Friday, October 30, 2009

cheryna love story: it's not nur kasih




This is a story about Teja and Transformer:

Pernahkah kau bicara
Tapi tak di dengar
Tak di anggap
Sama sekali

Teja: Assalamualaikum!
Transformer: (silent - continue reading the already-read-newspaper)
Teja: Hai B...baru balik kerja?
Transformer: (silent - frowning at the front page)
Teja: B...balik kerja tadi Teja pergi kedai. Beli groceries. Nak tau Teja beli apa?
Transformer: (silent - flipping the pages)
Teja: (holding back tears while maintaining the bubbly voice) Teja beli udang dengan ikan siakap. B suka tak, B?
Transformer: (smiling to the comics)
Teja: Teja belikan semua favourite B. Teja masakkan B sambal udang dengan petai, siakap 3 rasa. Ok?
Transformer: (checking out the 4D section and sigh)
Teja: Teja tukar baju dulu, solat...nanti kita makan sama ye B! (trying to smile)
Transformer: Cepat sikit. Lapar.
Teja: Sure, B. (kissing his cheeks while taking off his socks)

Pernahkan kau tak salah
Tapi disalahkan
Tak di beri
Kesempatan

Transformer: Buatkan kopi jantan (while looking at the newspaper)
Teja: B...minta tunggu sekejap je. T-Rex tengah menyusu nieh.
Transformer: Tinggallah situ dulu. Dari tadi menyusu.
Teja: Dia dah nak lena. Sikit je lagi, B.
Transformer: Nak ke tak buat air ni! (was raising his voice)
Teja: Nnn...nnaakk...
Transformer: Cepat!
Teja: Ok...(letting go of the T-Rex and T-Rex is crying again)
Transformer: Bising pulak budak ni!
Teja: Kkk...kejap...(quickly made the kopi jantan, passed the coffee and wanted to tend to the child)
Trasformer: Tttuuuii...tak sedap! (he splashed the warm coffee on Teja's face)
Teja: Sakit...(Teja was sobbing)
Transformer: Nasib tak panas. Kalau panas tadi, padan muka.
Teja: Apa salah Teja?
Transformer: Tak tau jadi bini!

Kuhidup dengan siapa
Ku tak tau kau siapa
Kau kekasihku tapi
Orang lain bagiku

Teja: B...Teja ada buat salah ke? (knelt on the floor while he sat on the chair)
Transformer: Apa merepek ni?
Teja: Teja tak tahu kenapa sekarang B marah-marah...Teja ada buat salah ke?
Transformer: Aku kata jangan merepek tu dahlah.
Teja: (tears sliding down her cheeks. She took his hands in hers and kissed the back of his hand)
Transformer: (silent)
Teja: Kalau ada salah dan silap Teja...Teja minta maaf.
Transformer: (silent)

Kau dengan dirimu saja
Kau dengan duniamu saja
Teruskan lah...Teruskan lah
Kau begitu

Teja: B...Teja pergi kerja dulu.
Transformers: Ooo...okay...I sampai sana sekarang (talking through his phone)
Teja: B...(kissing his cheeks)
Transformers: Jangan buat malu aku lah! (looking around)
Teja: Nanti Teja urutkan macam semalam ye! B balik awal ke lambat?
Transformer: Suka hati akulah.
Teja: Teja tunggu, okay...(giving the sweetest smile)
Transformer: (smiling to his phone while replying the sms)

Kau tak butuh diriku
Aku patung bagimu
Cinta bukan
Kebutuhan mu

Teja: B...Teja balik ni!
Transformer: (laughing) Honey...you make me happy...
Teja: (going to the bedroom)
Transformer: She is a stick. You're better.
Teja: B....?

Teja saw Transformer and Terminator together.
Terminator smiled at her wickedly.
In HER bed.

Lyrics: Teruskanlah from Agnes Monica

Sha:
Heard this, saw this happened to people around me.
Some after 20 years, some after 2 weeks.
This story is a combination of things I've seen, heard and read.
I pray today that I won't be Teja and I won't be Terminator either.
These cases are making me damn scared:(
I'm reading about this in blogs and getting one dimension stories all the time.
My ears are too tired to listen to all these things.
Is it wrong to be single and happy?

