Wednesday, November 25, 2009

orkid's cafe: cracker, i'll quit blogging

Writing has always been my passion and this blog has been with me since 2004.

You don't know how you met me
You don't know why
You can't turn around and say goodbye
All you know is when I'm with you
I make you free
And swim through your veins like a fish in the sea
I'm singin'


Follow me everything is alright
I'll be the one to tuck you in at night
And if you
Want to leave I can guarantee
You won't find nobody else like me


5 years of writing.

Went through journey from a student to various jobs.
Went through two separate relationships.
Went through unofficial relationships too:)
Went through all hardship in life.
Went throught the great moments in life.

Follow me everything is alright
I'll be the one to tuck you in at night
And if you
Want to leave I can guarantee
You won't find nobody else like me

I'm not worried 'bout the ring you wear
Cuz as long as no one knows than nobody can care
You're feelin' guilty and I'm well aware
But you don't look ashamed and baby I'm not scared
I'm singin'

5 years of writing.

Met lots of people.
Some good.
Some bad.
Some nice.
Some inspiring.
Some nauseating.

Won't give you money
I can't give you the sky
You're better off if you don't ask why
I'm not the reason that you go astray and
We'll be all right if you don't ask me to stay

5 years of writing.
Have I been writing junks?
When all I'm doing is to be in my own world.

You don't know how you met me
You don't know why
You can't turn around and say goodbye
All you know is when I'm with you
I make you free
And swim through your veins like a fish in the sea


5 years of writing

I received this:
"Macamlah kau penulis agung. Perasan!"

and this

"Topik-topik dalam blog ko sejak dua menjak ni sangat tak best."

So, I want to tell you folks...
That I'll quit blogging...
...because there is someone saying,

"You should quit when you're on top."

Lyrics: Follow Me by Uncle Kracker (click to view the video)

42 comments:

Pocket said...

First!!
Claiming the first post untuk kali pertama dari 6 post bagi memenangi hadiah sebuah kereta 4WD Srotm.
Ngan harapan Miera tak claim dulu...
yeaaaaaa!!!!!

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

buek apo nak bonti...

eh.. betul ke Sha ? plz not to ....



ese mmg suko bona ko kat sini, dongar citor2 tak kisahlah pasal sapo pon..ese baco yo...walopon lambek eden totap baco ...

Pocket said...

Ok, now the real comment,

4 years of writing,
First 2 years was me and myself.
Last two was great with u and others.
met a lot of people,
hate a lot of people,
wondering what is the purpose,
when it is laid in front so obvious.

read lots of drama,
most of it about 'cinta'
some make me wonder,
should i turn left there earlier,

got a role in one or two,
good ending, some with bad ones too.
smile and frown decorated the stage,
with some phone number off the page.

He was at the top, when he quit,
bringing this country lots of profit,
forever will he be the legendary Doctor,
Even KLCC now is still with empty floor.

Now sha u will be forever legendary,
we'll remember u in our memory,
for u quit blogging when u'r at the top
the decision is yours, no one to stop..

but the so called 'top' is so high
might as well be the sky,
are we there yet sis?
that question, i have to insist.




lagipon kalau sha quit, kan ker tak besh :Dmano lagi pocket nak stalk...
and u will only be my 'normal friend'
but not 'blogger friend' tak besh kan...
(Amat lah shallow nyer ending comment pocket hahahahah)

~LP Lum~ said...

huhuhuu... kak sha... btl ke nak stop blogging nie?? apa nie kak..
xbez ar... :(
(nak nagis jap)

dlu akak ada ckp ngan sy, pedulikan apa yg org lain nak ckp.. dorg kn ke mmg mcm 2..
(refresh back mak bok entry) :)

mak bok akak leh handle, niekan lak sore2 sumbing yg mmg xpenah puas atie ngan sape2 pun..

nsihat sy.. akak jgn ar berenti blogging nie.. dorg ckp xbez, tp sy ckp bez.. (sape setuju??) :)

kak... jgn stop eik... truskan usaha anda.. biarkan apa yg org lain nak ckp... sbbnya kite xblh nak puaskan atie org lain.. :)

~Kak AZZ~ said...

huhuhu.....

sementara masih banyak idea, tulis aje la Sha....sementara masih ada yang sudi nak membaca, tulis aje la Sha....sementara jari jemari masih kuat nak tekan kibod, tulis aje la Sha.....sementara belum ada suami dan anak2 yang merengek mintak di belai2, tulis aje la Sha.....sementara usia masih dipinjamkan oleh Allah, tulis aje la Sha...

selagi tidak ada yang baling bom taik lembu kat muka kita, teruskan aje menulis...

hahaha....amacam..?? Boleh jadi lirik lagu tak...Lagu dr auntie kracker....hehehe...

et said...

huhuhuu..serius? hurm..ku xnk pakse..tpulang pd kak sha..but i'll miss u a lot..kne crik lg blog laen ni..i do luv to read all ur articles..maybe some of them x comment pon..sbb xtau nk komen ape..huu..but they do give me info..make me think how u appreciated everytin yg ade..all d sources..kak sha gune sebaik mungkin..wut i learn from u..byk sgt..serius,i do learn a lot from u..huuu~

kalu ikut hati, nk kate, jgn stop..but d decision is urs kn..xpe..ku sokong je kak sha..luv u kak sha..^^

mier@merr said...

pocket ..

