Sunday, January 04, 2009

flowers: learning bout cymbidium

Arinieh aku jalan2. Tak jalan ke mane...gi jalan2 pasar, then gi umah pakcik aku jek. Saje tukar angin sket...sbb asek dok umah je kan.

Aku baru jek chatting ngan cousin aku - Shasha tadi. Tp disebabkan dah nak subuh dah nieh...jadi aku tak dpt la nak chatting lame2...

Tp ade satu mende yg kitowang dok cakap arinieh: Orkid.

Cousin aku arinieh memperkenalkan sejenis orkid bername cymbidium. Orkid nieh sesuai utk majlis2 perkahwinan & decoration. Aku jd obssess sangat nak tgk cymbidium nieh sampai ke pagi.

Shasha cakap...die nak orkid nieh utk wedding die. Aku plak cakap...aku nak namekan anak aku Orkid. Hehehe. Skang nieh aku cam jd tak sabar giler nak dptkan my Orkid...bile la nak ade duit nieh agaknye...

So, aku kena kerja keras utk dptkan Orkid. Best of luck, Sha~!

8 comments:

Areej said...

nk dapatkan orkid? orkid mana ni? orkid bunga ke orkid anak? :D

azrin said...

Lawa gak vanda kopreanues tuh....

azrin @ www.azrin.net

azie said...

aah la. lawa orkid tu. sis, sory lama tak jenguk sini. tgh sort out my problem:-)

Neeza Shahril said...

cantik orkid tu.. tak macam orkid kan..
orkid ni tahan lama.. tak macam roses kan..

Dayu said...

la..orkid rupanya cymbidium ni
lawa lah sha
terasa nak buat hand bouquet untuk majlis nikah nanti
kalau buat hantaran pun lawa
ada tak artificial flower yg mcm ni??
sgt lawa
sgt jatuh hati

Suzi said...

lawalah orkid tu sha...tapi takut nak tanam orkid...mcm payah je nak jaga...hihihi

sha nak cherrie???...meh ambil kat blog akak :)

[yAN!e][pUTraJAya] said...

mcm tak sabar nak bagi nama anak ORKID jer ni sha...

hehehe..mish u

(^_^)

::_Yanie Putrajaya_::


*********************************

Pocket said...

err, nak dapat kan my orkid tu cam nak anak, tp tak kisah tentang kawin ker sha?
huhuuuuu.... :)
anyway, goodluck sha!!
bila plan nak dpt orkid tu?