Monday, February 09, 2009

sha@shop: love will be the gift you give yourself









Tell Him
- Celine Dion and Barbara Streisand
I'm scared
So afraid to show I care
Will he think me weak
If I tremble when I speak
Oooh - what if
There's another one he's thinking of
Maybe he's in loveI'd feel like a fool
Life can be so cruel
I don't know what to do
I've been there
With my heart out in my hand
But what you must understand
You can't let the chance
To love him pass you by
Should I
Tell him
Tell him that the sun and moon
Rise in his eyes
Reach out to him
And whisper
Tender words so soft and sweet
Hold him close to feel his heart beat
Love will be the gift you give yourself
Touch him
With the gentleness you feel inside
Your love can't be denied
The truth will set you free
You'll have what's mean to be
All in time you'll see
I love him
Of that much I can be sure
I don't think I could endure
If I let him walk away
When I have so much to say
Love is light that surely glows
In the hearts of those who know
It's a steady flame that grows
Feed the fire with all the passion you can show
Tonight love will assume its place
This memory time cannot erase
Blind faith will lead love where it has to go


Semalam mase aku jalan2 aku terlalu la kat Speedy. Niat nak di hati nak carik cerite lame2...Gone with the Wind ke, ape2 cite Jane Austen...tak kisahlah. Janji cerite skirt kembang! Sbb aku tgh tensen sangat nieh (keje banyak sampai cuti pon buat keje kat umah...tensen betul!).

So, masuk2 jek aku pon ternampak la CD2 utk Valentine's Day nieh. Waaaaa..my favourite singer! Sape lagik kalo bukan Celine Dion. Ape? Ingat Siti Nurhaliza je ke boleh minat Celine? Aku pon boleh minat Celine tau!

Aku minat Celine since aku darjah 6...anak dara sunti lagik. Time tuh aku minat ngan Mariah Carey gak, tp aku minat Celine lagik. Cume dlm album Celine byk lagu Perancis, pastuh manelah aku nak mampu beli kaset time tuh. Bukan main mahal! Aku ingat aku dok kumpul duit beli New Kids on the Block zaman tuh. Hehehe...KRU pon aku minat. Biaselah, budak sekolah rendah kan!


Mase tuh die pemes ngan lagu Beauty and the Beast die...pastu lagu Power of Love. Waaaa...mase tuh internet belum meluas lagi, jadi time Celine nyanyi...aku pekap telinga kat radio and salin lyrics. Boleh aaakkk? Sbb aku tak minat majalah URTV nieh. Ibu pulak, kalo nampak majalah cenggitu je akan cepatlah naik rotan dan tali pinggang.

Aku tak ingat sangat muke Celine, yg aku ingat die kurus and rambut pendek. Tp tuh aaa yg wat aku minat sakan kat die sampai potong rambut pon nak style camtu (sbb Demi Moore pon style camtuh gak time tuh!)

Pastu tibe2 kat Radio Muzik, pemes lak lagu I Love You. Time tuh aku form one..form 2 la. Dah dok hostel. Satu hostel dok giler lagu tuh. Mane2 ade tampal lirik lagu tuh sampai kena marah ngan ustazah. Siang malam dok layan lagu tuh jek dr dorm ke dorm. Tuh yg tibe2 kuar lagu Aku Cinta Padamu...pastu ade artis tu mengaku la die minat Celine (time tuh aku minat gak artis tuh...tp bile die kate die minat Celine, aku jd kurang minat sket sbb die sebut name Celine salah! Hahahaha...)

Tp, bile aku beli album lagu tuh, aku tak minat sangat lagu I Love You. Aku minat lagu Falling into You. Satu album aku hafal mase tuh, mane taknye...lirik dah siap ngan album!

Bile die kuar album soundtrack Titanic time aku akhir form 3, aku makin minat giler kat die. Tp...aku tak tunjuk pon minat aku, sbb aku nieh taklah minat artis sampai giler. Lagipon...buat ape. Semua org tibe2 mengaku dowang nieh peminat Celine...sakit tul ati aku time tuh...

Aku beli la album2 die...tp sumenye kaset sbb aku tak mampu beli CD. Time aku 3rd year kot, ade sowang kawan aku nieh hadiahkan album Celine sempena buffday aku. Collector's item! Dlm album tuh byk lagu French. Ade satu lagu yg aku minat giler (rasenye nieh la lagu Celine paling aku minat). Tajuk die Be The Man. Dlm album yg Cik Fairuz Diyana hadiahkan kat aku tuh, ade lagu Be The Man version Bahasa Jepun. Aku pon bantai melalak lagu nieh though aku tak reti cakap Jepun..ehehe..(eleh, Celine pon cakap Jepun bunyi French!).

Kaset yg kawan aku hadiahkan tuh pon dah rosak bersame2 album2 sebelum ini. So, bile aku dpt peluang utk beli CD Celine semalam, aku pon beli:D

Ade dua CD - sume lagu best2. Ade lagu To Love You More, Where Does My Heartbeat Now, All by Myself, It's all Coming back to me Now, Beauty and the Beast, Because You Loved Me, I Drove all Night...sume aku minat! Tp yg paling slalu layan lagu die ngan Barbara Streisand (my mum's fav singer!). Yg nieh leh layan ngan ibu...Better la dr vesion Idayu AF3 tuh...(ohh...pls!)

CD plak kaler purple..ehem..ehem...paham2 la sendiri kan....

Sekali skale layan jiwang lagu lame nieh pon best gak...list lagu dlm laptop nieh dah penuh lagu Indo...huhu...
So, nieh la perkare yg best sket bulan Feb nieh...sbb Valentine's Day nanti aku sibuk handle Walk-In interview...(rase nak makan org nieh!)
* besok sambungan Sepet story...ehehhe...

2 comments:

Neeza Shahril said...

baru nak tanya.. mana sambungan cerita sepet.. Sha dah jawab dulu hehehe...

akak pun suka gak Celine Dion.. lagu Falling into You pun akak suka.. best2 lah lagu2 dia kan.. lagu theme titanic boleh buat akak nangis.. apa entah tajuk lupa pulak hehehe...

~Cinta Cukulet~ said...

teringat pulak rumate saya kat matrix dulu..tapi dia minat giler dgn mariah carey...asyik nyanyi lagu minah tu je huhu