Thursday, January 22, 2009

sha: chrysanthemum story - part 3


I left the office. Was in the car with my friends. Tibe2 die call...cakap2...then...

Sepet: I want to meet you.
Aku: Errr...salah dgr ke?
Sepet: Sha, I nak jumpa you. Boleh?
Aku: Buat ape?
Sepet: Tak boleh keluar pulak dah?
Aku: Dgn laki org? No way!
Sepet: Because u ingat I nie laki orang la I kena jumpa u!
Aku: Bile?
Sepet: U set the date, the time and the place. I ikut.
Aku: Excuse me? U nak jumpa I, I yang set? Ape nieh?
Sepet: I repeat...u set the date, the time and the place.
Aku: I tak cakap pon I nak keluar ngan u kan?
Sepet: Pls...we really need to talk.
Aku: It's over.
Sepet: I know...but I need to talk to you.
Aku: Seremban?
Sepet: Jauhnyaaaa...(I suddenly recognise the northern accent...hmmm...lame tak dgr nieh)
Aku: Berkira la pulak!
Sepet: I'll be there. Takpe.
Aku: Kate tadi jauh?
Sepet: As long as you agree...takpelah.
Aku: I'll think about it 1st, boleh?
Sepet: Awat nak pikiaq lagi? (kali nieh aku betul nak gelak...loghat nieh mmg keluar nye kalo die bengang!)
Aku: Adoiii...
Sepet: Jangan la buat lagu tu, Sha...
Aku: Elok tadi cakap omputih kan...hahahaha...
Sepet: U gelakkan I, ye...
Aku: Tak...it's just dat...u punye telo nieh bile kuar rase nak gelak laaa...hahahaha...(aku gelakkan je!)
Sepet: Sha...(serius)
Aku: Kenape?
Sepet: I keje malam. U keje siang. Takpe ke?
Aku: Laaa...kenape pulak mesti kisah?
Sepet: Daaakk aiiih...kalo I kawen ngan u nanti macam mane, Sha?
Aku: I ade cakap nak kawen ngan you ke?
Sepet: Hmm...kalo bukan I pon laa...kalo husband you keje malam, macam mane?
Aku: It's okay...rezeki di mana2...janji husband I keje...rezeki halal...takpelah.
Sepet: So, boleh jumpa I, kan?
Aku: Tak tau lagi. I'll call you?

And...lepas tu kitowang macam biase balik...

8 comments:

Neeza Shahril said...

dia tak kawin lagi atau dah bercerai Sha?
ni conversation baru-baru ni kan.. bukan flashback kan..

~vaniLLe~ said...

jeng jeng jeng... tak sabar2 nak tggu sequel cite nie :P macam novel :P and because of sepet laa ,, i baca blog akak cheryna :d

Tie said...

Sha ni selalu buat suspen je laa.....

Kak tie pulak yang debak debuk ni...hihi..

juelee said...

adeh jue dah kompius..
dah kawen ke? ke sha dah salah sangka?
cepat sambung kesah ini...

Kekanak Tokyo said...

apa yang berlaku di seremban??????????????????

habaq mai~~

UnGu VioLeT said...

salam kenal.. salam ziarah.. nice blog!! ade mase, dtgla siarah teratak saya pulak yer..

bozzobattousai said...

dia tak kawen lagi atau dah cerai? tak lengkap info nih...

Eriyza said...

Sha, cheq pun sekompius hang nih.
Hehehe!!! :D