Sunday, April 05, 2009

the ketupat story: i'm fast and i'm furious









The Fast and Furious: Tokyo Drift -
The Curve, 3 years ago

Tittt...tittt...

My Boyfriend: Sms lagi? (aku angguk sambil leka menekan keypad)
My Boyfriend: Sayang...
Aku: Yup! (menoleh)
My Boyfriend: Can we talk?
Aku: Yesss...
My Boyfriend: Mase kita tukar phone haritu, I baca msg2 u...
Aku: Mmmhhhmmmm....
My Boyfriend: I know he is your friend...
Aku: (pandang muka)
My Boyfriend: But I tak suka...
Aku: Kenapa?
My Boyfriend: Huuuuuuuuuuuhhhhh...(mengeluh). I'm jealous.
Aku: B.....!!!
My Boyfriend: Betul ke tak ada apa2?
Aku: Betul!
My Boyfriend: Sorry...tapi I tak rasa macam tuh pon!
Aku: B...I kenal dia dulu. Besides, he is my best friend! Macam u dgn Winnie!
My Boyfriend: Alright...
Aku: I pun jealous pe u ngan Winnie. Dahla dia ex-gf u...
My Boyfriend: Hehehe...pandai u ye!
Aku: Kite tolerate sikit boleh, B?
My Boyfriend: Susah!
Aku: Boleh punya...kalau I boleh tolerate ex-gf u yg mengada2 tuh...u sure boleh, kan?!
My Boyfriend: Yelah...yelah...
Aku: Thanks B! You're my Han!!! (watak dlm Tokyo Drift)

He smiled and we walked towards IKEA.

Fast & Furious 4 - Seremban, 3 years later

Tekan2 keypad:
Aku: Jom kite tgk wayang?:)
My best friend: Ada masalah sikit. Aku tak boleh kuar berdua ngan ko. Nanti ada yang merajuk. Susah aku nak pujuk.
Aku: Dah agak dah..xpela:)
My best friend: Konflik gak hal ni. Hrp ko faham. Jgn kecik hati ye sha. aku x dpt nak puaskan hati semua org.
Aku: Xpe..aku tau satu hari nanti masa akan tiba gak. aku dah bersedia.
My best friend: InsyaALLAH nti aku jumpe ko. Nak sgt jumpe ko tp xtau cmne.
Aku: Xpela...no rush..aku nak siap ni. adik ajak aku g tgk wyg:)
My best friend: Pandai ko pujuk dia ye. Jgn lmbt plak.
Aku: X..dah siap dah benarnye td. tp tgh dok pk2. die tgk aku dah siap, xsmpai ati plak agaknye.

Aku terus masuk bilik. Capai Vera Wang - nasib baik aunty aku bagi perfume baru. Mewangikan diri. Aromatheraphy. Aku pandang cermin. Hmmm...takdelah lawa sangat. Tp aku bersyukur la ape yg Tuhan bg. Pastu aku gelak sorang2. Hek eleh...ngan aku pon nak jeles ke?

Macam tuh la. Kadang2 aku rase tak fair kan. Aku leh defend best friend aku kat boy friend aku. Boyfriend aku boleh faham walaupun jealous. Tp boleh ke girlfriend die paham plak yg aku nieh hanya seorang kawan baik yang mengenali boyfriend die waaaayyyy longgg before die kenal boyfriend die? Pernah cuba nak kenal aku siape ke?

Nasty thoughts reached my mind: Argggghh...ko amik boyfriend org, tuh pasal ko risau aku amik boyfriend ko. Ko ingat aku macam ko?

Tp...aku mesti understanding. Kitowang bukan kat u lagi. Bukan student lagi. Dua2 dah nak masuk 27 tahun nieh. Dah boleh kawen!

Biarlah...friendship is not about meeting each other everyday and hang out like we used to be kan?

Takpelah Sha. From now on...cerita bola saje la!

Soalan: Lelaki and perempuan - boleh jd best friend ke?

11 comments:

~Cinta Cukulet~ said...

bestfriend lelaki dgn perempuan?
ada tapi jarang2 dijumpai
susah tapi tak mustahil ada
huhu

bongcikebong! said...

bagi bong..bole je jadi bestfrend laki ngan pompuan..tapi one day nanty mesti kita akan rasa lebih dari bestfrend..tu yang takot tuh..hihihi

cHeRyNa PiReS said...

cinta cukulet:
---> jarang ek? kenape jarang tuh?

bong:
---> hehehe...kalau pandai ctrl...insyaAllah tak kot..:d

Neeza Shahril said...

boleh je Sha.. kalau betul-betul ikhlas..
dengan syarat lagi.. tahu batas-batasnya..

Dayu said...

isskkk... jgn la gitu skali
kita pun ada life kita sendiri kan
kena lah tolerate skit..

sha, email kan je lah address sha

dayuyuna@gmail.com

*dayu takde facebook

ct rahani said...

kalu tau batas2nya x salah kot laki n pempuan nk jd bestfrenkan..

Tie said...

Ish....kak tie tak pernah ada kawan rapat lelaki..biasa kalau berkawan ni akan timbul bunga2 pulak, he he...

Anonymous said...

i dont believe in platonic relationships. coz feelings WILL develop eventually, despite being able to define your boundaries.

a seemingly innocent friendship ruined my relationship. ahahahahahahahah... and the girl had the cheek to act as if what she did was not wrong. takpe... sabar je... God will take care of it... betul tak?

mr ketupat said...

setiap org ada kelemahan dan kesilapan. maafkan dia k..Insyaallah ko takkan kehilangan kawan baik kalau jujur dan ikhlas.

Quiyah said...

susah nak cakap sha..

it depends on the individuals.. kalo bole jaga diri, takde masalah, tp masalah slalu dtg dr org lain.. what i mean is pihak ketiga.. in this case (his gf la).. aku nasihatkan jauhkan diri wat sementara waktu..

ini masa terbaik utk terapi.. ey, bacala twilight saga sha, gile best wa cakap lu, confirm ko tak bole tido malam..

lankapo said...

salam sha,

laki n perempuan tk buleh jadik kawan baik..

kawan baik perempuan dia mestilah isteri dia ..tul tak...

anyway sha, drogba kem salam..

dia cakap defend liverpool buleh balik kampung tanam jagung lagi baikk hua hua