Monday, September 29, 2008

ramadhan: day 28: fetucine cabonara

***day 28***


Arinieh aku sibuk kemas umah. Sbb selame nieh aku tak pernah byk mase nak kemas umah. Ala kadar jek.Ibu ku pon same, takde mase sangat. Buat tuh buatlah...tp taklah selalu and detail sangat. Yg kemas umah nieh slalu pon ayah, sbb ayah kat umah. Tuh pasal kalo ayah marah rumah sepah, jgn marah balik!

Dah petang sket, aku gi Giant Nilai. Sbb malas nak gi hypermarket kat Seremban, tgh sesak teruk! Beli groceries kering. Lagipon gaji dah kuar, niat di ati nak bayar zakat...tp ibuku dah bayarkan on behalf plak...so, aku bayar ibu ajelah. Nieh sume gare2 bz keje la nieh...

Aku promised adik2ku kalo aku dpt gaji aku kena masak fettucine cabonara utk dowang. Dr dulu lagik aku mmg tak pandai sangat buat spaghetti2...masak2 omputih nieh. Cabonara nieh aku reti la...kalo kuah bolognaise, aku tak reti. Cabonara nieh pon aku carik resepi since aku makan kat TGIF duluuuuu (lame dah)...terase best di tekak, lalu terus mencuba.

So, lepas bershopping di Giant, aku start masak dan mulela mengemas ape yg patut. Agak bising gak umah aku bile sume adik2ku ade...hehehe...tp at least better dr dgr sore customers kat opis:)

Tak byk sangat cite...ke sbb aku malas nak cerite sangat sbb tak sabar nak raye! Kaylah...itu aje cerite ari ke-28!

2 comments:

*SiRibenMerah said...

update citer raya la pulakkkk~

cHeRyNa PiReS said...

dah...dah...tgh mengupdate nieh:D