Thursday, January 29, 2009

sha: chrysanthemum story - part 4


Special message ringtone:

Sepet: Bole postpone tak? Next week ke?
Aku: Why?
Sepet: I lupe I ade tournament.
Aku: Thank You very much.

Aku baring2 kat atas katil. Tibe2 lagu White Flag:

Sepet: Morning...!!!
Aku: Morning...
Sepet: Dah bangun belum nieh?
Aku: Dah...
Sepet: Buat ape? Tak mandi lagi?
Aku: Tak...
Sepet: Mandila...kejap lagi I sampai. Kul 8.
Aku: Kate tak jadi?
Sepet: Mandilaaaa....
Aku: Hah?
Sepet: I'm on my way...siapla.
Aku: Tapi...?
Sepet: Hehhehe...cepat siap ye...kul 8 nanti kite jumpa!

Sampai Seremban, kat McDonald...

Sepet: Jom breakfast!
Aku: Order ape?
Sepet: Ntah...Big Breakfast ke ape name die tadi...
Aku: Tak tau?
Sepet: Tak...I Ingat nak makan nasik lemak lepas nieh...
Aku: Owait! Lepas nieh makan nasik lemak...(tekak Melayu apek sowang nie...)
Sepet: So, how are you this morning?
Aku: (pandang semacam)
Sepet: Hehehe...ngantuk lagi ke? Garangnye muke.
Aku: Takkk...
Sepet: Senyum sikit, yang...I baru balik keje nieh...
Aku: Tak mandi lagi laaa...?
Sepet: Sori...bau peluh.
Aku: (tutup idung)
Sepet: I busuk sangat ke!
Aku: (gelak)
Sepet: Lenkali I mandi dulu yeee...sori...
Aku: Kate ade tournament? Tak jadi?
Sepet: Pukul 4 ptg...tp I ingat nak tido dulu. I lupe pasal tournament tuh.
Aku: Takpelah...lepas breakfast nieh u baliklah. Boleh tido.
Sepet: With your sarcastic remark just now? Taknaklah...
Aku: Mane ade sarcastic la.
Sepet: U punye thank you tuh mmg I faham sangat la...
Aku: Yelah tu...
Sepet: Sha...Sha...(and he smiled knowingly)
Aku: Makan?
Sepet: I tak suke mende nieh...
Aku: What? Hash Brown?
Sepet: Yup...I nak daging...
Aku: Jom switch...dah tau apasal u order tadi?
Sepet: I ingat boleh makan...
Aku: Since when u suke mende nieh? Slalu tak makan kan?
Sepet: U makan kan?
Aku: Yelah...yelah...Nah, amik daging nieh...

And as usual...aku gi amik cili sos...aku yang letak sugar kat coffee...aku arrange food...

And aku rase sangat2 familiar buat macam tuh...How long has it been? 2 years? And I'm still like dis? Adoii...

10 comments:

Tie said...

Adoi!!

Sha! Nak pengsan baca kisah2 sha ni....bila ada kesudahannya.....? jangan2 Sha dah kawen dengan Sepet tu tak?? Janganlah buat kak tie tertanya2 ni...geram betul laa....

juelee said...

kekadang benda yg kiter dah bese buat ketika bersama die tuh susah nak ilangkan habit tuh walaupun dah lama tak jumpe kan sha?

hehehe i understand this feeling most!

nURmALa mAZLan said...

Amboi amboi amboi…
Cinta sudah berputik ya????

Neeza Shahril said...

akak tak sabar tunggu kisah ni berakhir.. bukan berakhir.. then end of the conversation sebenarnya...
nak tahu sangat motif si sepet tu.. cepat lah sha.. berdebar2 akak ni tauuuu... anyway, I'm happy for you if it's a good ending.. kalau tak, memang nak kena lah sepet tu..

akak suka hashbrown!!!

Zureen said...

mcm cerita novel..tak sabar nak tahu kesudahannya..salam perkenalan..

~vaniLLe~ said...

aaa.. saspen... bile nk happy ending neh :P wakaka...

cendawanintim said...

ske sangat teh bunga tu..

mr ketupat said...

aku dah dpt agak ape kesudahan cite ni huhu.

~vaniLLe~ said...

mr ketupat nie kawan baik kak sha eh..yg mak dia buat kek pisang sedap tuh?? ape agaknye kesudahan cite nie menurut encik ketupat?

mr ketupat said...

baik gak la.teman tapi tak mesra hehe..sha da buat yang terbaik,aku harap kesudahan yang terbaik utk sha. walau ape terjadi, mesti ada hikmahnya.