Friday, October 24, 2008

satu hari di hari raya: bos belanja!










1st skali sowi semalam aku tak melompat pon..kerane sangat2 byk nak dibuat:)

Hensem tak pakwe kat sebelah nieh? Nieh la bf aku yg baru...ehehehe...

Taklah, ini bukan pakwe baru aku. Nieh adelah Akash, salah sowang dak ensem kat deparment aku nieh. Muke cam pelakon industan...dahla putih! Ramai minachi yg terpikat ngan si Akash nieh:D

Yeayyy...disebabkan aku dah nak bla, ditambah plak ngan kesemua budak2 team kitowang dpt buat miracle arituh (keje memuaskan ati boss dan menempatkan boss di tpt teratas sekali), boss ensemku telah membelanje kitowang makan di Penang House, kat Cyberjaya nieh.

Bukan senang nak mengumpulkan seluruh team kitowang nieh...slalunye mesti ade yg bz...Nak2 pulak kitowang break cukup2 sejam...takleh lebih dan kurang, so boleh bayangkan la macam mane rushing nye kitowang...tuh pasal tak byk gambo:(

Macam2 jenis makanan diorder, ade nasik lemak ngan ayam...macam dlm gambo nieh, char kway teow macam yg Akash makan tuh...and yg paling special skali, Grouper Fish Head with Meehoon. Makanan wajib yg aku akan makan kat Penang House nieh. Sup kepala ikan kerapu dengan mihun. Kuah die bersantan tp ade sawi jeruk dan asam boi...so lemak2 masin dan masam. Pade aku, best laaa...

Tp ade satu insiden berlaku td. Kitowang order punyelah lame. Tak sampai2 lagi makanan. Sampaikan dak junior aku si Jannah nieh naik hangin. Die jenis yg sore kuat and sound direct, tak pasal2 satu Penang House kena marah...huhu...boss aku pon gerun tgk die marah waiter:D
Insiden paling best skali bile satu minachi nieh wat statement kat kitowang, "Yalaaa...all Malays all busy want to go shopping during Deepavali. Hellooooo....ur Raya over already!"

Aku tanye die, "Raya is one month, my dear.Besides, when I was celebrating Raya, I could see the Indians went for shopping too?"


"Noooo...nooooo...still the same! Malays are everywhere. All one gang like that! Sibuk only!" si minachi nieh nak menang gak nieh...aku bukan nak cari gaduh...tp mmg habit die la suke attack mende yg tak kena kan...

"Cannot help it if the Malays are majority, rite? Relax laaa...u're in Malaysia. U want to celebrate Deepavali, no Malays....go somewhere else...easy..."

Kitowang dok round table, yelah...restoran Cina. Semua mengangguk and gelakkan si minachi. Apahal racist tibe2? Haiiyooo...aku report plak si minachi nieh masuk ISA kang! Nieh bukan kali pertame tau!

"Can't understand la u Malays...why la u need to sibuk2 during other people's festival...bla...blaa..bla..." minachi membebel dgn muke blushing sbb takde sape nak backup die.

" Boss...u heard or not? She was talking bout u..." boss ku tersenyum and minachi bertambah bengang. Lupe gaknye boss ku Melayu! Cakap siang pandang2 la sket kan...camne nak apply naik pangkat kalo ayat manjang discriminative.

Seketika kemudian, makanan sampai. Soruuuuuuuu!!! Thanx boss...semoga boss hensem selalu:P

23 comments:

Neeza Shahril said...

tapi memang pun kan.. melayu suka shopping.. macam arab la.. cuma jumlah duit yang arab belanja lebih besar sikit hehee..

akak rasa, melayu ni pantang ada sale, ada je la muka diorang (or kita orang hehee..)

ct lavender said...

sha.. makan free mmg beshkan.. klu tetiap ari lg beshkan.. hehehe...

Suzi said...

Wah best tu boss belanja....
minachi tu tak sayang mulut ke? hish ...tak bersyukur kotnya dia ni...hihihi....

ita.itu said...

hensem akash tuh..wah baik bos ko ek banje..hehe

juelee said...

sengalnyer menachi..suh die balik india la.. Malaysia ni multi race so standard la kongsi raya..

ahahah tapi melayu memang ada di mana ada sale...

KM said...

