Sunday, March 08, 2009

sha: international women's day 2009




Hari nieh adelah International Women's day. Aku wat ape? Takde ape2. Aku wat keje opis sepanjang ari sbb Mr. Ketupat tak tau nak lepak kat mane...and aku pon malas nak kacau2 and jd sumone yg over-excited. Most importantly, aku taknak jd decision maker arinieh. Aku just nak relax jekkk...
So, meh kite tgk2 tema Hari Wanita Sedunia tahun nieh:
- 2009: Women and men united to end violence against women and girls.
Kalau sesape yg tgk tv...mesti dpt tgk nye Ng Yen Yen punya msg tuh. Kalo tgk die punye msg, pade aku...takde rase ape2 la. Tp lepas tgk msg die, then aku bukak plak web pasal International Women's Day nieh. Hmm...berkesan...berkesan...sekarang aku paham byk lagi pasal Hari Wanita nieh.

Serius...aku lupe tul pasal Women's Day nieh. Waahhh...dah boleh jd kategori women aaa...cayak aaa!!! Dulu2 bile cakap sal women je aku akan merasekan diri aku belum leh panggey diri sendiri woman lagik. Pangai pon cam budak2 kan. Tp skang nak panggey diri sendiri woman aaa...heheheh...
So...ape yg aku suke pasal Women's Day? Ini dia:

Commander in Chief (Hallmark Channel - 702)
Ape yg aku buat seharian arinieh ialah dgn melekat dpn tv sambil online, lepas tuh..wat keje2 opis ku yg tak pernah berakhir...
Sambil2 tuh tgk Commander in Chief - series yg aku nak tgk dr dulu tapi takleh sbb adik2 aku taknak tgk. Skang aku dpt tgk sbb adik2 aku takde umah! Yeayyy!!!
So, aku dok layan la cerite nieh dr pagi sampai ke pagi...puas ati siot! Tp aku takleh nak bayangkan diri aku jd PM Malaysia (and btw aku mmg taknak pon...). And tibe2 jek aku jd bersemangat sket lepas tgk cerite nieh. Hmmm....PPSMI is not really a bad thing? Yg bangsa aku pakai kopiah...pakai tudung labuh dok perangai macam pengganas, apasal plak kan? Memalukan yg bertudung sepertiku ini. As it is, bukan senang nak menempatkan diri bile bertudung. And these people are going to make it harder! Bodoh dan stupid mereka itu (eh..bukan same meaning ke?)

MPH Women's Day Special

Nieh part yg takleh nak tahan nieh...

Bile ade sales je kat MPH mula la aku berasa panas nak dok umah. Tp nasib baik la ujan...tak jadilah aku nak kuar kan! Ape pon...I'm looking forward to do so next month....Hmm...tak sabar rasenye nak shopping buku! (tp bilela aku nak bace...asek takde mase je!)

And...last skali...aku suke ngan lagu nieh sepanjang Hari Wanita semalam:
Taking Chances - Celine Dion.

Ape lagik aku wat? Oooo..bile aku dah penat dok tgk borang OT...aku men application Lil Green Patch kat FB...(Q....i luv ur garden!). And meninggalkan notes di dalam FB...(though tak suke sangat ngan FB...dis is the only way nak mengetahui perkembangan sesetengah org...

3 comments:

Quiyah said...

Ahaks.. thanks darl! lame dah aku bela garden tuh.. byk gile dah..

Quiyah said...

nanti aku bagi lagi byk2 bunga kat ko eh..

Neeza Shahril said...

akak baru beli buku 2 days ago.. almost 200 jugak habis.. tapi takpe, bukan selalu pun :)