Tuesday, April 14, 2009

music: kate winslet can sing....definitely




What If- Kate Winslet

Here I stand aloneWith this weight upon my heart
And it will not go away
In my head I keep on looking back
Right back to the start
Wondering what it was that made you change
Well I tried
But I had to draw the line
And still this question keeps on spinning in my mind
What if I had never let you go
Would you be the man I used to knowIf I'd stayed
If you'd tried
If we could only turn back time
But I guess we'll never know
Many roads to takeSome to joy
Some to heart-ache
Anyone can lose their way
And if I said that we could turn it back
Right back to the start
Would you take the chance and make the change
Do you think how it would have been sometimes
Do you pray that I'd never left your side
What if I had never let you go
Would you be the man I used to know
If I'd stayedIf you'd tried
If we could only turn back time
But I guess we'll never know
If only we could turn the hands of time
If I could take you back would you still be mine
'Cos I tried
But I had to draw the line
And still this question keep on spinning in my mind
What if I had never let you go
Would you be the man I used to know
What if I had never walked away
'Cos I still love you more than I can say
If I'd stayedIf you'd tried
If we could only turn back time
But I guess we'll never know
We'll never know

* clip from YouTube

Aku sangat minat Kate Winslet. Mmg lah...kalau tak kerana Titanic sure aku tak kenal die punye kan...Tp kalau nak cakap pasal lakonan die...aku paling suke mase die berlakon Sense and Sensibility...very...very...nice!

Aku bukan fan Kate Winslet, but aku suke tgk die. Aku suke bile die berlakon. And aku sangat suka lagu ini. Dah lame dah aku suke lagu nieh...just dat tak pernah berkesempatan nak bercerita pasal lagu nieh.

Lagu nieh takde high pitch, takde juga sore2 unik macam Celine or Mariah, tp lagu nieh cam sayu giler la kalo aku dgr. Ntah apasal tah. Tak tau la kan. Maybe lirik die sedih kot...maybelah. Aku suke sangat lagu yg meaningful nieh...maklumlah aku kan jiwang orgnye...hehe...

Rasa tak menyempat nak bercerita Serabai ngan kowang...it will be a diary soon, I guess. Aku tak tau la sama ada aku akan sempat taip pasal cerite tuh besok, hopefully sempat. Kehidupan semakin bz...dan aku sudah digelar workaholic oleh ramai org!

Guess what...bercerita pasal lagu nieh utk sesape yg dah biase bace blog, sure akan tau yg aku sedih sebab ape kan. Pasal Sepet la...ape lagi. Of course la kecewa kan, cuz Sepet tidak lagi seperti dulu. And as u can see...sekarang aku bercerita Serabai pulak...hehehe...gatal betul Sha nieh. Coincidentally bile berlaku kisah Serabai nieh Sepet macam tau2 cuz tibe2 je contact aku macam urgent kan!

Ape2 pon aku harap perception tidak akan berubah bile aku mengarang cerite Serabai nanti...aku tetap manusia biasa:D

Enjoy dulu lagu Kate Winslet nieh ek!

6 comments:

Adry said...

dia nyanyi ni untuk filem apa?? macam kartun kartun lak...

kate winslet ni memang best berlakon... masa titanic dia ni memang berani gila buat scene buka baju... rupa rupanya dalam filem holy smoke lagi dasyat...

tapi pelakon barat memang tak heran la kan.. hehehe

anyway... liverpool jumpa chelsea jap lagi... best of luck!! hehehe


Adry @ http://www.adrysabry.com

~Cinta Cukulet~ said...

usah dikenang cerita lalu..kumbang bukan seekor hehe :P

[yAN!e][pUTraJAya] said...

suara dak yanie pun sedap utk di dengar
hahhahhaa.....

(^_^)

♥Yanie Putrajaya♥
*********************************

nURmALa mAZLan said...

suara saya lagi sedap dari kate winslet kot..wakaka~~ agak perasan..

kayteeze said...

Adoi.....

Tadi kak tie tak boleh komen....hu hu...merajuk ke blogspot ni ?

Sha....kak tie ingat Sha dan renew balik dengan Sepet tu, rupa2nya dok buat citer baru dengan Serabai pulak !! Hmm....kak tie sokong je...he he..

joegrimjow said...

layannnnn