Game sunday rerasa team kita leh taruh the blues ke? hehehe... Stamford Bridge tu lama susah nak tembus...

lankapo said...

sha,

makan jgn tak makan, bagi tembam n chubby lagi ekkk.

alah mniachi tu kecoh la. sama jerk. malayu raya, cina raya, india raya, semua shopping lah. perhal nak kecoh2 plak tak bleh bg shopping.

liverpool lawan chelsea -- rentikan lah bermimpi km n sha, ada hati nak kalahkan chelsea konon.

saper nak score ? torres yg injured tuh...keane yg kayu itu...

the blues akan meratah the red hahah gelak dgn jahat

anti liverpool

penyokong real madrid & italy :) ble

Hanis Razak said...

Kurang asam nye minachi..ala, waktu kite shopping raya pun, geng2dia pun bershopping jgk..tp x ramai la mcm kite waktu bershopping raya dia..hehehe...

[yAN!e][pUTraJAya] said...

uish..
kalau dah bos belanje...
makin sayang bos la ek...

keje mau rajin k...

kekekkeke

cHeRyNa PiReS said...

kak neeza:
---> sha rase skang nieh leh cakap "malaysian suke shopping" sbb sha tgk same jek...maybe tak ketara la kat setgh tpt, tp kat seremban nieh nampak sangat kedai minachi pon buat sale time raye:D

ct lavender:
---> tuh laaa...tp boss sha mmg rasjin blanje, kejap eskrem, pizza...gula2...macam2 la:D

kak suzi:
---> minachi tuh mmg ade masalah sket. kak suzi...sha pon tak paham nape die suke sangat wat statement macam tuh....

ita.itu:
---> hensem ek ta? ibu sha pon calap die ensem! boss kite mmg baik:D

juelee:
---> dah byk kali sha cakap ngan die sbb die asek puji india melangit...ade mase sha pon pelik ngan die nieh...takde semangat malaysian langsung:D

km:
---> kite sokong dan terus sokong je km...menang tak menang tuh len cite...janji menyokong!:D

cHeRyNa PiReS said...

lankapo:
---> chubby itu comey:D

mianchi tuh suke wat kecoh jek...dr dulu die macam tuh...tuh pasal sha dok sound die tak abeh2 nieh:D

takpelah...cakap ape saje, sokongan sha kat liverpol sampai bile2:D

hanis:
---> sha setuju sangat2! kalo hanis paham maksud sha..eloklah:D

yanie:
---> boss sayang sume org:D

bozzobattousai said...

bestnya ada boss yg baik hati nak blanja..

cHeRyNa PiReS said...

mr bozzo:

--->hahaha...sume org puji boss aku nieh...tak de ke yg nak puji anak buah kerane menaikkan name boss..ehem..ehemmm...

suw said...

kekekeke..tp tgk tak mase jusco wat sale rituh..ramai cina lak dik :P. ble kira melayu baper org kekeekeke

cHeRyNa PiReS said...

suw:
--> pade sha sape2 shopping pon tak kire laaa...janji perayaan meriahkan?!

Adry said...

adeinnaa... apsal la minachi ni racist plak... buat aku hangin jerr satu badan... eiii kalau aku ada kat situ siap la dia... agak agak la nak cakap camtu... dah nama pun MALAYsia so banyak la MALAY.. kalau nak keling jerr pergila India...

hoho... bestnya mamam.. free lak tu... alahai...

Adry @ http://www.adrysabry.com

shaxx said...

muahahahah... sya vs dah hitam... x kan abis punya...

tp betul, masa nak raya ari tu, tesco shah alam jd "gelap" ...sebab ramai u know who la yg ada kat dalam....

Areej said...

ofis ko ni mmg penuh dgn manusia2 yg ensem ke...bos ensem, akash ensem. best la ko ek, tiap2 ari leh tgk muka ensem :P

Pocket said...

waah!!
makan char koey teow!!
besh ker tak koey teow nyer?

pocket baru semalam makan koeyteow.
boleh la tahan..

minachi tu simply tak tau nak sembang jer kot, tu yg provoke tak kena tempat tu.
pastunya dia pun shopping jgak mase raya. murah maaaa:)
tp tang sebut kuat kuat tu tak leh terima.
cepurk jer sekali shaaaa:)

cendawanintim said...

perghhh..makan tuhhh..

bos blanjer tuhhh..syiok!!

**tetiba teringatkan char kuey teow!huhuhuhu..

Tie said...

Sha dah dapat kerja lain ke?? Moga2 sha gembira di tempat baru,ye....kot2 jumpalah mr sepet atau mr ketupat baru gak!! Hi hi...

faridmw said...

salam...seronok dapt bos mcm tu.. hehehe... mmg minachi tu saja cari pasal... sedap makanan2 tu...

Sya Annur said...

dah normalkah kehidupan? haha...