Tuesday, February 03, 2009

sha: my parents' anniversary























23hb Januari 1982 - tarikh dua org cikgu bername Zamrinor dan Zakiah menirikan umah tangge. Tahun tuh, tarikh 23hb January bersamaan dgn tarikh Tahun Baru Cina.d

Ibu dan ayah disatukan dlm majlis akad nikah di Ampangan, Seremban. Lepas 8 bulan lebih...dowang dpt la aku. Hehehe...itu dah cerite len dah tuh...

So, pade tahun nieh aku and adik2 aku sumenye berkumpul utk menyambut anniversary ibu and ayah yang ke-27. Waaaa...cayak aaa...kalo umo perkahwinan dowang 27, same la ngan umo aku kan! Tibe2 aku terase tua pulak bile menyambut anniversary parents aku nieh:D

Dlm ade berkumpul tuh, ade adik aku sowang yg stranded susah nak balik from Shah Alam. Sape lagik kalo bukan si Shahmi. Adik aku yg si Atan dah sampai dr Melaka, die tak sampai2 lagi. So, tak dpt la die nak makan sekali ngan kitowang sbb die sampai dah dekat nak kul 12 malam.

Disebabkan aku nieh selalu bermasalah ngan keadaan sesak kat Nilai time balik keje, aku pon amik cuti sekali...hehehe...bestnye:D

Ibu insisted nak gi kat Aunty Aini's ngan adik2 aku cuz dekat ngan umah. Lagikpon ibu suke makan kat situ kan...So, kitowang pon gi sane. Terase gak nak makan makanan western Malaysia nieh. Lagikpon kat sini die buat mashed potato instead of letak french fries...nyummmyyy...

Aku tetap dgn sup ayam kampung aku. Tp arinieh aku makan desert la...sbb nak celebrate punye pasal. Makan Tapai ngan Eskrem...favourite aku:D

Yang paling best ialah melihat adikku belajar ape itu Sirloin Steak. Kitowang biarkan die order tanpa memberitahu yang steak tuh kecik...ehehehe...

Tp...cite nieh bukan cite food. Nieh cite sal parents aku...

To ayah and ibu:
Semoga sentiasa di bawah lindungan Allah...dikurniakan kesihatan yang baik...dimurahkan rezeki (hopefully lepas nieh dpt cucu ye~!)...and disayangi anak2 selalu:D

6 comments:

Sya Annur said...

happy anniversary aunty n uncle (cam pelik sbb aku xpenah address ayah ko directly, haha). may all the good things goes your way... part cucu tuh mls nak komen, hahaha... weyy, bila nak habiskan cerita nih! hadoii... sinetron sungguh! cite kat phone xabis, kat blog pun xabis2. letih i tauuu

Suzi said...

happy annivesary utk parents sha...moga kekal bahagia dan cepat dapat cucu hihihi...

juelee said...

hepi annivesary to sha's parents.....
dah suku abad dah kan?
baguiiihhh orang dulu mempertahankan umah tangga..
nnt jue nak minta petua dr parents sha laa

Neeza Shahril said...

Happy Anniversary untuk mak dan ayah Sha..
semoga hubungan mereka berkekalan hingga ke akhir hayat..

Tie said...

Happy Anniversary to your parents, Sha....

Bila Sha nak sambut Anniversary sendiri?? Hi hi..

Eriyza said...

Selamat Ulangtahun Pernikahan Tuk Pakcik Dan Makcik. Suh laa si Sha nih kawen ngan Sepet. Pastuh leh timang sedozen cucu. :)