Wednesday, October 08, 2008

the ketupat story


ketupat, originally uploaded by Asril Wardani.

Lepas tetamu2 aku balik, tibe2 intro lagu No Air berkumandang. Sapekah yg sms aku nieh? 1 message received.Click - Show- "Hai..amcam raye. Meriah ke."

Ok.

Kalo ade yg beranggapan Mr Err yg anta msg nieh, anda silap. Mr Err mmg tak brape gentleman pade aku. Langsung tak anta sms raye or contact aku lepas dr kejadian arituh. Which means, pade aku...Alhamdulillah keputusan ku tepat. Mr Err tak pernah show effort:)

Sms ini adelah dr seseorang yg sgt rapat ngan aku satu mase dulu. One thing which is holding me back against this person is 1-he is one of my ex-bf best buddies and 2-though he is my best friend, we can never talk about his new gf.

Aku kenal die dah lame. Dr sebelum aku kenal ex ku si Ganu. Mase tuh both of us were single. Then out of luck, kitowang bertembung kat Midvalley...I was his housemate's partner, die ngan awek die. Tp time tuh wat bodoh la kan, masing2 ade hak...besides, kitowang kan kawan. Though die tak suke aku ngan housemate die ke ape...die still hold lagi. Tak pulak die cakap ngan aku yg die tak suke aku kapel ngan kawan die (sape suruh tak cakap? manelah aku tau kan...)

Then,aku broke up ngan housemate die. He was the greatest fwen...he mended my heart...teman aku siang malam though sibuk camne pon ngan study and praktikal die (mase tuh aku final year). Then...I carried on...kejela...jd cikgu kejap laa...bz...but he was there whenever he was needed...

We made a pact that we will remain best friends and we will take things easy. Tibe2 mase aku keje kat Cyberjaya, I met Sepet...and I fell in luv real hard! Tibe2...my best fwen cakap...die tak berkenan ngan bf aku. So, I was a bit disappointed, aku kurangkan contact die. Plus, Sepet was a bit jealous with him...bape kali gaduh pasal die nieh aku tak tau la. But jealous macam mane Sepet mase tuh pon, nasib die ade kawan pompuan. So, senang gak nak turned back and said, "I tak marah pon u ngan kawan2 pompuan u, why should u be angry with me?" Last2 Sepet mengalah...and I tried my best to juggle my time between both important men in my life.

Satu ari, dlm ujan...die dtg umah ibu ku. Die kate ade hal penting. Arituh I found out that he left his gf for a new girl who I hardly knew. Perhaps because his friend left me for another girl...or because I didn't expect him to cheat...aku marah.

It took me a very long time to speak bout his relationship. Aku plak ngan Sepet time tuh. So, kitowang kurang contact. Konon sbb die pon sibuk study. But in the end, bile dua2 dah ade career...kitowang mule cakap pasal gf br die. Aku tak tau apasal, tp aku cepat naik minyak kalo cakap sal new gf die. The day aku kuar spital...die visit aku... Die kate gf die kem salam la ape la...aku plak marah. Takleh la aku cite Sepet or die cite gf die. Mesti gaduh. So, one day kitowang gaduh teruk sket.

So, die pon terus terang cakap die tak suke Sepet, aku pon cakap kat die aku tak suke gf die. Then I made a decision...tak payahlah aku contact die lagi sbb aku taknak sampai bile2 pon kitowang akan gaduh pasal pilihan masing2. Die cool je...but die kate taknakla putus kawan ke pe ngan aku. Aku plak...susah la nak terime...last2 aku senyap kebanyakan mase. Die contact, aku takde reaction...

So, berbalik pade sms yg aku dpt pade hari ke-2 raye nieh. Agak susah sbnrnye nak balas sms tuh.
As usual...bak kate kawan2 ku...ego ku nieh tak padan ngan pompuan. Hehehe. Tp, maybe sbb raye gaknye. Org sume bermaafan. Atiku lembut sket...So...aku pon balas la sms tuh...

Macam jigsaw puzzle...aku rase complete sket raye aku lepas aku balas sms die. It was awkward la...macam mase ari raye pertame bile die anta sms hari raye. The only thing aku ingat nak cerite pon pasal kek pisang mak die je...hehehe (apelah aku nieh bengong sangat kan). Aku tau die pon awkward gak sbb dah lame aku tak balas sms die tuh.

