Monday, March 23, 2009

sha: thank u shasha!


Semalam aku penat sangat...though semalam aku tak bekerja. Tak tau apasal aku sangat pemalas pade weekend yang lepas. Keje dan tido...keje dan tido...keje dan tido.

Hari nieh aku ade training ISO9001. Kelakar aku ngan training arinieh. Sebabnyeee...selalunye bile dowang surf makanan training, dowang akan letak bunga orkid berwarna purple yang sangat cantik ditgh2 daun parsley. Tp kali nieh dowang tak guna orkid lagik...dowang maybe nak jimat so dowang pakai bunga yang boleh makan tuh. Aku tak amik pon sbb tak cantik...huhu...

Aku suka training aku hari nieh. Rasa sket diri aku nieh berguna. Byk aku belajar. Before this aku tak pernah berkesempatan nak blaja pasal ISO. Tp arinieh aku dah dpt habiskan training. In fact aku dpt buat presentation pasal ISO lagik. Walaupon byk mende yg aku buat nieh hentam kromo jee...tp consultant tuh kate okay, maka okaylah jdnye... Hmmm...sangat puas hati.

Tp aku risau gak. Macam mane kalau keje aku makin byk nanti? Boleh ke aku cope? As it is aku dah tak larat...macam mane nanti lepas nieh? Aku benarnye mengalami dilema nieh. Nasib Pocket hantar e-mail hari2. Taklah aku rase bengang manjang kat ofis. Huuuuhhh....think positive Sha...think positive....

Ooo....cakap pasal think positive nieh kan...ade satu mende yang membuatkan aku sangat positive pagi tadi. Nieh dia...dlm gambar nieh. Aku kan collect postcards. Tp dlm byk2 postcards aku, yang nieh la paling meaningful sekali. Sbb postcards nieh dtg all the way from Anfield, Liverpool! And postcards nieh postcards team favourite aku! Yeayyyyy...

Paling special, postcards nieh Shasha (adik sepupu aku) yang beli. Mase die gi tour Anfield, die tak lupa belikan aku postcards nieh. Collectors item for nieh berharga 5 pound, pastu ade signature series Gerard and Torres yang berharga 1.50 pound each. Dah convert duit sini, mahal gak mende nieh sebagai postcards. Aku sangat2lah hepinye sbb cousin aku langsung tak lupa pasal postcards nieh...

Malam td, Liverpool menang...so aku bawak la postcards aku tido. Actually dah brape hari postcards nieh letak bawah bantal aku. Tp tak dpt2 mimpi gi Anfield. Mimpi Aaron Aziz adelah...(yang tu nanti aku cerite, k!).

Shasha ade belikan sapu tangan ngan scarfs....yg tuh kite cite kendian....thanks Adik...I feel happy the moment I'm seeing this postcards! :)

9 comments:

juelee said...

wah sha peminat bola..
jue tak reti tengok bola....
Huhu..
jue pun dah p training ISO, best kan?
learn new things

bozzobattousai said...

mintak satu poskad tuh bleh tak sha? bozzo nak frame kat dinding....

Adry said...

Sedih bab M.U kalah.. huhuhu

ct rahani said...

siap bawak tido tu sha..

Tie said...

Wah....boleh geng dengan bozzo sebab antu bola...kih kih.....

~Cinta Cukulet~ said...

huu..siap bawak tido lagi...mesti sayang sangat dgn poskad tu kan..bestkan bila dapat barang yg kita suka huhu

Neeza Shahril said...

akak tak tengok bola.. kawan kat sini minat dangar MU.. mesti dia frust dengar MU kalah.. dia nak pergi UK ni tau.. nak tengok bola..

mimpi Aaron Aziz? comel kan dia Sha heheh..

Pocket said...

jangan la bawak tido dik,
kang lasam lak postcard yg mahal tu.
gantung jer 4 milimeter atas idung anda tatkala anda terbaring.
baru la mimpi:)
heheheheh

13may said...

tido bertemankan poskad???

sweet :D