Monday, April 13, 2009

the ending of chrysanthemum story


Jalan2 bergandingan. The only thing missing was tak pegang tangan. Tp...tak payah pon takpe kot? Buat tambah dosa je...hahaha...

Sepet: Kenapa tak kuruskan badan tuh...?
Aku: Takde sebab nak menjadi cantik.
Sepet: I tak kisah, u tau kan. Kalau u kurus lagilah I tak suka. Tp...kalau u sakit, pun I tak suke.
Aku: Mula membebel dah? (aku menjeling)
Sepet: Tak...ibu bebel kat I tadi. U jumpa gynae baru nieh kan?
Aku: Yup...
Sepet: So?
Aku: Taulaaaaa...
Sepet: Macam mana nak buat Orkid nanti?
Aku: Hmmmmm...(aku dah mengalah nieh benarnye)
Sepet: Orkid's mummy must be healthy!
Aku: Okay...

Sambil die drive anta aku balik...aku pandang die...

Sepet: Apasal u pandang macam tuh...?
Aku: Buruknyeee...
Sepet: Ape?
Aku: Jambang nieh...(perlahan2 aku tarik rambut kat muke die tuh!)
Sepet: Sakitlah!
Aku: Sejak bile nieh?
Sepet: Ntah...I dah malas nak jaga.
Aku: Dulu asal kesat je muka tuh terus shave. Bersih aje...
Sepet: Sekarang I anta kedai je muka nieh...hehehe...
Aku: Jagalah sikit. Buruk!
Sepet: I ingat I handsome macam nieh!
Aku: Macam org Mongolia!
Sepet: U nieh...(tp die senyum jek sambil menjeling...)

Dulu Sepet sangat particular dgn penampilannye. One of the reasons aku attracted ngan die sbb die sangatlah wangi. Bile ngan die rase nak melekap pulak (tp control lagi la jgn melekap!) Tp arituh aku nampak side Sepet yang tibe2 selekeh. Tuh pasal aku dok membebel...

Sepet: Shaaaa...
Aku: Ye?
Sepet: Nak pujuk hati dulu...bagi I masa ye?
Aku: Tadi I cakap apa?
Sepet: I taknak u fikir I lari dr u...
Aku: Kalau u lari pon I dah biase...hehe....
Sepet: Sha...(suara semacam sikit)
Aku: It's okay...kite kawan?
Sepet: Alright.

Sampai depan rumah. Nasib baik ayahku tiada di rumah.

Sepet: I tak masuk rumah hari ni...
Aku: I pun tak dpt ajak u masuk...takde orang.
Sepet: Yelah...(muka merah. Malu kot)

He still looked at me. Aku pandang dia balik.

Sepet: Bilalah lagi I nak jumpa u...?
Aku: I kan kawan u. U know where to find me, kan?
Sepet: (Angguk. Sekiranya boleh aku tak pandang mata yang sepet itu...)
Aku: Bye?

And aku tak tau kalau aku salah dgr tp aku terdengar ni...
Sepet: Sayang...?

Tapi aku takut betul aku salah dengar. So...

Aku: Bye!!! Baik2 drive, okay?!
Sepet: (senyum pahit)
Aku: (dalam hati - I sayang u lagi!!! Jangan la pergi...huwaaaaaaaaaaaaaaaa!!!)

Kereta hitam itu meninggalkan rumah.

The End.

10 comments:

bozzobattousai said...

teringin sgt bozzo nak tengok sesepet mana mata si sepet tuh...dah lama dah bozzo citer sepet nih kat blog hang...

~ Lady ell ~ said...

alahai..sedihnya ending citer nih...hukhuk

~Cinta Cukulet~ said...

huuu sad ending...

Adry said...

huhu... sodih la pulak...

Adry @ http://www.adrysabry.com

Quiyah said...

sedihnye... ok..give timela..

Eriyza said...

Daku harap hang ceria sokmo meskipun
banyak suka duka belaku lam idup. :)

nURmALa mAZLan said...

ler...kalau still sayang lagi cakap je la sha..jgn simpan..nnt melepas

papabear said...

lama x baca citer sya n sepet... hehe

[yAN!e][pUTraJAya] said...

dalam hati sayang yer...
tp di mulut mcm majuk2 manje...


hehehhe so sweet la korang.....

(^_^)

♥Yanie Putrajaya♥
*********************************

Areej said...

sha, tanak la the end...nak baca lg cerita seterusnya. pleeez pleeez