Wednesday, April 15, 2009

serabai story: part 2


ocean of lavender, originally uploaded by xuxxy.

Itulah pertama kali kitowang bertegur sapa depan2. Kerana kunci notice board yg stucked. Hampeh tul notice board tuh...buat malu aku je!

Selepas itu...aku tak ingat die lagi. Well, buat apa nak ingat pon? Kat sini ramai yg menegur...in fact, aku kena ingat pasal semua org! I have to learn other people's name fast because of my work. Nature of work macam nieh...tak kenal org, tak bolehlah...

Aku jd MC retirement staff, aku langsung tak notice die ade situ ke tak. Aku makan kat kantin...langsung aku tak tgk die kat mana. Yg aku dgr soksek2 pasal die yg berbini dua. Kononnya, dia clash ngan awek die...lepas tuh kawen ngan org len. Pilihan keluarga, tak silap aku. Tp lepas tuh, die balik ngan awek die...then die kawen ngan awek die. Ade yg kate, die menceraikan wife utk kawen ngan awek. Ade kate die simpan kedua2nye. Ntahlah...mane satu pon aku tak tau...Tp memandangkan die belum pon 30, aku impress la ngan cerita tuh.

Other than that, aku tak pernah ade problem keje ngan die. In fact, die sangat bagus benarnye. Kerja kemas dan sistematik compare ngan yg lain...so, aku takde sbb nak contact die...

Satu hari, aku dtg keje awal. 6am. Die masuk kul 7, aku masuk kul 8. Kitowang bertembung di depan opis.
"Awalnya Sha?"

Aku nampak die dlm gelap.
"Haah...byk keje," jawab aku.
And die senyum lagi...hmmm...senyuman pemurah die tuh...

Sejak tu, macam ritual. Pg2 aku akan bertembung ngan die. Being the friendly me, kalau die tak tegur...aku tegur. Tp slalunye die la yg tegur kan...(mentang2 aku yg boss kan...ehehhe)

Satu hari mase keta lalu kat parking lot..die jalan. Die lambai2 kat aku. Aku cam natural jek...lambai2 die balik. Member aku tegur, "Amboiiii...ngade tul nak lambai ko?"

Aku just diam je sbb benarnye bukan die je yg lambai2...org len pon lambai pe. Maybe sbb aku yg buat cuti...aku yg buat gaji...org tegur la kan...kalau tidak org sure tak tegur...

Keadaan berlarutan beberapa kali...sehinggalah satu hari tuh aku dtg office pada hari Ahad...berpakaian casual...

Lepas kunci ofis...aku lalu smoking area nak gi kat keta.

"Sha..."
Aku nampak die.
" Hai! Watpe kat sini? Keje?" tanye aku.
Dia angguk boring.
"Tak sihat ke?" tgk muka die cam bosan.
" Ok.." die jawab slow. "Sha watpe kat sini? Kan Sha patut tak keje?" tanye die...
" Amik file...buat keje kat umah." And die angguk...
" Cantik..."
" Aaaaa???"
tanye aku blur.
" Sha macam ni...cantik." kate dia tanpa segan silu.

Otakku cuba mendigest kata2 si dia yg bercawangan dua kat depan nieh...

" Oooo...gemuk macam ni mana cantik! Jgn merepeklah...!"

Die senyum je...menunjukkan giginya yg perfect dan senyuman yg sangat cheeky. (shall I say, gatal?)

" Sha gi dulu ye! Ada org tunggu..."

Cepat jalan...huuuhhhh...goyang jantung aku!

9 comments:

kayteeze said...

Ooo....macam bau scandal je...hu hu...

~Cinta Cukulet~ said...

uhuuu..lelaki mmg pandai bermain kata..(tapi kak sha mmg la cantik :D)

Pocket said...

yer yer, adik pocket pun nak kater jgak...
kak sha memang la cantik:)

heheh lelaki memang pandai bermain kata...
kalau tak , tak kuar la kata kata :
senjata wanita airmata,
senjata lelaki air liur...

bukan nak main ludah!!
tp nak mengayat bagus nyer
kena pakai air lidah.
Jgn berbueh cam penjual ubat dah.
bughuk sgt.

anyway sha... siapa yg tunggu?

Adry said...

oho... jangan layan cik sha oi... bahaya naa... dia tu memang banyak experience tu... hehe

bozzobattousai said...

ada cinta baru nampaknya...

cHeRyNa PiReS said...

kak tie:
---> haah...scandal terbaru sha...ahahhaha (macam betul2 je!)

cinta:
---> pandai jugak cinta bermulut manis ye! kak sha ini tidak cantiklah adik oiiii...

pocket:
---> thanks..thanks..thanks...sangat aware dgn muslihat air liur. sampai basi pulak rasenye air liur itu bile terlalu lame...ehehehe...

adry:
---> thankss....sha paham...

bozzo:
---> nieh tak masuk kategori cinta:D

Quiyah said...

wakakaka, gelak tergolek aku cam ni.. nak jatuh kerusi dah tau sha.. tp sib baik aku tak dok kat kerusi..tgh berdiri.. kakakaka.. lawakla ko nih.. mamat tu puji kola sha.. tp sha, kite play hard to get eh?

papabear said...

orang kata cnatik, cakapla... "tau tak pe..." hehe

Neeza Shahril said...

biar pikir negatif dulu bab2 gini Sha..
bahaya tuuu...