Thursday, October 09, 2008

the ketupat story - part 2


malam raya, originally uploaded by snuffletoad.


Aku mmg gatal tangan. Mengade2. Semuanyelah!!! Aku mmg gedik...gedik...gediiiiiiikkkk!!!

Apasal aku marah sangat nieh? Ye...aku tau apasal aku marah. Sbb...pade hari raye ke-4...aku plak start sms kawanku nieh dulu. Sejak bile aku pandai jd pengalah nieh? (eh...macam ayat Vince plak...)

Maybe sbb aku gatal nak tau result game MU. Tp tak gak, sbb aku bukan minat MU pon! Die yg minat MU...bukan aku! Abeh tuh...apasal aku ngade2 sms die plak?

Oh yeee...aku tau apasal. Sbb ibu ku. So lepas nieh pengajaran: jgn kenalkan mane2 kawan2 anda kepade ibu anda kalo ibu anda suke tanye. Macam aku pade hari raye ke-4 arituh. Ibu ku tanye, "Ehh...tahun nieh si A tak dtg raye ke? Lame tak makan kek pisang!" Ye...ye...aku tau ibu ku sangat suke kek pisang mak die. Tp aku rase dlm suke2 kek pisang tuh pon aku dah cakap clear2 dah. Kawanku itu sudah lame tidak dicontact! And aku dah cakap nape aku taknak contact kawan aku tuh!

"Takkanlah ko marah lagi ngan pilihan die tuh," kate ibuku. Hishhh...mesti nak menyibuk. Itulah kalo ibu dijadikan kawan. Semua nak tau. Aku hanye masam jek. Ye...mmg aku masih marah ngan pilihan die, tp aku takleh wat ape. Yg suke, die. Utk diri die. Ape hal plak aku nak mengade2 tak suke kan? Tp...camne aku nak buat2 suke, sbb aku tak reti nak menipu nieh...

So, dats why la aku malas. Ape hak aku nak menghalang kebahagiaan org? So, dats why aku tak contact die selame nieh. Kang aku contact kang...kitowang kawan balik. Sok, kalo die kawen...mestilah aku kena dtg kan. Abeh, takkan sok die kawen aku nak cakap, "Aku taknak dtg kenduri ko sbb aku tak suke bini ko." Giler melampau kan?!

Tp, sbb ibu ku dah tanye, aku sms gak, "Wehh...ko dah balik KL ke?" Itu jek boleh aku taipkan dgn jari2 ku yg gumok nieh..huhu...lalallalala


Aku ingat die takkan reply. Tibe2 lagu No Air kuar...lalalalala...Eh? Balas ke? Jawapannye...die balik KL ari Ahad sbb die nak anta adik die balik kolej dulu. Oooo...okay.

Cite sal bola (selame nieh pon ini je topik kitowang kot)...sal Astro aku yg aku dah terminate tuh. Then pasal keje...cite sal interview KPLI die (cam tak caye last2 die yg nak jd cikgu), cite sal keje aku yg dah tak best nieh...nasihat2 die yg suruh aku join PTD dan sebagainye. Itu jek. Pastu die tanye, nape aku tak tido...taip blog ke. Aku tanye checklist question: "Ko bukak blog aku lagi ke?"

"Bukak gak kadang2. Ape sengal sangat mamat tuh? Hensem ke?"

Mr Errr’s story...haiyaaaaa...

Kenape aku tak suke awek die? Nantilah...aku nak balik keje nieh...dah pagi...sok aku bagitau ek.

8 comments:

azie said...

yup. pengajaran. JANGAN sesekali bawak dia balik umah kalau belum konfem,ehehehe.nanti mak pak duk tanya, tok nek lagi.adoiiii..payah nak jwb.


erm, betul gak kan, takkan mau kata tak mau dtg wedding dia sbb tak suka bini dia..erm..

shaxx said...

nak tunggu part 3! hahahaha.... another sinetron dari sya!

Areej said...

hehehe dia baca gak blog ko ek? dah tu dia baca la ketupat story yg ko cite pasal dia nih? hihihi...

tak sabar nk tunggu episod sterusnya. cite ko ni lagi best dr grey's anatomy laa :D

Tie said...

Ha ha...ni napa lak tetiba lagu feeling ?? Kak tie lak jadi feeling semacam..Layan aje la sha..kita muda sekejap je...nanti dah berderet anak macam kak tie ni baru lah nyesal tak merasa pengalaman begitu..(dulu ada la ngorat sikit2..kak tie ni pemalu..auuwww!!...hihi..)

ad3ck said...

byk tol ketupat kat bawah tuh ehehe. salam eid fitr ;)

saya said...

huishh.. ketupat double meaning tuh!!! hehehhee

bozzobattousai said...

jgn bawak blik klu tak berkenan. itu motto aku.

cHeRyNa PiReS said...

azie:
---> sbnrnye suke jugak kawan2 dtg tuh sbb kalo kuar lagik org bising...bile nak balik la, itula inilah...tp..bab tanye tuh la leceh sket:D

shaxx:
---> ingat indon ke shaxx? hehehe

areej:
---> tau...aku nampak die dlm blog nieh...tuh pasal aku cerite...:P

kak tie:
--->ntahla kak tie...tibe2 plak ade mood nak layan lagu nieh. caller ringtone sha pun lagu nieh:D

saya:
--->mane ade double meaning..biase jek:D

mr bozzo:
--->dr kuar ke hulu ke hilir...baik dtg umah, lagik senang...reject tuh cerite len:D