Thursday, October 30, 2008

last days in cryberjaya: dirty business!










Besok...last day aku kat Cyberjaya. Cepatnye mase berlalu. Aku bagi sebulan notis, tak sangke berlalu cepat sangat. And...btw, aku tak dtg keje semalam. Aku amik MC sbb aku kena cirit birit. And semalam gak aku nak wat medical checkup!

Salah satu requirement utk medical checkup tuh ialah utk aku 'menghadiahkan' nuya aku kat klinik tuh utk diperiksa. Adoiiii...tak pernah2 aku kena bagi nuya kat doktor! Sampel air kencing tuh mmglah biase. Tp sampel nuya? Hmmm... tak pernah!

Sbnrnye mase aku amik offer letter arituh aku dah tau, aku kena bagi aku nye nuya. "U have to give ur stool to the doctor...." said Mr Interviewer (skang kena panggey Mr Big Manager plak!) . Aku mule2 ingat die gurau tp aku cam blur and terase kelogikan di sebalik kate2 die. Last2 aku tanye, "u were not kidding when u were telling me about the...errr...stool?" And he looked serious. "Nope!" Then he smiled. Cettt...!!! "So...?" Aku cam mengharap sangatla mende tuh just men2..."I dunno how are u going to get it, but u have to get it for them!" And he laughed. Ya Allah...dis guy is sooooooooo cheeky!

Which...kowang leh bayangkan semalam mase aku nak gi klinik, aku dah siap tadah and simpan dlm bekas...AND...telebih byk bagi kat doktor tuh sbb aku cirit birit! Haahahaha...aku rase macam nak tergolek tgk nuya sendiri. Lepas nieh aku kena buat mende nieh once in 3 months...huhu...Padan muke ko Sha..sape suruh ko nak sangat jd minah kilang!

Tiiikk...tiiiikk....tiiiik...mase berlalu. Hepi nieh. Tp aku rase strange. Kate ibu, "Jumpelah...4 the last time. Die mesti nak tau." Aku menung dr minggu lepas nieh. Semalam taklah menung sangat. Aku dok sorting shirts aku yg leh and takleh pakai (dah gumok nieh byk yg takleh pakai dah!). Aku nieh dari dulu tembam, tp dulu ade curve lagik...so...boleh la nak pakai cute2 mase buat presentations sume. Skang nieh shirts aku time college byk dah tak muat...rupe aku dah macam no. 8! Kena plak keje kat Cyberjaya aku jarang pakai shirts (sbb dok pakai jacket). Time to shop la lepas nieh....botaklah aku cari formal attire pasnieh!

Aku suke sangat CSI. So, dok bayangkan kesan tikaman mangsa CSI jek. Bile aku bayangkan diri Sepet skang nieh, aku cume bayangkan pisau criminal CSI tuh cucuk2 hati aku sambil darah memancut2. Imagination aku nieh exactly macam dlm cite CSI nieh...huhuhu...

Baru lepas called Mr Ketupat. Sbnrnye org2 yg 1st tau aku dpt keje tuh besides parents aku - Ogie, Kak Sya, ngan Mr Ketupat. Kawan2 yg len tau kendian (kalo aku rajin ceritela). Mesti kowang nak tau ape sbnrnye cite Ketupat tuh kan? Ari nieh dah 30 Syawal...aku nak sambung cite ketupat tp dok posting mende len. Lepas nieh aku nak letak tajuk ape ek?

* shopping 4 new books~! Ogie cakap tajuk2 buku aku nieh depressing....hahhaha....

15 comments:

Suzi said...

salam sha...mesti sedih gak nak tinggal tmpt lama ni...bercampur excited nak gi tempat baru...berdebar2 pun ada ...kan?
anyway selamat shopping baju baru ye..:)

cHeRyNa PiReS said...

mmg sedih kak suzi...tp nak wat camne, mesti dulukan ape yg patut...tp yg paling byk skali rase skang...nervous la!:D

hehehe...slamat menghabiskan duit jek sbnrnye nieh:D

ita.itu said...

akak pun suka csi..sanggung x tido sbb nak ngk tau..kalo tidak kol 9 dah lelap..hehe

Tie said...

Hi hi...kelakar lah sha nih! Mula2 kak tie blur pasal nuya tu.. pastu ketawa sorang2! Memang kekadang men yg dok atas tu cheeky! Kak tie pernah kena. Tgk kita dan senyum semacam je..
Moga2 happy dan dpt ramai teman baru di sana...

KM said...

Sha akan start keja kat mana plak? Saya tgh cari penyataan khas yg Sha bgtau aritu tp tak jumpa pun, kat mana ekk?

Hanis said...

same la..hanis pun suke tgk csi jgk..kalau supreme sunday lg best..3 skali bley tgk..

Nurmala said...

Cet!!! Serious ker ke bagi bagi benda tu..??wakakaka~~~ apa tujuan dia ek??

Dayu said...

nuya??
apa nuya ni sha?? and nape sha nak kena buat medical check-up, sha tukar keje ke??
wwrarggghhh!! tertinggal cite..
so lps ni sha tak keje malam2 lagi la ye

faridmw said...

salam.. selamat bertugas..hehehe.. best cita tu...

shaxx said...

ewww... apsal panggil nuya arr?

[yAN!e][pUTraJAya] said...

mula2 dok baca NUYa...

pelik gak..
aper nuya tu

muehhehehe...last2 tahu gak apekah benda tu

:P

azie said...

hu~

medical check up sampai gitu?

alahai~

Quiyah said...

hey sha..buku2 tuh tak depressingla.. Last Night Stand tu aku ader.. best cite die.. accident yg tak dijangkakan..and also its about a person fell in love with the best friend.. very nice..
Anyhow..mesti ko lega kan dah berambus dr sini? aku kan tunggu my time plak..tunggu masa yg seswai.. ahaks!

cHeRyNa PiReS said...

CHERYNA TO ALL:
nuya = b*r*k


kak ita:
---> CSI best kan?~! Sha mmg takleh tinggal punye CSI nieh...tgk ulang2 pon takpe:D

kak tie:
---> thanx kak tie....huhu...jgn la gelak...org kena bagi tuh...bukan best pon...:(

KM:
---> dah lepas pon KM...takpelah:d

hanis:
---> betul! yg supreme punye tuh ulang2 tgk pon best:D

nurmala:
---> ntahlah mala! Kalo la sha tau...tapi sha pon tak paham...nanti keje nanti taulah kot...

dayu:
---> tuh laaa..dayu jarang visit sha...sha nak tukar keje la sayang...lepas nieh dah tak keje malam dah:D

faridmw:
---> hahaha...best ke? scary laaa...huhu...

shaxx:
---> sha dr kecik panggey nuya sbb taknak panggey b*r*k...

yanie:
---> oooo...gelak ye! babab skali!:D

azie:
---> requirement...nak wat camne azie...

Q:
---? yeke! bestnyeeee....tak sabar lak aku nak bace...the other two mmg best...Lega? Ntahla beb...mixed feelings ade nieh...ko takpe...ur mr same company maaa...

juelee said...

sha...
jue sangat suke baca buku little black dress nie..
best citer die, tajuk je ala2 depressing tapi isi syookkk... jue skang ngah collect koleksi die..

CSI pun best gakk layan tanpa jemu