Wednesday, February 04, 2009

sha: the chrysanthemum story - part 7



Dah makan.Dalam kereta. Now what? Baru kul 9.30 pagi nieh. Aku tgk die. Dah menguap. Memangla...satu malam tak tido. Keje. Aku dulu pon macam nieh. Tp kalo aku takkan dapat nye nak drive or jaga sampai 9.30...

Aku: U dah ngantuk...
Sepet: I'm okay...semalam I tak tido sangat, tuh pasal letih macam nieh.
Aku: Buat ape? (tanye aku menyibuk. Tibe2 aku rase nak kerat lidah plak tanye die macam tuh!)
Sepet: I gi jumpa my sister.
Aku: Ooo...(and aku tibe2 terbayang die, wife die, anak die...gi umah adik die...).

Aku terus senyap.

Sepet: Jangan la menung lagu tuh...
Aku: Tak menung la...(aku pandang die, die tgh senyum)
Sepet: U dari dulu suke buat macam tuh kan?
Aku: Yeke?
Sepet: Haah...kadang2 I nak sangat tau ape u tgh pk...
Aku: Oooo...really?
Sepet: Kita nak gi mane lepas nieh?
Aku: Haaa...tuh la...tak tau...
Sepet: Semua tempat tutup lagi.
Aku: Tuh la pasal.
Sepet: I ingat nak ajak u tgk wayang...
Aku: Pukul 11 kang baru bukak. U kena tido. Mata dah merah tuh.
Sepet: Lambat sangat pon...kang I nak gi tournament...
Aku: Takpelah...u nak balik pon takpe...(walopon ati gatal aku kate, jgnlah balik dulu!)
Sepet: Jomlah kite jalan2 dulu!
Aku: Gi mane?
Sepet: Ronda jelah...


Lalu kat depan taman.


Sepet: Nieh ape?
Aku: Taman. (duuuuhhh...isn't it obvious?)
Sepet: U nak gi shopping ke?
Aku: Tak...tgh takde bajet la.
Sepet: I ingat u nak shopping, boleh teman. (yeah...die mmg ade habit suke tgk aku tukar2 baju, tukar2 kasut)
Aku: Kalo u dtg time gaji, boleh laaa...
Sepet: (chuckled)
Aku: Lagipon...kalo I shopping, mmg la u teman. Tp lepas tu I kena teman u smoking pulak...kan?
Sepet: (gelak)
Aku: Situ open air. Nak duduk?
Sepet: Boleh!

Terus parking keta. Jantung aku dah dup dap dup dap...Finally, time for the truth....

* Sorry kawan2...I'm savouring every moment:D

8 comments:

azie said...

can't wait!

Neeza Shahril said...

Sha.. suspen sangat ni.. tell me all about it Sha... nak kena rotan budak Sha ni buat akak ternanti nanti hehehe..

Zureen said...

Cerita ni semakin mendebarkanlah..boleh tak tido mlm memikirkannya..he3..

Quiyah said...

sha!

~Cinta Milo Ais~ said...

dub dab dub dab jantung gue hehe

juelee said...

suspennnnnn jeng jeng jengggggg

~vaniLLe~ said...

aaaa... akak sha..please..cepat2 sambung..apekah truth nye... pleashhhh...

[yAN!e][pUTraJAya] said...

mendebar kan la sha...
he he he..

(^_^)

♥Yanie Putrajaya♥
*********************************