Monday, November 10, 2008

dear hati

Dear Hati,

Malam nieh 29hb Ramadhan. Aku takleh solat, aku tak boleh mengaji. Tak puasa. Yg aku boleh buat cume bace ape yg aku ingat dan tau. Ape2 jelah yg aku boleh buat sebagai sowang pompuan yg dtg bulan.

Susah kan, bile aku dtg bulan? Sbb bile aku dtg bulan ko cepat merengek. Ko akan pengaruh Encik Pinggang untuk merase sakit. Encik Pinggang akan mula meminta2 untuk rehat, kalo boleh berbaring. Tp bila berehat dan berbaring, Puan Betis pulak buat hal. Mulalah cramp dan tegang. Dan Hati...bile yang lain buat hal...ko pun mula tak tenteram.

Hati,

Aku tau kenape ko tak tenteram. Bila aku dtg bulan, hormon aku terlebih. Aku tau Hati, kadang2 ko tertanye2 kenapelah aku macam ni. Apekah semua pompuan seperti aku di waktu datang bulan? Adekah kesemuanye cepat sensitif seperti aku pade waktu dtg bulan? Adekah kesemuanya cepat2 terase hati? Adekah sumenye cepat nak menangis time2 bendera merah nieh?

Aku sendiri tak tau lah, Hati. Aku pon tak paham. Agaknye aku aje macam nieh. Agaknye aku jek yg terlebih hormon atau mmg drama queen. Emo pulak tuh kan? Hmm..sowilah aku mengutuk ko, Hati. Tp time aku dtg bulan, ko emo. Susah betul diriku. Wehhh Cik Hati...kenape?!!!

Aku tau, tadi mase basuh baju, ko nanges lagi. Encik Tangan basuh skirt purple yg beli kat Khazanah tuh kan. Dgn cardigan kaler light purple tuh. Tuh pasal ko tak seronok. Aku tau...sebab mase Encik Tangan basuh skirt purple, Cik Otak pula mengingatkan ko cerite nieh:


Waktu aku mule2 kerja. Aku baru beli skirt khazanah tuh. Aku tak tahan sejuk, tp keje malam. Keje byk bercakap. So, aku kuat minum air. Bile kuat minum air, Encik Pundi Kencing suka buat mendesak. Jd...aku selalu pergi tandas.

Cik Mata tak perasan, yang ade org selalu pandang mase aku pergi tandas. Tibe entah kali keberapa hendak ke tandas, tibe2 ada org tahan. Org tuh marah sebab asek lalu tempat dia. Lagipon, keje aku tak boleh selalu toilet break.

Muka org tuh masam. Aku ingat lagi Hati, mase tuh ko cakap..."Menyampahnye tgk pakcik nieh!" Ko sangat sakit pandang muka org tuh hari itu. Aku pulak tak kenal org tuh. Manelah aku tau...die sape kan.

Lepas tuh ko lagi menyampah dgn org tuh sbb die tanye aku, "U're colourful...dun u feel weird or something?" Mentang2 lah aku pakai dari warne purple kepala ke kasut, die perli aku. Ko sakit sangat, kan Hati? Ko terus bla dan taknak tgk muka org tuh lagi.

Hati,

Aku tau, bukan senang nak tgk skirt tuh lagi. Tp aku suke sangat skirt tuh. Itulah outfit yg 1st aku beli bile dah keje. Mahal tau! Ibu yg pilih mase tuh. Walopon ade kaler len yg cantik, tp aku beli jugak kaler purple...

Aku tau, bile aku basuh skirt tuh tadi, Cik Otak akan ingatkan org yg kutuk skirt purple nieh. Aku paham, ade mase bukan senang kan...cume ko kena tolong aku berusaha...biar ape nak jd, kite same2 tak boleh selalu sangat ingat org yg kutuk skirt tuh...

Sabar ye, Cik Hati. Tibe mase nanti, bile aku pakai skirt tuh...ko tak nangeh2 lagi. Sabar yeee!!!!
* talking to my heart...boleh ke?

* Aku terjumpe luahan perasaan aku baru2 nieh...ehehhe...dasat la plak:P

14 comments:

cendawanintim said...

hiks..ske la baca n3 nih..

azie said...

shaaaaaaaaa


ai lurve purple. so screw them!keh keh keh

erm, ai period pun penyakit mcm sha jugak.sama je. hati ni mengada2. dah tu sensitip mcm hape je. sikit2 nak kangis, nak sentap,ahaha

SaDi said...

laaaa.... :) sangat dramatik... :)

Pocket said...

shaaaa!!
heheheh persetankan mereka,
kalau kita suka purple,
kita suka purple,
tak perlu ada alasan...

sukanya entry ni :)

atty's said...

i like it

juelee said...

kehkeh..cumell je...

bozzobattousai said...

ko cam lagi kretip menulis lak bila dtg bulan...xde gambar ke skirt purple tuh?

Adry said...

best plak baca entri ni... hehehe... dah awak suka purple... nak buat macam mana kan... ikut jerr kata hati awak...


Adry @ http://www.adrysabry.com

Suzi said...

macam org lain ...bestlah baca n3 sha kali ni...cara penyampaian yg menarik...
warna purple cantik apa?...

Tie said...

luahkanlah perasaan, luahkanlah rasa hati, agar dapat dekati diri.

suw said...

biasela..mesti kite nk meluahkan mende tak puas ati kan..bile dpt luah tu rase best jek :P

Neeza Shahril said...

memang synonym dah Sha dengan purple.. hehee..

entry ni patutnya lama dah publish kan.. ;)

sa_ya S A I D A H said...

saya pun ske puple..ske..ske..hehe

shaxx said...

sya, saya suka makan hati lembu masak kicap... bestnyerrr.