I'm sorry. No funny posting for today.

* Anyone watching Nur Kasih tonight?

41 comments:

Adila said...

let us be single and happy then :)

miEz haNeM said...

hi dear:)
LAMA TAK DGR CERITA:)
harap baik2 je oke:)

single..fOr me single is simple!!
SAYA SENDIRI PERNAH SINGLE SELAMA 4 TAHUN..
FLIRT2 TU HAL BIASA..TAPI MASIH lagi rasa mahu bersendiri..


lama2 cinta tu datang sendiri..
dari marah..jadi sayang..
dari benci jadi rindu


pengalaman jadi single!! sangat manis oke!!
kawan2 kan ade:)
family tetap menyokong..

jadi..tak perlu rasa kosong:)

miEz haNeM said...

hi dear:)
LAMA TAK DGR CERITA:)
harap baik2 je oke:)

single..fOr me single is simple!!
SAYA SENDIRI PERNAH SINGLE SELAMA 4 TAHUN..
FLIRT2 TU HAL BIASA..TAPI MASIH lagi rasa mahu bersendiri..


lama2 cinta tu datang sendiri..
dari marah..jadi sayang..
dari benci jadi rindu


pengalaman jadi single!! sangat manis oke!!
kawan2 kan ade:)
family tetap menyokong..

jadi..tak perlu rasa kosong:)

hasni said...

yang penting epi kan kak:-)
ok mlm ni kt nengok nur kasih sm2 ya

Dee said...

the spark is not there anymore..create sparklah syg..hehehe..

salam perkenalan..sorry..lama baru singgah..akak sedikit bz..mlm ni mari nonton sama2 nur kasih..

daisuketsuchie said...

dedicate diz song to sis cheryna...yieeehaaaaa.....~

ada nggak ada...yang penting kita ketawa...ada nggak ada yang penting kita gembira...

jgn mikirin tanggal muda tanggal tua...lalala~x ingat lirik da...yeay~~~~

ashie023 said...

dang it!
itu jantan keparat..(bukan kopi jantan ye...)

ambe x nonton nurkasih mlm ni...

iza~de~bintang said...

Aduhai... sah sah keturunan Megatron, rosak betul. Kalau dapat jenis Optimus Prime atau Bumble Bee mungkin boleh dipertimbangkan (^__^)

p/s: jom tengok Nurkasih sesama... ermm suka dengan watak Aidil yang comel tu hihi

sora-ao said...

ada...ada..! i am too sick n tired with terminators...semoga terminators dapat nasib cam teja plak..baru best

Watierman said...

Akak nak join tengok Nur Kasih boley!

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

sakitnya hati KRina!!!

mmg tak guna betul asben lopek camtu .. mmg hampass..haaaa..kan dah keluar.. kesian betul kat wife dia tu.. (sensitif ni..)

*buat penyebab nila setitik rosak susu sebelanga niy..

xpe. pape pun mlm ni Nurkasih on ..hehe..

dotblogspotdotkom said...

pakcik tak paham bila ada orang kata.... " kami saling faham memahami... "

sedangkan hakikat nye tidak... percaya @ x.. kita sendiri tidak memahami diri kita sendiri....

pernah tak kita keliru utk memilih makanan ketika kita nak makan..

"ari nih aku tak tau nak makan apa...".. means.. kita tidak memahami diri kita senidiri...

bagaimana kita nak memahami orang lain...?.. jgn kata orang lain.. mak kita yang melahirkan diri kita nih pun... kita tak paham dia......

mayb single tu lebih elok kot.. huhuhuhuh ...

memang tak paham langsung...huhuhuhu

aishah_conteng_je said...

oh..single adalah saat untuk jatuh cinta pada diri sendiri~

Ries Lee said...

single is simple...

tak tgk nur kasih sbb tak tgk dari mula...

mier@merr said...

single is simple...double is trouble...

ntahla la kak...kadang2 org rs btuah memiliki n dimiliki.. sbb pnuh ksh syg..

but for some yg mengalami nasib camtuh... huh... azab okeh...

