Thursday, February 05, 2009

sha: the chrysanthemum story - part 8

chrysanthemum, originally uploaded by jude.

Jalan2 dlm taman. Wowww...classic nye style aku nieh. Aku tgk keliling. Budak2 muda. Aku rase aku ngan die je yg nampak tua kat sini! Die dgn shirt pulak tuh...

Kitowang nampak budak2 lari rentas desa. Aku tersengih2 pandang budak2 tuh. Teringat mase aku sekolah...bestnye...

Sepet: Menung lagi...?
Aku: Yeke? (aku pandang die)
Sepet: Kite duduk sane ek? (die tunjuk satu kerusi dgn meja sekali)
Aku: Owait.

Kitowang duduk kerusi mengadap. Aku pandang die. Die pandang aku. Senyap kejap.

Sepet: U keje situ macam mane? Okay?
Aku: Bolehlaaa...bz sket...
Sepet: Konon kerani...yelah tuh...
Aku: Betul! I kerani kilang jek!
Sepet: U ingat I boleh percaya ye...

Kitowang pon cerite pasal keje aku, keje die...Mostly pasal keje die, sbb aku kenal org kat opis. Mengumpat org la, mengumpat sistem laa...Lame gak die cerite pasal keje. But then, bile masenye kitowang tak cerite sal keje? Nasib la aku nieh paham environment keje die..

Sepet: So, dats it...work sucks...but it pays the bills...
Aku: But Dodo is okay kan? I mean, he was working with me last time...he was okay.
Sepet: Yeah...I punye stats naik balik pon sebab die la...kalo tak, tak tau la macam mane...
Aku: Die dah bagi kowang makan snacks sampai gemuk ke belum?
Sepet: Hah?
Aku: Mase I keje dengan die dulu, die suka belanja kitowang. Pizza...snacks...McD tak payah cakaplah...
Sepet: U tak nampak ke I dah gemuk nieh? Keje budak2 nieh la...
Aku: Oooo...I thought sbb wife you pandai masak...ehehehehe...
Sepet: (muka serius and senyap)

Aku: Anak2 u sihat?
Sepet: (senyap)
Aku: I dah cakap dgn u...Kalo wife u duduk dengan u...mesti u kurang sket stress keje...(I said that really slowly)
Sepet: U percaye la I cakap bini I kat kampung?
Aku: Hmmmm...(angguk)
Sepet: With my capacity, u ingat larat ke I nak ade bini kat kampung? (die senyum sinis)
Aku: Manelah tau...u pon slalu balik kampung kan?
Sepet: Yelah, macam kampung I dekat.
Aku: I cakap je...sebab itu yang I dengar.
Sepet: U percaya cakap orang. Nobody knows the status, my dear...
Aku: So do I.
Sepet: U tau. Dlm hati u, mesti u tau.
Aku: Tapi u boleh tipu, kan?
Sepet: Logically, u nampak ke I nieh capable nak puasa ari2, Sha? (kate die sambil gelak)
Aku: I'm not talking about dat part!
Sepet: Yeah...U know me better. Boleh I dok jauh2 ngan bini I ke kalo macam tuh?
Aku: Manelah I tau...
Sepet: C'mon Sha...I nieh lelaki normal...Do u want me to dig whatever happened before we met?
Aku: I'm aware of your reputation! (apasal aku rase cam nak marah bile die sebut tuh ek?)
Sepet: Then, there is no question about dat, kan?
Aku: (senyap)
Sepet: Sha?
Aku: U can talk...
Sepet: Will u listen this time?
Aku: Okay...

Adeehhh...sakit jantung...

12 comments:

Zureen said...

Semakin mendebarkan cerita ini..

atty's said...

makin besh..citer nie..

Tie said...

Sha....hi hi...cepatlah abiskan drama ni...kak tie tak senang duduk laa...hi hi...

Hanis Razak said...

haih..sengaje tau sha ni..saspen...

Eriyza said...

Sha, hang nih nak kena ketuk ngan daku.
Bape episod telenovela hang nih??

Quiyah said...

sha..kasi cepat skit abih cerita bole tak? suspens btolla..

[yAN!e][pUTraJAya] said...

haih....bila nak HAPPY ENDING ni sha..
he eh he.....
penat nak tunggu....

(^_^)

♥Yanie Putrajaya♥
*********************************

nURmALa mAZLan said...

Wah…semakin mendebarkan lah citer ni..
Aduh.. bikin gue capek..cepat sambung sha

azie said...

saket jantung kita tauuuuuuu..

bukan jantung sis je, cepat sambung k!

juelee said...

sakit jantung jue jugakk..
saspen...
rashid sibir baca neh kompem nak buat drama

Neeza Shahril said...

adoii Sha... macam tengok telenovela.. hari ke hari semakin mendebarkan...
bila nak habis ni Sha.. boleh tak terus sampai ending aje hehee...

mr ketupat said...

menunggu sesuatu yang belum pasti:) ape2 pun sha, aku tau ko dah sedia dengan ape y akan berlaku. aku sentiasa mendoakan kebahagiaan utk ko sekeluarga.