Monday, October 27, 2008

last days in cyberjaya: deepavali


sari seller, originally uploaded by randhirsingh.

Sapekah macha ini? Bukan...bukan...beliau bukanlah Datuk Shah Rukh Khan. Tp...beliau adelah sowang penjual sari. Image nieh aku dpt kat mane lagik kalo bukan fr flickr.

Sempena Deepavali nieh....aku takde mase sangat nak berblogging. Maklumlah...kena shopping sari, buat muruku...nak mandi minyak bijan lagik. Hehehehe....banyak nak kena buat nieh! Termasuk la aku nak kena cari kepale beruang kat mane2 utk bawak gi open house. Kalo takde kepale beruang pon...kepale lembu pon jadilah kan. Boleh aku buat kurang ajar kat umah org nanti:D

Sedap ke statement aku? Tak sedap kan? Mesti kowang ingat aku nieh dah ilang akal...macam nak tempah tempat masuk ISA utk makan makanan yg slightly better than dog's food? Oooo....sowi...sowi...aku tak macam tuh. Aku arinieh nak membuat seruan kepade kawan2 sekalian:

" Bila orang menyambut perayaan mereka, respectlah org yg menyambut perayaan itu walopon perayaan itu bukan perayaan kita. Kalo kita bekerja bersama mereka, dan mereka memerlukan bantuan untuk bercuti di hari perayaan, janganlah kita berdengki hati. Utamakanlah mereka yg lebih memerlukan. Marilah kita bersama2 menghormati rumah terbuka org len seperti mana kita menghormati makanan yang disediakan secara banyaknya di rumah2 terbuka di Malaysia ini. Ingatlah lebih ramai org yg tak makan kerana dia tak tinggal di Malaysia. Bersatu demi perpaduan negara kita - MALAYSIA~!"

Skema....? Errr...ape2 jelah. Ayat aku tunggang terbalik...tp aku harap kowang paham:D

Arinieh opisku sangat sunyi. Aku akan bekerja lagi...buat kesekian kalinya di hari Deepavali. Anak Malaysia, macam tuh la....

13 comments:

Quiyah said...

sha..sedihnya..its almost going to be ur last days..

tak bestla.tak bole bergosip dah..haha...

Tie said...

Sha ni dah melalut macam kak tie je...mesti banyak pikir nih!!..Relax laa..

SaDi said...

banyak kee aktiviti hari cuti nii??? walaupun hari deepavali... tapi sadi masih hari raya... pasal openhouse masih banyak lagi...

Dayu said...

sha ni selalu kena keje time org cuti kan
mesti tak best
kalau dayu dah meroyan agaknya
silap2 dtg punch je pastu cabut
tp tau sha tak bleh buat gitu kan..

cHeRyNa PiReS said...

quiyah:
---> jgn la sedih2...aku ade lagi nieh aaa!! belum lagi laaaa...

kak tie:
--> ade maksud tersembunyi tuh kak tie..cube bace ayat2 dlm posting nieh betul2:P

sadi:
---> mane de cuti sadi...kat opis nieh:D

dayu:
---> nak buat macam mane dayu...tak keje ngan org sini. keje swasta mane leh pandai2 nak punch and cabut...nanti kena cabut betul2...huhu...

Kekanak Tokyo said...

Soalan:
Camana adik tu nak amik dari yang berada kat tengah tu? tak ke sumer yang kat atasnya akan runtuh? hhuhu~

And, ye betul. your statement is right. Kita jgn buat apa yang kita tak nak orang buat kat kita. Kan? Kan?

Adry said...

Ohooo kesiannya... kerja yerr... mmm apa ble buat kan... kerja ngan swasta memang camtu... lain la government... banyak cuti... hehehe

juelee said...

sya xpe.. jangan sedey2..kiter dah puas raya.. Kasik 'can' plak macha2 ngan ane2 plak raya..

ita.itu said...

apa pun selamat hr deepa vali..hehe

biskutrajin said...

macha nak tawel kaler pink satu

lankapo said...

sha/chaa,

I nak kaler biru dua ok...berapa satu ..alah kurg lah sket..minyak sudah turun takan tak bley murahh


hehe

sha,

tahniah, liverpool menang dgn gol nasib bluekk
haha

cHeRyNa PiReS said...

kekanak tokyo:
---> u got the msg...thanx:D

ita.itu:
---> hehehe...tak sambut la:D

biskut:
---> hehehe...cakap ngan macha ke ngan sha? hehehe...

lankapo:
---> cettt...ade ke samekan sha ngan macha! mane de nasib...kemenangan tetap kemenangan:D

shaxx said...

cari kepala beruang? lariii.....