It's nice to have my best buddy back. He can talk about his fanatical issues with MU. I can talk bout my new obsession with Sergio Ramos (walopon die tetap ngan pendirian die yg aku hanye suke lelaki hensem! Hihi) Tp...brape lame kitowang nak baik, aku tak tau. So far...kitowang tak cerite sal relationship or his gf lagi. I really wish we dun have to go there...cuz I still can't accept dat girl. And aku takleh stand tgk die puas ati aku break up ngan Sepet. Masing2 dah tukar partner 2 kali...tp topic nieh akan wat kitowang saling reject-mereject! Toloooonnggg...aku taknak gaduh but...

14 comments:

shaxx said...

mr sepet dah lepas... mr err x boleh harap... now ada mr ketupat... meriah sungguh hidup sya!

Sya Annur said...
This comment has been removed by the author.
Sya Annur said...

ni apa nih? ku kejar kau lari, kau kejar aku plak lari. hahaha.. aku demam ah, letih lagi raya kat rmh org compare ngan rmh sndiri. hmm...

Pocket said...

err, kenapa yg sha tak suka ngan GF dia tu?
gedik sangat ker?
tp pastinya persoalan 'how's sepet?'
will come out in the future.
i wonder how will he react?
'yess!!' while showing the winning pose or 'allaaaa..' with a sad expression on his face.

anyway... kenapa tajuk cerita ketupat story?:P

Areej said...

alahai sweetnye kisah 2 org best buddies. apsal korang saling tak suka partner eachother. tp kan biasanya klu dah involve in serious r/ship agak susah nak maintain jd best buddies dgn org yg berlainan jantina. byk perselisihan dan perjelesan nnti. kena korbankan salah satu.
unless klu dua2 couple sama2 berkawan. abende aku merepek ni. ntah la.

Tie said...

Haa..rasa2nya sha dgn best buddy tu ada chemistry tak?? Mungkin sya dan dia tak perasan atau sengaja tak mahu mengaku atau cuba elak sebab tu hubungan jadi gitu. Cuba la perbaiki hubungan tu..mungkin ada jodoh..he he..untung2 kak tie dpt mkn nasi minyak nanti..hi hi...

KM said...

hehehe.......mcm2 org memuda skrg ye...

biskutrajin said...

aiyark...sy tgh terai nak paham jigsaw puzzle neh..hehhe...slamt knl btw...;)

bozzobattousai said...

alamak cheryna.... aku dah baca 3 kali dah entry ko nih tp still aku tak paham siapa bf sape dan sape gf sape? penin. tp apapun jgn gaduh2 bulan baik nih....

azie said...

sha, ur story sama dgn mine lah.

adoii..platonic love kah?

cHeRyNa PiReS said...

shaxx:
---> hahahaha...meriah apenye! kelam-kabut laaa...huhuhu...

kak sya:
---> ontah...aku pon tak tau...ehehe..take care ek! jgn jalan raye lagik kalo dah tak sihat...cian ko...

bro pocket:
---> nanti sha cerite di posting akan dtg sal gf die ek! kena tunggu...ehehe...die takkan tanye punye sal sepet...sbb die tak suke sepet:(

areej:
--->tuh laaa bukan senang...pade aku kawan lagik precious laaa...tp ntahlah...bile ke pilih, susah jugak!

kak tie:
---> adoiii...kak tie! kitowang kawan jek laaa...tak lebih dr tuh...lagipon tak pernah terlintas langsung kak tie!

km:
---> sha dah tua laaa...mane de muda..

biskut & mr bozzo:
--->sowi laa...ayat sha berterabur sket:D

azie:
--->ceritalah! nanti boleh sha bace:D

~Cinta Milo Ais~ said...

ketupat? saya mahu ketupat jugak hehehehe

Muhammad Azli Shukri said...

salam singgah dan selamat hari raya.

cHeRyNa PiReS said...

cinta milo ais:
---> ketupat best kan!

muhammad azli shukri:
--->mekasih sbb melawat ek!!!