Tuesday, October 28, 2008

sha: hired?


Yeahh...yeah....bile aku cerite pasal bos belanja..pastu aku dah letak header- "last days in cyberjaya"...aku cakap aku nak bla...yada...yada...yada...rasenye mesti sume org tau ape maknenye kan?

Lihat di sebelah kiri anda...ade satu gambo. Pandang gambo itu dan anda akan tau:)

Ingat tak mase buffday aku, aku cakap...aku ade appointment with Mr Director tpt aku interview keje aritu. Then aku tak update ape2 dah...sbnrnye bukan taknak update, but aku nak confirm betul2 baru update:)

Ari aku dtg jupe Mr Director tuh, sampai2 je...ade yg cakap kat aku, " Sha...nieh la tpt u!" Aku cam blur sket...tp aku senyum jelah...Then aku jupe balik interviewer aku, borak2...bla..bla...bla...Macam bagus jek gi borak2 ngan interviewer...macam dah dpt keje jek kan!!! Ape la ko nieh Sha...

Lepas jupe interviewer aku, aku jupe Mr Director. He asked lots and lots of questions. Tp Alhamdulillah...dah sebelum nieh keje aku jawab soalan org, aku taklah bermasalah sangat menjawab soalan. Dr dok bercerite pasal aku, as usual...last2 ended up org yg tanye akan bercerite pasal dowang...ehehehe... (tuh la specialnye keje aku kat Cyber nieh...I learned how to turn the table)

Dah abeh jawab soalan, die cerite pasal overview keje...then tibe2 cerite pasal Siti Nurhaliza. Ooppppss...yeah...sbnrnye sape kenal aku sure tau I dun really prefer Siti kat depan name aku tuh. And...aku nieh bukan fan Siti:P (tapi tidaklah benci jugak!) So, it seems dat Mr Director pon tak minat Siti...last2 masuk topik Siti la pulak! Poyo tul Sha nieh...

"I think you're already on board, Sha." The moment kitowang abeh bergossip Siti, die cakap kat aku nanti die akan call ari Isnin. 99% aku dah dapat keje tuh sbnrnye...but aku tak update dlm blog lagi:)

Betul2 ari Isnin tuh, tgh tido...tibe2 the interviewer called. Verbal offer dulu laaa...so, kire aku dpt la keje nieh. Tapi tidak jugak diupdate di dalam blog kerane setakat verbal offer...tak boleh confirm lagik.

Ari Jumaat,aku gi tpt tuh balik and amik offer letter. Gambo ade dlm kat sebelah tuh. They are addressing me without Siti...yeay!:)

Besok aku akan gi medical checkup (sbb Deepavali nieh...tak dpt plak aku nak gi checkup awal). And aku akan menjalani minggu terakhir aku di Cyberjaya pade minggu ini kerane minggu depan aku akan start keje baru:)

Ape perasaan sbnrnye? Hmm...happy, of course...sbb akan dpt menjalani kehidupan normal yg diimpikan oleh semua org yg mengenali aku selame nieh...my family, my friends...Lepas tuh dpt buat something yg aku harapkan dpt mengajar aku menjadi someone yg lebih baik. And yg paling penting, it's a start for me to plan for my future. InsyaAllah...cite2 nak sambung blaja lagi:)

Tp...sbnrnye...ade sedih jugak...Ade perasaan yg takleh nak describe dlm dada nieh...everyday pandang2 dinding, PC...dan segalenye kat Cyberjaya nieh mengingatkan aku macam2 perkara yg takkan dilupekan sampai bile2...

20 comments:

Hanis said...

wah...conratulations!!!

keje baru la pasni eh..(^_^)

Suzi said...

tahniah! sha...moga sukses dgn kerja baru...:)

[yAN!e][pUTraJAya] said...

tahniah sha...
dapat keje baru di mana ek?
jom lepak kat Alamanda nak?

ada ym tak?
jom sembang kat sana.....

cHeRyNa PiReS said...

hanis:
---> tengkiu..insyaAllah...keje baru la lepas nieh:D

kak suzi:
---> tengkiu...tengkiu...harap2nye macam tuh la kak suzi:D

yanie:
---> shhhh...belum boleh cakap lagi...rahsia:P
sha takleh pakai ym kat opis nieh yanie...kena block:D

suw said...

tahniah2..bunyi cm best jek keje baru tuh hehehe :P
gd luck! :P

biskutrajin said...

alhamdulillah...moh le kite masuk tempat kje baru reramai

Tie said...

Oh!! Tahniah!! Sorry..kak tie lambat nih!! Napa laa asyik tercicir lagi! Moga2 bahagia di tempat baru..dan dpt ramai kawan!! Tahniah sekali lagi!!

azie said...

congrats sha..

kerja baru as ape?

cHeRyNa PiReS said...

suw
---> tengkiu...best tak best tak tau lagik sbb tak keje lagik:D

biskut:
---> mohh...mohhhh...ehheheee....

kak tie:
---> mane ade lambat kak tie...awal lagik nieh:D thanx kak tie...bestnye kak tie wish macam tuh:D

azie:
---> keje baru as kuli aje...kite nieh mane ade tera nak keje besar2 :P

Areej said...

tahniah! lps ni ko x ikut opis hours uk lg la ek?

Quiyah said...

congrats sha!!! hopefully okla kat sane kan? i know it must be much better there...

Monkey D Luffy said...

good for you ler

cHeRyNa PiReS said...

areej:
---> tak...ikut mesia hours la pasnieh:D

quiyah:
---> HOPEFULLY...jgn berharap dulu:D

Pocket said...

tahniaahhh!!!
lepas ni pastinya anda step up sket gaji kan :)
bila nak belanjaaa!!?
heheh iyo iyo jo kan :)

Eriyza said...

Tahniah Cik Sha.
Semoga betemu jodoh di tpt baru. :)

Adry said...

Congrats... wow... nampaknya aku adalah antara yang paling lambat nak wish ...

Aku hafam sangat perasaan yang bercampur baur nak tinggalkan tempat lama... but hey cheer up... embrace the future with new hope k...

harap pasni dapat la pakwe then kahwin... hehehhee

azie said...

alolololo..jgnlah rendah diri plak,ehehe.

mcm yg lain2, kita pun nak wish dpt jodoh kat tmpt baru nnt,ehehe

Nurmala said...

Heh…
Baca entry ni mengingat kan saya masa mula² dapat offer kerja kat tempat skang ni..
Macam tu gak la saya rasa.. tenung dinding tu lelama…tenung pc tu lelama… tgk muka kawan sebelah²..sayu je hati nak tinggalkan tempat yg dah jadi sebahagian hidup kita.. tapi we have to make a move utk masa depan yg lebih baik..huhu~~ ewah!!!

p/s: kerja baru kat mana ek??

shaxx said...

Tahniah!!!!!!!

cHeRyNa PiReS said...

pocket:
---> hahaha....boleh la tahan...tuh la dtg KL tak call Sha...macam mane nak banje:D

eriyza:
---> huhuhu...eriy...scary plak aku dgr ucapan ko tuh...

adry:
---> thanx adry...tp sangat2 laaa scary dgn wishes tuh...insyaAllah Sha keje baik2:D

azie:
----> betul...sha keje besa2 jek:D scary wishes lagik~! adoii....

nurmala:
---> thanx sbb paham....bukan senang nak tinggalkan environment keje lagik2 yg best macam tpt lame sha...sangatlah sporting org2nye!

keje kat nilai, dekat sket ngan umah:D

shaxx:
---> thanx...thanx....