Saturday, April 18, 2009

serabai story: part 3


Update on lavender pots, originally uploaded by Green Wellies.

Lepas digoda, dia kena petir...

Aku nak pergi ke training. Yeeaayyyy!!! 1st time aku training kat tpt keje aku nieh. Yg menjadikan aku excited ialah training nieh macam team building. So, it will be games...games...games...yeayyy!!!

Aku dah siap ngan blue jeans, t-shirt training berwarna putih biru dan tudung biru. Tak lupa...safety shoes. Aku dah mula excited sbb masa tuh aku tau aku dpt relaxkan pale jap:)

So...aku pon start berjalan ke training room. Aku sampai2 jek...aku nampak muka2 yg agak familiar. Hmmm..bagus. Taklah aku boring mase training. Sbb sebelum tuh, aku pernah masuk team building group sebenar aku. Group tuh for managers and directors...punyelah boring! Kalau main game pon macam skema jek...adoiii...

Start2 je training, kitowang diberi gula2 dlm satu pocket (eh, apasal aku macam biase je spell pocket camnieh?hhehehe...). Pastu bile dah dpt gula2...kitowang kena tgk jenis gula2 tuh. Aku dpt CHOCLAIRS:D

Pastu trainer kitowang cakap...jenis gula2 melambangkan kumpulan. So, bermula la episod mencari kumpulan Choclairs...yeahhhh..

Aku dpt tgk 2-3 familiar faces berada di dalam kumpulan aku. Yes la! Senang. And tibe2...gulp!

Lepas digoda, misai dah pendek!!!

"Choclairs?" tanya die yg bergigi putih sambil menunjukkan gula2nya.
"Ye!" jawab aku sambil tersengih (rase nak tampar diri sendiri kerana rasa sangat mengada2...)

Lepas tu kitowang pon berkumpul dan mula duduk secara berkumpulan...

"Ecewaaahhh...dpt satu group ngan boyfriend ke, Sha?!" kate rakan sejawatku yg bersuara kuat. Semua org dgr. Adoi.

Aku pandang die yg bermuka selamba dan telah mensparekan tpt duduk disebelahnye. Adoi lagi.

Aku pon duduk di sebelah dia. Pastu kitowang disuruh memilih nama kumpulan.Akhirnya mereka memilih nama Ong Bak....dan kitowang akan memperkenalkan kumpulan dgn aksi...iaitu Ong Bak! (cite tomoi tuh la!)

Utk memperkenalkan kumpulan...aku akan berdiri di depan (mentang2 aku sorang je pompuan, cet..). Aku akan buat aksi ong Bak...pastu yg lain ikut. So...sum org mengOngBakan diri...

Then mula laa...dr satu ke satu game...and aku hanye fokus pade org lain. Ngan die tuh ade, tp ntah apasal aku tgk die nieh macam pendiam dan byk memerhati. Bile aku cakap apa je...die akan pandang...dan sengih2 (pandang mata ye kawan2...) sehinggakan aku punyelah tak comfortable! Dlm tuh sume laki org nieh...aku sowang anak dara, tp ngan yg len2 aku leh cool...cuma ngan die aku takleh cool! Adoi...adoiii...adoiii...

Sampai satu part tuh, aku tak tau nak wat ape lagi, aku just mendiamkan diri je. Die tibe2 mengambil kesempatan itu bertanya macam2 kepade ku kerana semua org sibuk buat Eureka...

Ini kerana aku mempunyai satu masalah:
1. Dia nampak sangat handsome bila pakai casual.
2. Dia asek tgk mata aku.
3. Dia tak beralih dr sebelah aku.

Call me perasan...call me anything. Masalahnye ade orang yg perasan die macam tuh.

Akhirnye...kumpulan kitowang menang. Sebelum abeh training tuh...aku sempat bagi Appreciation Card kat dak2 sekumpulan ngan aku. Beberapa minggu selepas habis training, gambo training disiarkan. Ha ah….satu gambar, sebelah aku. Dua gambar – tgh tgk aku. Gambar ke-3, tgh sengih kat aku. Hampeh tul! Dan semua orang perasan. Adoi...doi..doi..doi...doiiiiii!!!!!!

Now I wonder, with the current situation...what has happened to the card I gave him?

Any idea, kawan2?

8 comments:

Adry said...

Aku rasa card tu dia dah frame kan kat dinding.. hehehehe

Adry @ http://www.adrysabry.com

Anak Pendang Sekeluarga said...

"Dan orang-orang yang beriman dan berhijrah serta berjihad pada jalan Allah (untuk membela Islam) dan orang-orang (Ansar) yang memberi tempat kediaman dan pertolongan (kepada orang-orang Islam yang berhijrah itu), merekalah orang-orang yang beriman dengan sebenar-benarnya. Mereka beroleh keampunan dan limpah kurnia yang mulia." (Al-Anfaal 8:74)

Salam ziarah dari saya,,blog yang menarik ,jemput muzakarah di blog saya....dan jadikan blog saya sebagai rakan anda..tq

Neeza Shahril said...

dia simpan dalam wallet. eh! kat drawer office..
takut nampak ngan bini dia hehehhh..

kayteeze said...

Sha serious ke ?? Dia tu single ke ?

~Cinta Cukulet~ said...

abis ar..dia gi jampi kad tu hahaha

bozzobattousai said...

kompom dia memang minat kat ko tuh...

cHeRyNa PiReS said...

hehehe...bestla jawapan2 yang sha dpt nieh...lagi2 jawapan kak neeza.....!!!

kak tie: die dah ade bini dua...saje menggatal la tuh...

kisahfairy said...

betul ke dia dh kawen kak??