Cik Cookie said...

inilah salah satu sebab y i still single.hukhukhuk..

[ o k e d ] said...

nur kasih?best ke?tak pernah tgk..bebanan kerja yg mcm hape je

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

++ risau lak nak kawin bila baca kisah cenggini....haihh.....++

Na Shari said...

Sha tau tak..

Almost five years akak kawin...Setiap kali lepas solat, akak mesti doa mudah-mudahan rumahtangga akak takkan jadi mcm rumahtangga Teja.

Akak baca posting Sha pun dah nangis...Inikan pulak kalau akak atau keluarga atau kawan2 yang mengalaminya....

sya said...

sha,
sedihnya baca...
terbayang...
janganlah jadi kat diri sendiri..

tak pe sha,
asalkan kita gembira dengan kehidupan kita sekarang..

*memang tiap2 malam sabtu duk menunggu cite nur kasih.. :P

Eskapisminda said...

Dear friend, selagi ada komunikasi selagi itu masih boleh diselamatkan. Tapi Teja dan Transformer tu - komunikasi dah masuk longkang. And Teja - why so weak? Don't be so insecure. Semua orang ada nilai dan karekter tersendiri. Be yourself. 'The one' akan accept you as you are. But sometimes 'the one' may not be the one in your list. So read between the lines dan istikharah ye. :)

imHepPie said...

hmmm..siannya teja..mmg x guna la dpt laki cmtu...geramnyaa

ashley said...

Allah jadikan semua kejadiannya berpasang pasangan...kerana itu adalah FITRAH.
ada hitam ada putih
ada atas ada bawah
ada kiri ada kanan
ada lelaki ada perempuan
ada suami ada isteri
ada dugaan ada penawar
ada duka ada suka
ada mula ada akhirnya
.
.
.
yang penting jadikan
hidup dan mati inihanya keranaNYA..

sekian.

~ mizzAmy ~ said...

owhh sis... you make me cry la!! :(

amy pun duk fikir the same thing. and sebab tuh lah kenapa amy ambil masa yang lama untuk terima pinangan org. bukan tak nak kawin. but, the reality of life. sanggup ke nak harungi hidup dengan insan yang cakap dia cintakan kita. but at the end, these kind of thing terjadi. amy lebih rela hidup single. even single pun, my life is sooo busy and full with joy.

sabar je, masuk sini habis make-up muka ku dah basah kena air mata. :P

et said...

ngee..takowt nyer..xmo kawen r gtu..sadis2~

atty's said...

kdg mmg ade laki camtu ..anggap bini bibik..

nurkasih..adeh malas nak layan ..huhuuh..sakit ati ngn sara..ngn tgk last episode je..

LiNda said...

Sha Sayang..

Percayalah.
tidak semua perkahwinan itu derita.

Jika ada jodoh, Sha akan merasai kenikmatan itu . Subhanallah... Punyai suami utk berteduh kasih dan anak-anak penyambung cinta ..

Moga yg terbaik menjadi milik Sha.

LotsOfLove-Pearls said...

Dear Sha,
Single pun banyak baiknya.
Boleh buat keputusan sendiri dan bebas nak buat apa tetapi sunyi memang ada.

Well, kekadang perasaan utk menyayangi dan disayangi tetap bertandang disanubari.

Happy? Single or not bukan jaminan kepada kegembiraan. Kegembiraan ada di mana sahaja.. Dalam diri kita sendiri. Jom memilih bergembira daripada bersedih kerana hidup ini hanya sekali. Esok belum pasti kita akan menikmatinya.

