Monday, August 03, 2009

sha: cinta dalam hati


Put A Little Love In YOUR Heart, originally uploaded by flipkeat.

Demam. So, takleh nak buat apa.Was waiting that someone to call me, hoping that I am emotionally cured. But I have to learn how to be understanding. Orang akan bz...lagi2 hari Isnin. So spending time on the phone is not a good thing,kan? Aku sendiri selalu bz...so, takkan tak boleh jadi memahami kan?

Checked on the laptop. Adik sangat suka lagu Indon, so dia akan download macam2 lagu. Lately kitowang mmg ada satu je yg kitowang minat: Pasha.

Pasha from Ungu (eh, ungu kan fav kaler aku?). Lately...sejak kuar lagu Terlanjur Cinta, aku lagi...dan lagi...minat ngan Pasha. Macam everyday tak dengar lagu Pasha macam tak sah la plak!

1st time dengar suara Pasha dalam lagu ni:
" Maafkan aku menduakan cintamu
Berat rasa hatiku tinggalkan dirinya
Dan demi waktu yang bergulir di sampingmu
Maafkan diriku sepenuh hatimu
Seandainya bila ku bisa memilih..."

Lagu Demi Waktu nieh sebenarnye sangat menyakitkan hati but jd cam tak brape sakit hati sebab Pasha yg nyanyi. Cuz...dgn suara Pasha tuh tiba2 je cam leh paham lak situation lelaki dlm lagu tuh...Padahal, if you're feminist enough...mesti takkan faham punye!

Then...dengar lagu nieh pulak:

"Ku mencintaimu lebih dari apapun
Meski tiada satu orangpun yang tahu
Ku mencintaimu sedalam dalam hatiku
Meskipun engkau hanya kekasih gelapku..."

Kalau ikutkan...lagu ni lagilah kurang asam cuz dlm lagu Kekasih Gelapku ni macam nak bg kat perempuan simpanan...and cinta pon sorok2 macam tuh...Kalau jd perempuan tuh patutnye marah la kan?

But no...aku tak marah. In fact aku letakkan lagu ni dlm playlist, kt dlm PC, laptopku, laptop kerjaku dulu, dan juga phone ku. Siap leh layan sebelum tido lagi...ehehe...Dan pernah jd ringtone pun! Hampeh je kan..with the song yg ade lirik macam nie...

Then...aku dgr lak lagu Andai Ku Tahu.Yang nieh pon best. Lagu keagamaan yg tak payah nak mendayu2 but cukup mengingatkan...macam ade satu part nieh:

"...andai ku tahu
malaikatMu kan menjemputku
izinkan aku
mengucap kata taubat padaMu.."

Aku dok surfing tgk album2 Ungu yang sebelum nieh (sbb aku tak pandai...so, kena carik la kan). Mmg ade satu album Ungu nieh tajuk dia Aku dan Tuhanku la....Surgamu la....hmm...bagus...bagus...who knows sampai tua (insyaAllah) still leh layan lagu Pasha kan?

Aku tak tau Tercipta Untukku keluar dulu, ataupun my favourite song aku, Cinta Dalam Hati. But both are giving me the same effect.
Macam bile dia nyanyi part chorus nieh in Tercipta Untukku:

"...aku ingin engkau slalu
hadir dan temani aku
disetiap langkah
yang meyakiniku
kau tercipta untukku
sepanjang hidupku..."

Pastu ade satu part Tercipta Untukku kan...bile Rossa punye suara masuk sekali utk OST Ayat-ayat Cinta (dahlah aku minat Rossa gak!). Waaa...sangat la terjiwangnye dgn version yg ini!!! Rasa macam bercinta plak~!

"menatap indahnya senyuman diwajahmu
membuat ku terdiam dan terpaku
mengerti akan hadirnya cinta terindah
saat kau peluk mesra tubuhku..."

