Monday, November 24, 2008

flowers and garden: a place i want to be

Arinieh aku nak cerite sal satu tpt yg aku sangat suke: nursery bunga. Kenape aku suke nursery bunga? Sbb aku suke bunga. Kenape aku suke bunga? Entah...tp aku mmg suke bunga. Kenape aku mesti nak pergi nursery bunga? Sbb bile aku suke bunga, aku asek nak tgk bunga.

Well, aku sbnrnye tak kisah kalo tidak dpt melihat lelaki hensem selame bertahun2 cuz tak jd hal (in fact bile kali terakhir aku tgk lelaki hensem pon kan? Takde sape yg menarik aaa...). Tp kalo tak tgk bunga walopon bunga plastik dlm sehari, aku boleh jd moyok. Aku panggey mende nieh macam flower-theraphy:D

Yeeee...aku mmg tak kisah tak tgk lelaki hensem janjiaku dpt tgk bunga. Kat opis baru aku nieh hampir 90% pekerja lelaki tp aku seperti tidak merase ape plak melihat kesemuanye. In fact, aku jadi lagi boring adelah. Typical...typical...dan typical. Lame-kelamaan macam syok plak takde partner nieh. Kalo ade sure aku malas nak layan punye...malas nak drop mentaliti. Ikut telunjuk bukan senang sbb aku mmg degil gaknye. Silap aku la kot sbb ade pangai camtuh (tu kate org yg tak pk macam aku la).

But...yelah...aku mmg terikat sangat dgn hobi browse bunga nieh. Window shopping kat nursery mmg syok! Rase mendamaikan. Weekend baru nieh aku kuar ngan Mak Lang aku nak browse bunga. Jom...tgk gambo...



Tersusun cantik




Si gemuk di tengah lautan Arjuga


Weird....but nice:D


Ibuku (kanan) dan Mak Langku (kiri)


Ingin dibeli....tapi takde cukup duit:(


Si cantik....!


Bile kaler perberet ku purple...daun purple pon cantik jugak!


Arjuga (close-up)

Bile aku tanye, diorg kate PANAS! (akhirnye aku tak tau name betul pokok nieh)

Purple lagiks:)


Pokok yang tergantung tuh name die pokok lipstick:)

Panas....pink version..


White panas...ehehehe


Canna...


Rose....mawar...


Arjuga


Anthurium...


Daisies

Red Anthurium


Macam nanas


Ibuku dgn pokok2 periuk kera yg bergantungan:D

10 comments:

kuIna Jentayutiara said...

sy suka pokok bunga yg tak berbunga...

shaxx said...

bank ada byk bunga apa... kalau housing loan buleh sampai 7% tuh...

Suzi said...

dulu masa kat m'sia akak suka tanam2 bunga ni...duk sini tak pulak tanam...padahal kat sini bunga lagi cantik2...mcm2 terutama rose

Neeza Shahril said...

bestnya tengok pokok bunga.. tapi akak tak boleh cium sangat bunga2 tu sebab nanti kena selsema.. akak ni ada sinus.. :)

kalau ada orang rajin nak tolong tanam kat rumah akak kan best.. :))

Adry said...

uiii.. banyaknya bungaa... wow

faridmw said...

salam...
banyak bunga yang tak tahu nama.. nasib bila baca n3 ni tahu la sikit.. hehehe
kena ambil tahu ni... hehehe

Tie said...

Hmmm...kak tie minat bunga gak. Lama tak gi nursery, kalau pergi mesti nak bawa balik, kurang2nya 1 jenis pun jadi laa..

Tu sha nampak comel macam kak tie..hi hi..Body serupa je..hi hi..

cendawanintim said...

Subhanallah, cantiknyer munga2 tuh...

pelik2 ajer..

juelee said...

kat mane nie ye sha? cantet bunga die..

jue paling suker bunga tulip!

Rashid said...

Adoiiii melilau mata duk tengok sambil du scroll ke bawah. wah!!! nak pergi sana jugalah.. cantik, penuh warna-warni. tentu harum je bila masuk kat sanakan..

yup!! kita pergi sana.