~ok..bg can kamu mng dis time... (cis..cis...amat tak puas hati....)


kak sha syg..
~~ da 5 tahun berblogging.. da mcm2 kata2 singgah kat akak... dah macam2 cemuhan dapat..da mcm2 pujian yang xluak pon utk akak.....akak boley je bertahan.. nape dgn kata2 yang satu ini perlu stop dari apa yang akak da mulakan n bangunkan

~kan akak inspirasi sy.. kan akak idola sy... takkan nak stop..xcian kat sy ke..hehe...ayat pancing...

~~ r u sure u r at the top now...?

mier@merr said...

pocket ..

~ok..bg can kamu mng dis time... (cis..cis...amat tak puas hati....)


kak sha syg..
~~ da 5 tahun berblogging.. da mcm2 kata2 singgah kat akak... dah macam2 cemuhan dapat..da mcm2 pujian yang xluak pon utk akak.....akak boley je bertahan.. nape dgn kata2 yang satu ini perlu stop dari apa yang akak da mulakan n bangunkan

~kan akak inspirasi sy.. kan akak idola sy... takkan nak stop..xcian kat sy ke..hehe...ayat pancing...

~~ r u sure u r at the top now...?

Fatt Chin Choy said...

hehe
aku pernah buat
quit when i'm on top

aishah_conteng_je said...

kak shaaaaaaaaaa!

don't!

kakzana said...

betul ke sha nak berhenti blogging? blog ni kan kita punya, ikut suka kita la nak tulis apa.....peduli apa dgn suara2 sumbang tu. manusia mmg mcm tu sha.....rambut sama hitam, hati lain2....harap sha sabar ye!

t.a.c.a said...

kaksha... there's only two words i would say....



PLEASE DON'T~~!!!

farah aminuddin said...

5 years? mantaplah boleh tahan berblogging smpai 5 tahun. so ape salahnya extendkan lagi kn? dont quit.

e_ja said...

sha..uihh sayang tu nk quit skrg..lgpun dah 5 tahun setia bersama blog kan..dlm hidup ni sha, kita x dpt nk puaskan hati sume org..huhu..so setiap cerita kita adalah dari diri kita sbnr..bukan menulis utk sesiapa..bg yg suka nk baca nk ikut cerita2 kita..amatlah kita alu2kan..bg yg x suka mgkin kerana cerita kita bukan 'selera' dia..biarkan dia..tu pilihan dia utk xnak baca cerita kita..tp ramai lg di luar sana mgkin masih menunggu2 hasil tulisan dan isi cerita yg kita nk tulis tu..

apapun segala keputusan berada di tgn sha sndiri..:)

LOVE2COOK said...

Does other's -ve comment really matters to U??? :)

Kujie said...

sejak 2003 - yg datang dan yang pergi
ada yang masih tinggalkan jejak
ada yang mulakan identiti baru
mungkin bukan berhenti, cuma move on pada satu tahap yang lebih baik dari sekarang.

tapi betullah sha.... kadang our presence at someone weblog not impede their ability to express themselves.

LORD ZARA 札拉 said...

Oh crap!
Sis, this is not you.
This is not Kak Sha that I know in this blogsphere. MY Kak Sha will always encourage me to write no matter what people might say to me.

This is not u.
Totally not you!

Please and please.
I'm begging u sis.
Those nonsense just some people that love to bitching themselves. Yeah, I used that word for them.

Because of what?
Because I love you.

LotsOfLove-Pearls said...

My Dear Sha,

Please Don't..

*Orang yang cakap / comment begitu ialah orang-orang yang tinggi tahap cemburu negatifnya.

*Takkan Sha lebih suka menurut yang negative?

*Dan sekarang, bandingkan berapa ramai yang menyuruh Sha quit dengan yang sayangkan Sha.

*We LOVE you, Sha.

