Tuesday, November 18, 2008

a treat: jeruk bawang putih from mrs f









Aku nak cite ape ek. Dah tiga hari aku tak update blog nieh....rase cam blur semacam plak. Sowi utk mane2 blog yg tidak dilawati seperti biase. Aku rase disebabkan aku tidak melawat, make kunjungan ke blog nieh pon tak ramai....So, thanks sangat2 pade yg masih melawat walopon aku tak lawat kowang!

Gambo kalerful aku kali nieh ialah gambo semangkuk jeruk yg dibelanja oleh trainer aku kat sini. Sbnrnye die nieh nak panggey trainer pon salah...sbb die sifu benar2nye. Ikutkan aku takde proper training langsung kat sini, pandai aku la nak buat keje macam mane pon. Tp org yg banje aku jeruk nieh, sebusy mane pon tetap ajar aku and tetap dgn sabarnye menahan karenah aku. Aku sangat salute ngan org nieh! Aku taknak letak name die kat sini....privacy org aku kena jage. Panggey Mrs F jek la!

So, sepanjang 2 minggu aku keje kat sini banyak jugaklah mende yg aku belajar hasil didikan Mrs F nieh. Kadang2 takut plak aku camne nak survive kalo Mrs F takde hujung bulan 12 nieh...maklumlah die nak abehkan cuti die kan!
Tp, aku harap menjelang bulan 12 nieh aku dah reti la nak buat keje sikit2. Ikutkan aku langsung tak pandai buat keje sbb keje nieh len sangat dgn bidang yg aku buat sebelum nieh.

Jeruk bawang putih nieh aku beli mase kitowang tgh nak carik barang utk event kitowang minggu lepas. Mrs F beli jeruk utk diri die, tp die banje aku jeruk kat atas nieh! Lawa kan...favourite aku slalunye kedondong...yg kaler ijau tuh. Pastu ade ceri merah ngan anggur ijau. Jeruk bawang putih yg kaler putih tuh! Boleh tahan gak rasenye...tp aku takut nak kencing lepas tuh....takut bau satu opis! Hehehe...

So, utk sape2 yg still rajin nak visit blog aku nieh....aku ade satu soalan:

Kowang suke jeruk tak? Kalo suke, kowang suke jeruk ape?


14 comments:

Pocket said...

First!!
pocket suka makan jeruk,
buah kana yg kaler merah tu pun kira consider jeruk jugak kan? yg bebesor tu,

tp jeruk yg sepanjang zaman pocket duk gilo would be, jeruk cili. yg diorang taruk sebagai garnishing dalam koeyteow goreng tu.

kalau kat kedah, diorang taruk atas meja kedai nasi lauk:)
heheheh sdap woooo!!!

shaxx said...

nampak cam sedap jer... sedap ker?

azie said...

segala jenis jeruk. paling suka jeruk betik,huhu..rangup2 ritu.

btw, jeruk dlm gambar tu nampak sgt sedap

Suzi said...

akak teliur tengok jeruk tapi bila beli taklah mkn sangat pun...
harap sha ceria2 selalu kat tempat kerja baru ye... :)

juelee said...

jue suker jeruk yang kecik2 tuh tapi tak taw nama..tau makan je hahahha

Neeza Shahril said...

akak suka jeruk kelubi.. dulu lagi lah macam2 jeruk akak suka tapi sekarang tak lagi.. tak tahu lah kenapa.. dah tua kot hehee..

bozzobattousai said...

alamak...bozzo tak suka jeruk....

[yAN!e][pUTraJAya] said...

yanie sukeeeeeeeeeeeeeee jeruk...
ari tu tersalah makan jeruk bawang
ingat kan buah LAICI

hahhahhaha

kepedasan kejap

kekkekeke

Hanis Razak said...

hanis suke jgk jeruk..yg kedondong..tp antara jeruk n asam..lagi sedap asam..x suke sgt jeruk sbb bile mkn, mesti meleleh2 airnye..malas nk lap..hahaha...

KM said...

KM suka jeruk beruk, besa dengar? hehehe...

ct lavender said...

kiter pun suker gak ngan jeruk.. plg suker jeruk pelam ngan asam paya.. hehehe..

Nurmala said...

saya suka jeruk...
terliur pulak tgk gamba jeruk nih..
sapa nak g penang??
nak kirim boleh??

Adry said...

aku suka semua jenis jeruk... hehe... yang aku tak makan udang jer.. hahaha... ada ker jeruk udang?? wakakakkaa

ladyell said...

uish..tengok kaler2 nih mcm sedap je.kn...tp ell tk leh mkn bnyk..nnt sesak napas..tah ape bhn tah yg boleh jd sesak mcm nk putus nyawa tuh.tp kalu jeruk ni ell suke jeruk betik n jeruk mangga yg ngan kulit tuh.