Monday, February 02, 2009

sha: chrysanthemum story - part 6



Park kereta.

Aku: Sure nak makan nasik lemak?
Sepet: Sure. Tak puas makan tadi.
Aku: Yang tunggu I kat McDonald's tadi apasal?
Sepet: Senang. Tp balik nieh I hantar u ye?
Aku: Takpe ke?
Sepet: Mmg I nak jemput tadi kan...
Aku: Okay...hantar balik boleh.
Sepet: Sedap tak nasik lemak sini?
Aku: Ntah...boleh la kot.
Sepet: Takkan org Seremban tak tau?
Aku: I dah jarang makan luar...
Sepet: I ingat u nak masak utk I...
Aku: Wife u ade?
Sepet: (chuckled...and pandang sinis kat aku...)


Aku amik sambal sotong. Die amik sambal paru. Air mineral dua.

Sepet: Meh sini...(die nak amik botol mineral dr aku)
Aku: Boleh bukak sendiri...
Sepet: Yelah tuh...
Aku: Iye~! (sambil terkial2...)
Sepet: I dah cakap tadi kan...(sambil amik botol and bukak)
Aku: Yelah...(mukeku masam. Kawan2...aku nieh benarnye tak pandai bukak botol air mineral...hehehe..)
Sepet: Skang nieh sape bukakkan?
Aku: Adik.
Sepet: Kalau tak?
Aku: Kawan2!
Sepet: Kat opis pon kawan? (aku angguk). Kalo sowang?
Aku: Mintak tolong sape2...
Sepet: Kenape tak mintak tolong tadi?
Aku: (diam. Macam mane nak cakap yg aku nak erase memories ek?)
Sepet: (die senyum pandang aku...)


Tgh makan...


Sepet: Tak sedap paru nieh...
Aku: Nak sotong? (die angguk. Aku pass pinggan)
Sepet: Potongkan?
Aku: Banyak ke sikit?
Sepet: Sikit jek...(aku pon potongkan sotong besar tuh masuk dlm pinggan die)


Die potongkan paru masuk dlm pinggan aku. I became very quiet at this point. Start sotong tuh masuk mulut die...aku dah taknak cakap.
Kitowang dah biase macam nieh. And how I missed this whole situation. Aku bukan tak pernah nak try buat macam nieh ngan org len...but...it was never like this.


Sepet: Jangan la menung2 mase makan...I depan u nieh kan...


I looked at him...he was smiling. Kenape aku nampak takde rase bersalah dlm diri die? Ape khabar bini die kat umah?

6 comments:

Tie said...

Betul ke dia dah kahwin ni??

Pergilah siasat...kalau betul dah ada wife...tak eloklah keluar dengan dia..

azie said...

sis, nampak mcm belum kawen je..

tapi jgn cepat percaya deh:-)

i'm sure u r wise enuff to judge:-)

Quiyah said...

betul ke die dah kawen? ko ni biar betul sha..

kuIna Jentayutiara said...

siasat la secara diam & senyap..

Neeza Shahril said...

akak rasa dia dah berserai kot.. ke dia tak kawin lagi sebenarnya..
suspen betul la Sha weiiii...
lamanya conversation ni Sha....

juelee said...

sweett la plak rasanya sha ngan sepet neh...
hmmm nape jadik camni eh?
huhuh takpe la ada jodoh tak ke mana..tapi btoi ke die dah kawen neh?