummm..

Kebencian_Maharaja said...

Salam Aidilfitri.....maap zahir batin. Raya mana tahun ni?

Neeza Shahril said...

sah!! kalau gitu gayanya dia interview, memang dia berminat n ambik Sha kerja... ada chemistry :). that's why lama dia borak.. siap ambik kesempatan tanya soalan tu interviewer tu hehee..

akak suka kasut Sha walaupun akak dah tak pakai kasut cam tu..

shaxx said...

macam dapat la sya kalo interview hepi2 gitu.... InsyaAllah!

Anonymous said...

the interview lasted tat long cos i had fun chatting with u. but i dont quite agree with the "aura" part. i tot only mawi yang ada aura kat malaysia ni. hehehe

-the interviewer-

p/s i found yr blog by accident.