Tuesday, October 14, 2008

sha: i am 26 years old!









"Happy birthday to u...Kita tara cucu, Kita pun tara menantuuuuuu...Anak dara satuuuuuu!!!"

Bayangkan parents kowang nyanyi dengan telo kap lam ya nga lagu HAPPY BIRTHDAY macam kat atas tuh. Hehehehe...lagu nieh dinyanyikan tepat start Nightline kat TV3:D

Ayah ngan ibu ku nyanyi lagu macam nieh kat aku sbb siang tuh kitowang pergi berjalan raye. Pergi mane sangat pun, gi umah adik beradik ayah and adik beradik ibu yg ade di Seremban.

Aku sudah agak yg parents aku nieh sbnrnye dok usha aunty2 ku melayan cucu time raye. Tgk ayahku pon aku sudah paham...tp aku nieh kan degil, buat bodoh saje. Alhamdulillah parentsku sangat sporting...sbb dowang nieh pon bukan kawen pilihan keluarga ke ape...masing2 berchenta macam Rumi dan Juli...so, soal nak memakse aku kawen tidak akan timbul...insyaAllah...yeay!

Aku berumo 26 tahun semalam. Hehehe. Dah tua dah aku nieh! Hehehe...macam di dalam mimpi rasenye...Lepas nieh org tanye, aku akan cakap,"I'm 26 years old." Cewwwwwaaaaahhh....giler aaa!!! Aku rase macam di awang2an je nieh...hihihi...

As usual, parents dan adik2 adelah owang 1st yg wish. Tp sebelum adik2 wish, dak2 opis aku dah wish dulu sbnrnye. Ari Sabtu, tgh2 wat keje, time takde customer dlm 2 minit boss aku dan dak2 opis aku nyanyi lagu buffday! Sangat2 la terharu. Pastu kitowang pon makan kek coklat yg sangat moist. Aku plak kebetulan masak rendang, kuah kacang dan ketupat utk kawan2 ku. Ade junior aku nieh, dak Melayu gak...bawak kuih raye. Macam open house rasenye birthday celebration tuh:D

Walopon ari Sabtu arituh sangat bz sampai terpakse makan depan computer, tp Alhamdulillah...ade lagi org ingat aku. Hehehe. And atas aku keje Sabtu, boss ensem ku bagi aku offday pade ari buffday ku ini! Semalam aku cuti...yeay:D

Ape aku buat pade ari jadiku? Malam buffday tuh aku gi karaoke ngan adikku Atan. Kitowang gi dua org jek...sbb yg len tidak ade di umah. Tp takpe...best gak gi 2 org, kurang sket kitowang nak que utk menyanyi...hehehehe...Bgn pagi aku wat weeding kat garden aku and tanam btg pokok alamanda yg dah bercambah tuh (so dat bunga tuh same buffday ngan aku...hehehe...). Patutnye aku nak gi swimming ngan Ogie, tp tak jd cuz ujan and kebetulan die ade komitmen bersame mak die plak.

Then...aku gi bayar bills. Pastu...aku gi shopping! And hasil2 shopping di dalam gambo di sebelah nieh...hehehe. Kemeja utk dipakai 4 another big day...harap2nye bawak tuah sbb mahal nieh! Then...my luvly ibu bought me this silk scarf to wear with the shirt. Pastu, beli refill compact powder. Then dinner with ibu kat Rasa Ayamas (cuz ibu sangat2 la suke Rasa Ayamas punye ayam percik). Aku tak suke gi Midvalley sbnrnye...tp dah itu yg paling senang nak pergi dr umah aku nieh...lagipon weekdays dan tgh bulan tak ramai org:D

HSBC, my bank...hantar aku birthday wishes (tp CIMB tak anta!!!). Aku dpt points 3x ganda ngan Shiseido sbb refill Compact aku arinieh. Tak payah rebut2 changing room kat MNG. Tak payah que nak makan kat Ayamas...and yg paling best skali bile Maxis bagi aku cakap seharian percuma dr no. Maxis ke Maxis. Bergayutan la aku!!!

Heehehhee...Kesannye...salah sowang blogger yg bergayut ngan aku, sape lagi kalo bukan - Kak Sya...my dear sis. Kalo aku ade no. blogger len...mesti aku call jugak! (dgn syarat anda pakai Maxis la jugak). Tibe2 berbelah bagi plak nak convert no aku nieh jd Celcom...nak ke taknak?

And arinieh...secara official...I'm deleting this msg since my break up with Sepet: "Happy birthday, my luv. All the best for your future and dat includes me!" Yeahhh...yeah...itulah msg yg paling aku suke skali. Tp sms itu telah officially didelete bersama2 dgn no. Sepet. Susah, tp kena buat jygak!

