Thursday, November 06, 2008

sha @ work: the gardens





Hello!!! Ape kaba sume? Sha is back! Cewwaaahh...macam pergi mane jek kan...(perasan glamer aku nieh...ehehehe..)

So, ape aku nak cite nieh...? Okay...kite mulekan ngan ape yg berlaku lepas aku berhenti keje kat Cyberjaya. Hmm...my last day...sangat sedih. Aku senyum2...gelak2...met Sepet with grace...tp sbnrnye dlm ati sangat sedih meninggalkan sumenye.Tp aku hepi satu je. Sume org kate, "Sha seems so happy." Menyorokkan perasaan itu adelah satu kejayaan bagi aku:)

The next day...aku gi shopping baju keje...walopon tak mahal and taklah bergaye...at least ade sket la baju yg leh ditambah. And malam tuh...tgh2 tgk bola: Sepet called aku. We talked as friends...and for the 1st time since we broke up...both of us were laughing together:D

Malam sebelum aku gi keje, aku argued ngan Mr Ketupat...ape lagi kalo bukan pasal awek die. Tak baik tau, Mr Ketupat...suke buat aku nangeh. But...we made up the next morning...pandai pulak ko amik ati aku pagi aku nak gi keje ye!

Pagi ke tpt keje baru pade ari pertame. Aku bangun kul 4.30pg. Sebab aku takleh tido. Selepas 3 tahun keje malam...aku tak reti tido malam. Hehehe. Satu lagi sbb aku takleh tido....aku terus terang la: I was so excited about my new job! Hihihi...

Aku slalu gi Midvalley. Tp tak pernah ade mase nak gi The Gardens kat ngan Midvalley. So, aku confuse sket ngan location opis baru aku tuh. This is not really my office...nieh HQ tpt company aku keje jek. Tp aku ade meeting on the 1st day aku keje. Dats why employer baru aku nieh suruh aku start arituh gak.

Aku nervous...Tuhan jeklah yg tau. Dah la Mr Big Manager (who was my interviewer), bumped into this blog! Adoiii...merah muke beb! Mane nak sorok nie? He's still asking me about the things I wrote about him....but I won't give the answer:D

Aku sampai2 jek...aku pon meregister diriku ini...masuk dlm opis baru, teringat opis lame cuz interior opis lebih kurang same...ade mural...ade macam2...sangat cantik (sayangnye nieh HQ..bukan opisku~!)

Masuk meeting, kena introduce bagai. Adoiii...aku rase macam nak kencing jek kat situ...Tibe2 terase expectation sangat tinggi. Then lepas sowang dan sowang lagi buat presentation...aku jadi nervous plak. End of this month dah giliran aku wehhhh!!! Camne nieh?

Aku breakfast roti canai mamak kat The Gardens yg agak kurang sedap. Tp lunch boss belanje...ehehhee..celebrated my arrival...(macam bagus jek!) Gi satu tpt nieh panggey Belanga...banyak belanga kat Belanga nieh...makanan die nasik kerabu, ayam percik jek. Tp mahal seh. Ade satu air nieh (dlm gambo) panggey Java Fanatasy "Awet Muda". Mahal. Aku try aaa...rupenye letak tomato, bawang besar, serai, daun kesum yg diblend. Pedas! Macam minum kuah laksa tanpa ikan. Tp best...rase berangin jek (nasib tak kentut dlm opis laaaa)

The job is not glamorous...but boleh la. Lepas nieh aku akan bz dr mase aku keje bank dulu. Cuz dis job is very, very demanding. Nanti aku cite lagi time len ek....

'Til then...happy blogging everyone. Sowi 4 not visiting u guys as usual. Windu nak blogging macam dulu! (tp susah sket sbb aku still adjust waktu tido and tak connect internet at home!)

13 comments:

juelee said...

yea sha is back...
sha keje ape sebenarnyer..
share2 la, kiter kan kawan..

cHeRyNa PiReS said...

sha jadi minah kilang kat kilang susu jek juelee...:D

* bahye nak cite sal keje nieh...syyhhh...

Nurmala said...

sha, kerja the garden ker?? kita selalu g sana..

Tie said...

Ha ha ...lucu lak bila baca cerita sha ni..Tapi,ekk...macam mana pulak Mr Big Manager tu tahu pasal blog nih? Niaya tu Sha..bahaya!! He he.. Dgn Mr Ketupat lak apa hal? Mcm2lah sha nih! hi hi..

azie said...

keje ada shif ke sis?

rindu taw kat u,ehehe

Suzi said...

salam sha...
rindu tau lama tak dengar celoteh sha...
baguslah semua ok...
kerja rajin2 k...
tak sabar nak dengar citerpasal kerja sha.. :)

ct lavender said...

sha.. dapnya nasi kerabu tu.. my peberet tau...

suw said...

jgn lupe jawab tag yer..anda telah di tag :P

Sya Annur said...

bagus2.. sudah normal. pasni boleh bersosial secara normal jugak. haha... jom2, lepak rawang nanti. cam hebat yo rawang nih! hahaha

Dayu said...

u seem so happy with ur new environment
semoga semua akan jadik lebih baik
yg penting sha hepi je
sha..keje mana skrg??
yg dulu pun tak pasti
cepat lah citer

Areej said...

yay! sha is bak! lawak la posting ko kali ni...hehe...suke aku baca.
tp jeless yg teramat tgk gmbr nasi kerabu...waa..nak cikit!!! :D

Rashid said...

ee 3 tahun kerja malam? sukar digambarkan kerana sy tak pernah kerja malam. Buat kerja kat rumah sampai malam adale.. apa-apapun cheryna jaga diri, jaga kesihatan ya. kerja malam tak per jangan mandi malam sudah.. hehe tak baik untuk kesihatan.

shaxx said...

wa belum explore the gardens lagi... macam x best jer.. lagioun jarang gi mid valley pasal parking selalu susah. lebih suka gi sunway pyramid. parking banyak and Jusco dia best! and yg paling penting, dekat ngan rumah... hehe

btw, seronok ya start keje baru....