Sunday, April 12, 2009

serabai story: part 1


Enchanted Garden, originally uploaded by Cupcake Land by ShamsD.

Serabai Story - part 1

Aku dapat inspirasi pasal cerite Serabai nieh berdasarkan clip MBB kat Youtube. Sape tak tgk lagi video Serabai nieh....klik la kat perkataan MBB tuh...sile2kan tgk ye...hehehe...

Aku sangat teruja dgn hasil kerja Team MBB nieh sampaikan aku pon nak namekan cerite aku Serabai.Hehehe...

Sebab? Dalam cerite Serabai itu ada satu part - "Gatai Ya Bang!" Part nieh mmg menarik perhatian aku sampai aku dok tgk nieh berkali2 dan gelak berkali2...


Meh story:

Aku tak kenal dia. Dia kenal aku. Sbb aku baru masuk kat tpt keje aku skang. First time aku dgr nama dia masa aku tgk borang cuti. Pelik nama dia nieh. Aku terus tergelak. Tp aku takdelah nak cari dia siapa. Setiap kali aku nampak nama dia, aku nak gelak tp aku tak gelak depan2. Sebab aku tak tau dia yang mana satu.

Satu hari, aku kena edarkan satu product nieh. Aku pon call nama staff sorang2. Tibe2 sampai kat part dia, aku terus senyap. Malu nak sebut nama dia, takut aku tergelak. Dia terus datang, amik barang dan bla. Aku tak perasan sangat dia, tp aku tau dia seorang yg sangat cerah. Jambu gak dia nieh, dlm ati aku. And aku sangat surprise...orang yg aku ingat dah 40 rupenye baru 29 tahun?

Dia memang bukan agenda aku. Tak ingat langsung dia. Yg aku ingat cuma muka dia sikit2. Dan gossip mengatakan dia kawen dua. Dalam hati mase dgr gossip tuh aku terkejut. Dia muda sangat utk berkahwin sampai 2. Wowwwwww...???

Yang paling best...bila dia e-mail aku bgtau staff dia MC and so on, aku tak pernah amik port. Lantaklah. Just another e-mail sbb aku mmg byk e-mail macam tuh. Aku tak pernah reply sbb aku anggap semua tuh notification. Aku langsung tak ingat pernah ke aku bg instruction kat dia. Ntah...serious aku tak ingat!

Tibe2 satu hari tah camne kitowang engaged in one phone call. Dia call nak tanya pasal OT budak dia. Aku explain, pastu habis. Tp ntah macam mana masa tu aku kena call dia byk kali gak...and aku perasan suara dia macam garang...

Aku nieh natural dan bersikap normal kepada semua org. Tetapi ntah dr mana part phone call tuh tibe2 jadi macam nieh:

"Apasal manja sangat saya rasa suara awak ni?" tanya dia.

Aku: "Eh...apa pulak?"
Dia: "Yeee...Sha ni mmg manja orangnya..."
Aku: "Apa2 jelah...! Okay kita discuss kat mana tadi?"

Lepas tu aku langsung tak contact die dah. Sampai satu hari aku nak tampal memo baru kat notice board. Kunci tersekat. Adeehhhh...

Suara: "Sha...boleh ke tu?"

Pusing dan nampak dia. Hmmm....1st time aku nampak die nieh dekat2. Ooooo...patut la kawen dua. Good looking gak! Just body je yg takde. Tinggi tp kurus sangat. Lelaki, takde lemak...tak best la!

Aku: Boleh! (dan aku senyum kat die)
Dia: Tak boleh saya tolong Sha....
Aku: Errrr...takpe....
Dia: Betul ni?
Aku: Haah...boleh...(dan tiba2 kunci stuck!)
Dia: Boleh ke tu?
Aku: Errrr....tolongg....? (sambil tu try2 lagi...plap! Boleh bukak...yeayyy..)
Dia: Awak ni memang manja kan...?
Aku: Mana ada!
Dia: (he gave me that ghostly smile and left)

Aku diam. Nasib la aku nieh kuat iman lagi!

8 comments:

~Cinta Cukulet~ said...

sapa yg gatai ni..hehehee(gelak gatai)

azie said...

sis, bertahan!

Pocket said...

wuhuu!!
kalau pocket kata pocket
tahu nama nyer buleh?
and yes, macam lain sikit
nama itu, Tp dia kah?

kenapakah ku membayangkan
eman manan memegang watak
mamat tu?

cHeRyNa PiReS said...

cinta: sha yg gatai...ehehe..

azie: tgh buat nieh...relax...relax...

pocket: syyyhhhh...top secret kena simpan...die takde rupe eman manan langsung...huhuhu...

Neeza Shahril said...

jangan ambik tempat nombor 3 ye Sha.. hehhee..

Adry said...

jangan gatai sangat naa... hahaha... tahan tahan...

Adry @ http://www.adrysabry.com

kayteeze said...

Ooiitt !!

Meh ambik mopiko ni...ubat gatai !!

Anonymous said...

gatai ya bang!

ahahahahahahahahahahahahahaha... crap... adeiiiiii... thanks for reminding me of the good times i had with scholes... we watched the video quite often and laughed every single time we did...

-shasha-