Tuesday, February 10, 2009

sha: the chrysanthemum story - part 10


I thought you were one of them...There was no one who I could trust...
Aku: Yet you're asking me not to doubt about your feelings?
Sepet: I was in love with you. Pls...dun say dat.
Aku: But u could accuse me of doing sumthing I didn't do?
Sepet: I put the blame on me. otak I serabut sangat mase tuh, Sha. I ingat u same macam diorang.
Aku: Diorang suke u jatuh, sbb diorang nak tpt u. Tp kalo u jatuh, ape I dapat?
Sepet: (senyap)
Aku: So, u dah tau sape punye keje nieh kan?
Sepet: Dah.
Aku: Ape you buat?
Sepet: Berubat.
Aku: Sekarang ade lagi tak?
Sepet: Kadang2 ade jugak...
Aku: Habis tu?
Sepet: Berubat la lagi.

Aku pandang die. Kitowang punye kisah nieh...dr cerita Samarinda, pastu Cerekarama...Sinetron...Skang dah jadi Misteri Nusantara!!!

Aku: Yang hantar tuh?
Sepet: Perempuan.
Aku: (gelak sinis)
Sepet: I know...(die senyum kulum)
Aku: Siape suruh nakal sangat...
Sepet: Jgn pusing situ...
Aku: Tau tak yang mane satu?
Sepet: Tak. Ustaz taknak cakap.
Aku: Kalo u tau?
Sepet: I buat die balik kot.
Aku: Tuh pasal u tak boleh tau. Vengeance!
Sepet: Exactly!
Aku: Sejak bile pulak u percaye mende tak nampak nieh?
Sepet: Tuh laaaaaa...I mmg tak suke mende macam nieh. U pon tau kan.
Aku: Siapa cakap kat u?
Sepet: Ustaz tuh nampak mase kenduri arwah ibu. Mase I sambut org dtg.
Aku: Then?
Sepet: Die cakap kat abah. Abah bawak gi umah die. Then...

Die cerite...and aku rase part nieh aku kena private kan la ye...

Aku: Sekarang dah okay...apasal wife u tak duduk dgn u?
Sepet: Macam mane I explain pon u akan pusing balik kat cerite wife tuh kan?
Aku: Of course!

To be continued...

5 comments:

Tie said...

Oo...dia kena buatan orang?? Baru tahu ni...kesian gak..

Dia dah kahwin ke?? bagitau cepat laa...

Quiyah said...

huih..sudah jadi misteri nusantara..lepas ni berbalik kepada cerekarama plak?

nURmALa mAZLan said...

Adeh!!! Ye la…dah jadi Misteri Nusantara la pulak..Pasni nak jadi Anak Betung ke, Puaka Niyang Rapik?? Ekekeke~~gurau ye sha.. cepat² sambung cerita..

bozzobattousai said...

buatan org????sihir nih...

Neeza Shahril said...

ooo misteri nusantara.. lepas tu dia akan jadi back to the future ke Sha?? hehehe..

cepatlah Sha.. akak rasa dia ni tak kawin lagi tapi mak dia bagi tahu yang dia dah kawin sebab kan terkena buatan orang.. betul ke??