Cheer up dear..

sI tEDI said...

sha : terminator tu jantan ek?

aku lebih suka single walaupun kadang2 perit telinga dengar org sekeliling yg bukan family pula sibuk2 tanya.
'kau bila nak kawen?'

nikah tu bila2 masa sahaja boleh. tapi dapatkah kita cinta yang terima kita siapa kita? aku tak mahu kawen sbb tekanan org. kawen bukan untuk sehari dua...

kdg2 kita cuba berkorban hati dan perasaan untuk cari lelaki semata2 untuk berkahwin. bukan kerana kasih dan cinta. semata2 untuk menutup mulut org yg mengata.

wth kan nak buat macam tu.

biar berseorangan tapi kita bahagia. orang nakcakap apa lantaklah...

dari jumpa org macam transformer tu.. pentingkan diri sendiri.. tak pernah endah pasal hal kita.. baik tak payah!!

biar lambat asal selamat...
la la la la

farah aminuddin said...

goshhhh. kejam gile si transformer T_______T

manje said...

sissss ....
i'm crying..
i don't want to be teja.
sob sob..
i saw this happened sis..
it happen with this akak yang manje sewa sekali,
tapi yang curang si perempuan...
kesian suami dia.
read it in my entry sis..ada,dah lame punya.

entahla.some people think it's a normal thing nowadays ..sigh.
minta2 tak kan jadi in my life.
love and lust is just a fine line in between, depends on us how we interpret it
=(

Kak Long said...

Sha,
masa kak long balik kerja td, lagu ni dimainkan di radio.

Masa tu terfikir juga cerita di sebalik cerita ni, tapi bila baca kisah versi sha...emmm rupanya banyak kisah yang kadang-kala kita tak kisah terjadi di sekeliling kita.

Ayu said...

ada satu citer psl ni jugak.. ending dia .. wife dia kemalangan ngan anak2 skali.. lepas tu husband tu menyesal x sudah..

tapi is it happen in real life sha??
sakit ati sungguh bila wife yg punya la baik n xder wat salah apa tu di layan mcm tu.. n mmg nk kena bunuh la pompuan yg sungguh mengada-ngada menggoda laki orang..

-->> berdasarkan pengalaman jugak <<--

~LP Lum~ said...

single but sumtimes nak gak rasa mcm zman dedlu... ;p
tp pompuan 2 (teja) xpatut wat mcm 2.. dia pn ada hak gak.. n hubby dia lg parah.. mcm apa aje prangai..
tp sy xslahkn teja mahupun hubby dia.. sbbnya mgkin teja xmampu wat apa yg hubby dia nak dia wat n teja wat mcm 2 mgkin sbb dia trlalu sygkn hubby dia..
org kta kalo dah syg nie, apa aje jd o.k wlaupn k.o :)

Pocket said...

pocket single! pocket single!
raising his hand timidly..

hell there are a lot of people out there tried, didnt work.. failed and let these kinda story afloat among bachelors ear...
its not their fault, but what can we say? shit happens.

but stop trying to find the one?
n just live life as it is?
then u'll be missing the court case,
the tarik tarik rambut with 'her'
the masak kan buah dam tu dalam kari
(For us it'll be the PSII controller)
pain is just as full of flavor as a cup cake u know.

so go on and marry that man who will hurt u?
then i might miss the going to movies alone, waiting by the phone hoping it to ring, sitting on a field watching kids running around with picnic mat as a cape.

pain is a feeling,
joy is too,
feel them both for a better flavor
to your soup:)

life is like football!
u play as a team,
it doesnt matter who win,
great if u can get some goals,
wont matter if it ended with none,
blood and bruises? keep your chin up honey, u'r lucky nuttin broken:)

if u'r given the option to choose before the game, to play or not?
would u choose 'not'?

and in life... would u choose not?

ZARA 札拉 said...

hehehe~

kak~

out of topic~


I miss u so much!!!!

Fatt Chin Choy said...

sadis

~Kak AZZ~ said...

sobbsss.....akakpun still single mingle....kita boleh terima siapa saja tp amat sukar utk kita memahami org tersebut....

dan kita juga sedia berkorban utk memahami org itu tapi adakah org itu juga sedia berkorban utk memahami kita..?

put your head on my shoulder....
put your head on....baby....

blogresipi said...

Semoga dijauhkan kejadian2 seperti tue... nauzubillah.

Samaira said...

kalau single itu jalan terbaik
x salah rasanya kite happy dgn itu ehe

al x tgk la
nape2 ngan cete nurkasih tu hehe

Cik Qemm said...

tak mau jadi teja.
tak mungkin jd terminator.

it is not wrong being single,but having partner might be better (partner yg bukan mcm Transformer).

insya-allah~