Friday, November 14, 2008

sha@work: mc sha

Aku letak lagik gambo muke aku yg lebar dan selebet nieh kat dlm blog. Gambo aku mase nieh bersame mate yg bengkak!

Okeh...1st and foremost aku letak gambo nieh (walopon dlm ati aku taknak share gambo yang sangat bughok nieh!) sbb aku nak meraikan la adik sepupu aku yg kat sebelah aku dlm gambo nieh yang bername Nur Izzatul Izzati.

Congrats sbb berjaye membuatkan ibu, ayah, atuk, wan, pak sedare, mak sedare dan kakak sepupu bangge semalam. Congrats sbb dpt 5As utk UPSR! As promised, nanti adelah incentive dr aku untuk die nieh.

Aku ngan Aton ade history sket...sbb Aton nieh la cucu perempuan kedua wan ngan atuk aku. Aku tunggu 14 tahun nak dpt sepupu perempuan utk belah ayah aku! Last2 kuar la Atun...So, kalo nak tau umo Aton...tolak ngan umo aku la. Lepas Aton lahir barulah kitowang tibe2 ramai sepupu perempuan sket. And...utk record, setakat ini cucu2 perempuan dpt straight As la utk UPSR (ceh...berlagak plak). Hopefully berkekalan la rekod nieh.

Ade lagik 2 adik2 sepupu aku yg dpt keputusan UPSR semalam. Tak dpt 5As....regardless, aku tetap la merase bangge and tetap memberikan support. Dunia belum berakhir...boleh cuba lagik time PMR ke....SPM ke...tp yang penting dpt menjadi manusia berguna di mase depan pon aku dah hepi:D

Haaa....lagik satu!

Dear A*****, Sha and C*****,

The celebration was planned and executed well. The energy level was high. The agenda was well thought of. And not forgetting the food......

All in all, thank you for planning and executing it well. We need more of these high level planning and execution. We have a great stage now with TV, DVD player and amplifier. Please organize weekly or monthly activities with the employees. For a start, pick a day in the week where employees may get on the stage for some presentations and activities.

Would like to hear some ideas next week when I am there.

Thanks.
Nieh adelah email yang dihantar oleh boss besar aku iaitu Mr Director tadi. Arinieh aku jadi MC la plak! Aku baru keje sini 2 minggu dah macam2 proposals and events aku kena buat. Kadang2 aku jadi takut plak aku tak dpt buat mende nieh or yg paling takut skali kalo salah dan mengacau sensitiviti org. Rasenye bace email nieh sure kowang tau nye aku keje ape kot?

Nervous sangat aku jadi MC tadi. Bosses aku French ngan Dutch. Opismet ku Chinese and Indians. Staff ku Malays. So, jd MC dwibahasa la aku tadi. Kena plak ngan aku punye co-worker leh ade hal mase tgh2 ceremony. Hahahaha....padan muke aku. Dah la asek terbuat lawak! Tah hape2 la ko nieh Shaaaaaaaaaaaaaaaa....

Okeh...aku nak balik keje nieh....see ya!:D

9 comments:

ct lavender said...

sah, cam adik badik lak.. seiras tul..

Tie said...

Tak pe sha...belajarlah buat sesuatu yang baru. Dengan secara tak langsung, pengetahuan pun bertambah. Good Luck!!

shaxx said...

wah. sya dah jadi orang penting ka co baru eh! congrats!

azie said...

congratz utk sepupu sha

n bestnya aktif camtu kat ofissssss

Pocket said...

waaahhh!!!
sha ni wedding planner rupanya?
heheheh,
(Sajer je provoke^^)
tahniah,
actually e mail cenggitu memang bangga woo kalau dapat daripada big boss :)
hehehehe
something to look forward ^^

Neeza Shahril said...

baru nak cakap.. ingatkan adik Sha tadi.. sama lak muka ya.. macam seumur pun yaaa.. sama ada Sha awet muda.. atapu Izzatul tu muka matured.. hehee.. tapi rasanya yang first u laaa.. :))

ladyell said...

tahniah sepupu sha...wah..dh jd org penting skrang ekk.

[yAN!e][pUTraJAya] said...

selebet2 pun...
kamoo tetap comel...

hehheheh

Adry said...

uiks... upsr.. muda lagi rupanya.. ingatkan budak spm da td.. huhu...

hope the best in everything you do sha