Monday, January 12, 2009

sha: cuz u know me better

I was crying. Tak kuat sangat la...tp dah mula la setitik kuar air mate nieh. First, aku tension sangat ngan keje. Sbb aku benci giler attitude Melayu kat opis aku nieh. Ya Allah...kenapelah bangse ku begitu pemalas? Udahlah pemalas, suka tikam belakang lak tuh. Tp aku sabar jek lagik...takpelah...

Mase tuh aku tgh dok ngan ibu aku, as usual...die jelah teman aku. Ibu tak sihat, tibe2 pitam kat sekolah. Aku panik...so, aku cepat2 gi spital. Die demam panas...flu and low blood pressure. Aku pon tak sihat...dah brape bulan aku tak dtg bulan on time...dgn stress lagik...utk December, aku langsung tak dtg bulan...

Disebabkan itu...hormon ku meragam. Byk giler prob..tak payah la nak cerite kan. Lame pendam dah nieh. So, empangan air nieh nak runtuh...Aku tgh msg Mr Ketupat. Tibe2...lagu White Flag...Ehhhhh...?

Aku terus angkat sbb kebetulan hp kat tangan aku,

Aku: Hello?
Sepet: Assalamualaikum...!!!
Aku: Hi!
Sepet: Amboi...cepatnye you angkat fon!
Aku: Haah...tgh msg kawan tadi...
Sepet: Oooo...yeke...
Aku: Haah...so, angkat jelah terus kan...
Sepet: Happy New Year to you!
Aku: Laaaaa...dah 8 ari dah new year!
Sepet: Ape salahnye pulak..kan January lagi nieh..
Aku: Hmmmm...ape2 jelah!
Sepet: (gelak)
Aku: You called semalam?
Sepet: Iye...you tak angkat..
Aku: I kat opis...sowi...
Sepet: Lambatnye you keje...
Aku: Terpakse...nak buat macam mane...
Sepet: Hmmm...I pon otw gi opis nieh...
Aku: Oooo..yelah...u kan keje malam...lupe pulak.
Sepet: Baru keje siang dah lupe dah!
Aku: Haah...lupe terus...(kitowang gelak2)
Sepet: You buat ape arinieh?
Aku: Baru balik. Td anta ibu gi hospital, then...i gi klinik jap..
Sepet: Ibu okay?
Aku: Die pitam td...
Sepet: Laaaa...so macam mane?
Aku: Demam...low blood pressure...biaselah...
Sepet: Oooo...U apasal gi klinik..
Aku: I tak sihat...jupe dr...scanning...
Sepet: Scan ape?!
Aku: Baby....
Sepet: Shaaaa...u tak cakap pon u dah kawen?
Aku: Hmm...tulah...
Sepet: Sha...takkan cepat sangat u pregnant? Bile u kawen?
Aku: I dah tukar keje masuk 3 bulan ape...sempat pregnant kan...
Sepet: Mesti u happy...ade baby...
Aku: Hehehe...scan kosong...mane ade baby lah!
Sepet: Ape?
Aku: Takde baby lah!
Sepet: U cakap tadi...?
Aku: Hahahahaa...(aku gelak)
Sepet: Oooo...
Aku: U buat ape new year aritu?
Sepet: I balik kampung...
Aku: Haah...u kate anak bini kat kg kan...
Sepet: (diam)
Aku: Hehhehe...
Sepet: (diam). Sha?
Aku: Ye?
Sepet: I nak tanye banyak soalan kat u.
Aku: Tanyelah.
Sepet: Nantilah....I'm on the way to my office and I nak cakap pon panjang...
Aku: Laaa....ade ke siap preview macam nieh. Leceh lah!
Sepet: I know u, Sha...kalo I tanye sekarang, u takkan jawab.
Aku: Ape?
Sepet: Bile u nak kawen Sha?
Aku: Ape punye soalan nieh?
Sepet: Cakaplah.
Aku: Taknak la kawen. Leceh...nak jage anak org, nak buat itu ini. Susahnye.
Sepet: U bolehla kawen.
Aku: Tak payah la...malas nak cerite pasal nieh!
Sepet: U kawen ngan I jelah ye?
Aku: Taknak! Dah terlambat! Besides, buat ape I jadi bini no. 2 u...Eeeeeee...
Sepet: U jadi no. 3, ye?(gelak2)
Aku: I taknak u laaa...hish...
Sepet: Sure or not? U dah tua tau Sha. 27 this year kan?
Aku: Haah! Tak payah la u nak ingatkan I! Tua I lagi tua u tau~!
Sepet: Tp I lelaki...tak kawen lagi takpe...
Aku: Alaaa....Siti Nurhaliza pon kawen umo 27 tau...
Sepet: Siti Nurhaliza? U bukan artis la Sha!
Aku: Yeah...but I pon manusia!
Sepet: Pls..u are way too far from Siti,kay!
Aku: Sbb die cantik?
Sepet: Because u are smart and strong.
Aku: U nak I belanja u ke? U tak ikhlas cakap I macam tu kan?
Sepet: We need to talk about me and you. Us. Please, Sha?
Aku: There is NO US. U dah tak ingat ke?
Sepet: Sha...I know u will say that.
Aku: Then why are u still asking me?
Sepet: I will call u.
Aku: I taknak tunggu. U tau cakap je kan...tak payah!
Sepet: Try me.
Aku: I did.
Sepet: Try again?
Aku: No...
Sepet: (he chuckled)
Aku: U nak gi keje kan?
Sepet: Yup...and don't miss me, kay?
Aku: I don't! (err...yeah rite...but I won't tell u dat I miss u!)
Sepet: Pls...I know you do...
Aku: Sudahla tu...
Sepet: Bye2...take a gud rest. Jgn tension2 sangat arinieh kay....

Aku diam. Hah? Mane die tau aku tension ek? Aku tak cakap pon? And...btw...why do I feel lighter and better after he called me?
* my purple hisbiscus yg baru berbunga:D

7 comments:

ct rahani said...

lama x jengah blog sha.. arap sha ceria selalu.. jgn tension2 sgt k.. tc..

shasha said...

kakak, is ibu ok? what did the doctor say?

and what scan did u do? sbb period irregular eh?

sorry tak dpt sms sbb credit sudah tarak.

Pocket said...

oh oh oh,
Sha dah pregnant dua bulan dah yek? Congrats!!
(Sajer je tanya biarpun tahu dah jawapan nyer)

alahaaaaiiii... sepet tu obviously flirting wit u girl... and he's messing with your mind real good. I know cause i'm good too:)
(Iyer iyer jer ngaku kan...)
But i know u'r much much smarter than to let his words linger in your mind kan sha..?
(Hummm.. i wonder how can u type those then^^)

kata orang...
air mata senjata wanita.
Air liur senjata lelaki..

azie said...

sometimes we do need someone to talk to. to ease the burden actually:-)

Adry said...

hrmmmm satu jerr soalan.. are you really sure yang Mr Sepet tu tak tau blog you ni?? hrmmm it make me wonder dowh...

Tie said...

Sepet tu dah angau ke?? Hish! kalau kak tie tentu kena baling dengan kasut bila dia ajak kawen!! Teruk betul laaa... Apa perasan kita kalau hubby kita cakap gitu kat ex dia walaupun cuma berseloroh....

Anyway...harap2 mak sha tu ok.....

~vaniLLe~ said...

ye ke encik sepet tu da kawen kak sha?? tah2 die tak kawen lg.... hehheh kalau tak kaiwn lg ade harapan kan?? :P kak sha... me pun shasha jugak ..tp for my family lerwww...