Lagu nieh from album Melayang...ahahaha..memanglaaa...aku pon rase nak melayang gak dgr lagu nieh:P

And of course...my favourite among all Ungu/Pasha's songs, Cinta Dalam Hati:

"Mungkin ini memang jalan takdirku
Mengagumi tanpa dicintai
Tak mengapa bagiku asal kau pun bahagia
Dengan hidupmu, dalam hidupmu...."

Pernah la sekali tuh Adik nyanyi lagu ni kat karaoke and I cried. Tah hape2 kan? Tp waktu tuh konon aku nieh terlalu menjiwai lagu tuh kot...so, cam sedih2 la dengar lagu yg takde kena mengena ngan hidup atau mati nieh....

"Dan izinkan aku memeluk dirimu kali ini saja..tuk ucapkan selamat tinggal untuk selamanya..."

And of course...baru2 nieh...Terlanjur Cinta...dgn Rossa...

Pasha is definitely showing his magic to me. Dr lirik yg patutnya menyakitkan hati, boleh jadi menenangkan hati. Lirik keagaaman yg mengingatkan...and definitely...boleh membuatkan Sha ini angau and sedih at the same time...

And for me...he is a true singer...dgn kemachoan suaranya itu...hmm...best...best...best!!!

Camne nak minat FT macam nieh? (hahaha...statement cari gaduh ni...hihi...)

8 comments:

kayteeze said...

Ha ha...dah angau la Sha ni...

Kak tie suka dengar lagu poco-poco..kelakar betul. Rasa nak ketawa kuat-kuat bila tengok orang joget poco-poco, bergolek-golek punggung !!

cHeRyNa PiReS said...

mane de angau kak tie...
just dok menghayati lagu2 si Pasha dgn sorenye yg macho tuh...lagu sakit ati pun jd best tau:)

kak tie lagi best...suke org golek2 punggung...hihihi...

Neeza Shahril said...

Sha demam ke? akak pun sama Sha.. tak sihat. kepala rasa berat je.. takut jugak tu. Walaupun kat sini takde ba alif ba ya.. ada dah kes warga arab meninggal sebab H1N1 tu.. takut jugak.. Nauzubillah..

atty's said...

sha..kalo tak sehat makan ubat ye..
lawa bunga ..tuh..org panggey bunga 3 bulan ..ekekekek

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

demam ker sha?
makan ubat k
semoga cepat sembuh...

ker nak tgk muak FAHRIN AHMAD

hahahaha

Pocket said...

FT is the way to go ok,
there's no question on that,
seriously.. dlm suma lg lg yg sha
sbutkan diatas, tiada satu pun yg
pocket dah download.
Well tipu tu, lagu rossa tu dah
dpt dah...

makna? :
pocket tak layan sangat lagu indon.
bukan tak nak, tp tak der pendedahan.

tp kan... org dah tak kisah dah ker
pasal lirik skrg ni? lirik tentang
cinta nakal pun dah jd hits.
asalkan lagu tu besh kan ..

(Dok kata orang, sndiri minat lagu kekasih gelapku tu.. adehlaa..)
org suka

cHeRyNa PiReS said...

kak neeza:
---> nauzubillah...harap2 kite tak kena ye!

atty:
---> thanks...sha akan makan ubat. yup...bunga tiga bulan/hydrangea...lawa kan?

yanie:
---> tak muak...suke je tgk fahrin...macam yanie gak...ehehe...:P

pocket:
---> nieh mafia wars gak...tp weapon die Pasha ngan FT...ehehe...oooo...try dgr Pasha dulu...mane tau suke plak...or might be macam Sha...dah dgr FT tapi still takleh minat gak...dunno why:(

Numb Gurl'z said...

hehehe... kak sha nie pn jwang gak eik.. :)
(xsgka sbnrnya)
tp btl ar kta kak sha sore pasha unggu nie mmg macho..(wlaupn orgnya xar bape macho pn):)
lagu2 keagamaan nya bnr2 blh wat org insaf n lgu2 cntanya bnr2 blh wat org "jtuh cnta" smula.. :)

ps: 100% skong lgu2 pasha blh wat org mlayang... :)