Sunday, June 21, 2009

sha: ketupat, sakura, pocket, dan serabai


Gourds and Pumpkins, originally uploaded by crabsandbeer.

Memang lame sangat tak update blog. Sebab? Pocket tau. Pocket kena bace e-mail aku...so die mmg tau. So, kalau kowang pon nak tau...jom bace cerite di bawah...

Pagi ini aku bangun tido lambat dr biase. Setelah bekerja dan berhempas pulas selame ini. Di hari Sabtu dan Ahad masih bekerja though benarnye tak payah keje. Sbb? Mungkin utk memuaskan hati sendiri. Bile keje tak siap...kite expect kite akan siap keje tuh. Kite expect kite takkan susahkan org. So? Sabtu ke...Ahad ke...mesti keje. And kadang2 keje Sabtu dan Ahad itulah yg bagus...sbb ade ketenangan jiwa..

Sungguhpon begitu aku benarnye sangat letih. Setelah melakukan amalan bekerja di hujung minggu sehingga tidak mempunyai waktu utk hidupku, aku akhirnye takleh bangun pg td. Sbb letih 2 hari berulang dr umah ke PJ. Sebab dah letih takleh bangun....

Bangun2...teringatkan Mr. Ketupat. Kdg macam tak complete idupku ini bile tak sms die. Die tak keje...kena gi KL bersame keluarga. Dlm ngantuk aku tersenyum...hampir 10 tahun kitowang bersms macam nieh. Teringat mase student dulu rate sms begitu mahal. Tp kitowang tetap maintain. Patutlah tokey Maxis begitu kaya. Kitowang saje dah beribu sms...agaknye macam mane pengguna lain...

Tgh mamai2 dpt sms Mr. Pocket. Cube email diriku ini tp email bounce balik.Macam ada yg tak kena. Katanya email aku dah ditutup. Hmm...dlm condition sekarang aku takde doubt langsung kejadian nieh berlaku. Aku terus mintak die anta ke private email. Tp bilekah akan dijenguk email itu? Ntahlah...aku pon tak tau. Aku senyum nampak Mr. Pocket sms. Tp tak senyum bile mengenangkan emailku...

Cube bukak email dan tak dpt. Call sane sini...tak dpt jawapan. So, sms pulak Mr.Serabai...die tak keje plak. As usual...die nieh soothing as ever. Kalau aku pening di tpt keje, dielah kawan yg kate, "Sabar...sabar..." Gud...gud....sbb Mr. Ketupat gi KL, Mr Pocket nak email tak dpt....so, tinggallah Mr. Serabai....

Then petang tuh....aku ke lake garden bersame ibuku. Tgh2 menangkap gambo iris...tibe2 Mr.Sakura di belakangku. My old time best friend!!!!! Argghhh....just what I need! Kitowang jalan 1 round setengah sehingga senja...catch up so many things...senyumku sampai ke telinga.

And here is the summary of everything:

1. Mr. Ketupat - boyfriend org.
2. Mr. Sakura - tunang org.
3. Mr. Pocket & Mr. Serabai - suami org.

Dan siapa Sha?

---> seorang yg sangat friendly dan suka berkawan. So no crush,no love, no affairs.

So...can u guys tell me kat mana silapnya sehingga ada juga yg tak paham personalitiku? Sehingga blog ini menjadi platform fitnah?

6 comments:

Pocket said...

and i actually thought that adidas dah tutup kilang. (as if u'r working in adidas kan?) but that's the perumpamaan.
u didnt replied after that, i take it that your internet connection was faulty after a few time confirming the address spelling for any typo.
and u'r actually went jalan jalan:)
which was good also:D

and let me get this right.
u'r there with your mum,
left her somewhere to walk wit MrSakura?
heheheh, kejam nyer ^^
cause i dont think u guys would walk together the three of you unless all of u were in sports outfit holding light dumbells.

yess yess, people wit perception kan.
i just couldnt understand it why one would go to your blog just to evaluate u.
N then evaluated u wrongly.
ntah hapa hapa kan.

kayteeze said...

Haa...... memang kak tie dapat rasakan Sha sangat2 friendly. Kerana itu orang salah faham... termasuk boyfriend orang atau pun suami orang.

Tak pe, pengalaman mendewasakan kita.

Mungkin Sha kena lihat dunia ini dengan pandangan yang sedikit berbeza.. Tidak terlambat Sha mulakan dengan cara yang lebih ceria, ekekeke.......

~Cinta Cukulet~ said...

setiap org akan membuat tanggapan berdasarkan apa yg difikirannya..tak semua org memahami..sabar ye kak sha :)

papabear said...

siapa sha? ntah la... hehehe... tapi apa2 pun... teruskan pencarian yah!

ct rahani said...

sabo je la sha.. yg penting kita tau apa yg kita buat.. pedulik kan ckp org.. :D

*SiRibenMerah said...

menareks entry neh.. hehehehe..
pesanan riben buat sha, abaikan kata2 org.. yg penting enjoy n hepi2 slalu.. kadang2 sume neh x kekal lama mana pon, cuma saat2 indah tuh buat kita masih bersemangat utk hidup.. am I rite??

love to be ur self forever =)