Sounds single kan? Yup...I'm lovin' it. Hehehe. Oh yeee...pasal cerite ketupat. Aku mmg nak sambung...tp besok la! Sbb rite now...aku tgh gayut ngan Mr Ketupat sambil taip blog...hehehe...so, nanti la besok ek! Let's keep the day happy:D

Ape wish aku tahun nieh? Satu jek...doa2kan la aku akan dpt keje baru ye, kawan2! Ingat tak interview aku sebelum raye arituh? Interviewer aku called, aku ade appointment ngan Mr Director! Tuh pasal aku menshopping arinieh! Pls...doa2kan la aku berjaye yeee...aku nak sangat2 keje tuh. Doakan aku dpt buat sumthing yg aku betul2 suke, so dat aku boleh sambung blaja tahun depan...:D

Kalo itu jadi kenyataan, inilah hadiah paling bermakne dlm idup aku:D

23 comments:

Tie said...

Happy birthday la sha sayang ooii...Masa ni kak tie dah kahwin..sha lambat la..hi hi..saja nak sakat..harap2 menjadi la dgn mr ketupat tu... :)

bendul said...

epi basday.. semoga panjang umo, murah rejeki..

KM said...

happy belated besday cheryna...hope u have a nice day, everyday....

zariel said...

hepi b-day sha. semoga panjang umo. murah rezki.kawen bila dah ready ;)

shaxx said...

Happy Birthday Sya!!! Semoga murah rezeki, panjang umur, dapat jodoh..dll...

biskutrajin said...

happy birthday!!!...;)

Suzi said...

happy b'day to cheryna...26 tu muda lagi...tapi dah elok utk kahwin :).
akak masa umur ni dah ada anak sorang...

bozzobattousai said...

hepi besday cheryna. baiknya boss bagi cuti celebret besday...

Nurmala said...

Insyallah…kita dah berusaha, skang berdoa je..semoga Berjaya..eh lupa nak wish..happy belated birthday…

Masa birthday kita last month pon kita dok bergayut sepanjang hari sbb dapat call free maxis-maxis sampai kawan saya tanya”kau tak sayang creadit ke??” kawang kwang kwang…

suw said...

happy bday :)
may ur dream come true

Kekanak Tokyo said...

happy birthday...

terima kasih kerana telah menambahkan kompilasi lagu besday baru lam koleksiku~

lankapo said...

sha,

happy besday ..semoga panjang umo dan bertemu jodoh..

yang sudah tu sudah lah..lupakan saja ...

tak guna untuk di kenang..begin a new life :)

MamaFaMi said...

Happy belated birthday Cheryna. Moga dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki dan capai segala yang diimpikan ya... amin

Pocket said...

interview yang beli kasut but macho tak ingat tu ker? heheh kononnya kasut raya anda, matching ker kasut tu ngan baju kurung?
(Ignore dat question..)
and i do remember something about u being the interviewer instead of the interviewee... heheh:)

alaaaa.. i've missed it!! of all the time i am not bloghopping was the day of your BDay,
ari tu ado nampak, eh .. 13Oct.. cam dah dekat. nak jadi the first to wish u lah.
tp instead.... terkalut ngan macam macam ...

anyway.. sementara basi masih belum berkulat...
Happy Birthday!!!!
moga panjang umur murah rezeki kat tpt keja baru tu nanti :)

faridmw said...

salam... selamat hari lahr... moga panjang umur dan murah rezeki.. dan senyum selalu sbgai penyeri wajah.. heehehehe

~Cinta Milo Ais~ said...

happy birthday 'kak' cheryna hehehe(best la lagu birthday tu..kelakar hehe)

Areej said...

happy birthday!!!! call la aku. aku pakai maxis (hehe ye la tu). aku doakan u get the job! aku faham...sgt2 bermakna kan klu dpt keje yg kite nk....x best sgt keje kt tptyg kte x suke...malassss gile nk bgn pagi2 tiap2 hari..(in ur case petang lah).

all the best!!! ble kne jmpe director tu?

cHeRyNa PiReS said...

kak tie:
---> ala kak tie...ape salahnye kalo single...okay pe:P

bendul, KM & biskutrajin:
---> tengkiu:D

zariel:
----> tak ready so takleh kawen:P

kak suzi:
---> hahaha..ayat akak same ngan ayat ibu sha:D

nurmala:
--->gunalah maxis...hehehe...terase sayang pulak line maxis tetibe:D

suw:
---> thanx...u 2:D

ain said...

salam cheryna..

Happy belated buffday...dah boleh kawin dah ni....hihihii...

[yAN!e][pUTraJAya] said...

HAPPY BIRTHDAY SHA...
he he he...
sebaya la kita ek..
yanie pun age 26 tahun...

(^_^)

sungguh sedap lirik lagu nyanyi ayah bonda sha tu..muehehheh...

yanie balik raya kat alor star ari tu pun..orang dok sibuk tanya bila anak pak zali [my dad] yg bongsu ni nak kawin...muehehhehe

pwincess AJA said...

happy belated burfday sis.
May ALLAH S.W.T bless U.
wish many happy returns 2 U.
wish ur dreams come true.
tke care owes.

Adry said...

Happy Birthday Sha... Semoga panjang umur murah rezeki...

Adry @ http://www.adrysabry.com

Dayu said...

Sha,
hepi birthday!!!
sori for the late reply *lmbt dtg sini maka tau pun lambat lah kan*

semoga terus berbhagaia..
idup kita, jgn fikir sgt pe org nak kata