*Please Don't QUIT okey :)

aBoi said...

alaaa....jangan la..

leadleedeea said...

seriously sha? U shouldn't stop/quit blogging dear..please..

i mean, kite baru nak kenal2 n mesra2..da nak tinggalkan lead..

mummyseri said...

ye la sha..pedulikan org lain tu yg pnting kite tak buat salah..manusia ni mmg mcm tu byk ragam byk perangai..
so jgn putus asa..akak nak sha teruskanlah yek..
x jemu tau bace penulisan sha..

julietchun said...

org lbh suka tgk kita menangis dari ketawa, fikir-fikirkanlah.

ashie023 said...

bior benar nih...Sha..jgn ah berhenti menulis...nanti xde dah nak baca kisah2 Sha dan Jack Bass..tsk tsk

Quiyah said...

sha!!!!

Dont quit sha, y bother with the few semut-semut yg annoying lagi menyampah tuh?

Everybody else enjoyed all your writing, my hubby and i do.. We both read ur blog..

Sha, dont do it.. dont quit. I know my sha is not a quitter. Like pocket said

"but the so called 'top' is so high
might as well be the sky,
are we there yet sis?
that question, i have to insist."

This is not the sha i used to know. The sha i used to know was never a quitter, yes we moan together, we sigh together reg life and the rest, but u never quit. U move on headstrong. Stronger then before.

Pls rethink again ur decision. Ko tgkla, berapa kerat pon yg mengutuk ko sha? semua tu dengki sbb ko ramai follower and people actually commented on ur blog.

I know u love blogging, deep in ur heart, u do. Dont do it sha.

Cik Qemm said...

hope this won't be my last comment here.becoz im hoping that tomorrow will be another post from you.

i love to read your lengthy entry. i will open this url whenever i open my browser.

kak sha, nice meeting u here. :D

N A N I E said...

Pls dont..I enjoy reading yours..Hopefully will be everlasting here =)

sya said...

sha,
biasa lah macam tu sha..
memang ada masa2 nya kita rasa down sangat dengan blogging..
moga2,
rasa down sha tu tak lama...
sebab, nanti sya pulak yang akan rasa down selama2nya... huhu

Ili Saharudin said...

what happen? this is not happening kan???!!!! jangaannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
kak sha~kalau akak stop blogging, sesungguh saya tidak keruan~memikirkan kenapa blogger stop blogging?
ps: seriusly, what happen?

~ mizzAmy ~ said...

lor... amy rasa entri-entri kak sha best je. so, just ignore je orang-orang yg tak best tuh. we all yg best-best nih sentiasa ada kat sini untuk membaca. ;)

so, please take a break for a while. jangan stop terus. nanti, makin berkurang kawan blog amy. ;)

Lan Bingka said...

mungkin berehat kejap lebih bagus daripada berhenti terus..macam pergi bercuti la..;)

ashley said...

"When the going gets tough, the tough gets going"

.........keep writing Cheryna!!
Your wirting cheers my day!!

thank you.

Sharian Zamrinor said...

ko berenti jek kak.....abes cito...xyah somak2 kepalo....hahaha....aku sedang berlakon menjadi seorang adik yang sangat....sangat,.....pe bende perkataan die ek...mampuih ar...

iza~de~bintang said...

Sha....

Iza kat kampung ni, baru jer sampai. Tahu tak berapa susahnya nak masuk mana2 blog sebab tenet slow. Tapi tengok tajuk enrty Sha ni Iza tetap kuatkan hati masuk jugak walaupun kena bersabaQ menunggu loading just nak cakap - Jangan lah berhenti :) Kalau penat, nak rehat silakan, tapi bila dah okey, menulis lah balik. Iza masih nak baca, w/pun kadang-kadang tak berapa paham pun apa Sha tulis *malu*

Erm Iza start tahun 2005 tapi ramai kengkawan macam ornag lain. Segan kot. So sebab tak ramai, sayang lah kalau makin berkurang seorang lagi :)

sueanne said...

sha,
klu mak cik bok bok tue sha boleh tahan..sha boleh tepis2x kata die..ni kan plak orang2x camtue..alwiz think +ve apa yg org kate, wlaupun kate2x itu boleh menyinggung perasaan kite..biarlah..mulut org kan..klu boleh distaple, sha stapler kan je..

sha,
jgn ttp ehh..sedihla..dh takde mber tulis dlm english..nak harapkan baca english newspaper..jgn harapla..don't quit sha..pleaseeee...

Ied @ May said...

you'll quit but you're not, right?

sama macam

you may but you won't, kan?

it's your decision sis but define "You should quit when you're on top."
are we really on top?

good luck!

Ries Lee said...

penulisan sha sgt bagus...
saya akui...
sha mmg pandai bercerita supaya apa nak diceritakan tu sampai...

MrMrsFaiz said...

Don't quit blogging. Malaysia will lost another one talented blogger/writer then.

xiiinam said...

"Aku menulis....bukan kerna namaaaa!" Teringat frasa dalam lagu tu....




ckLah juga, berblog untuk bersantai sahaja. Biar apa dikata orang....seperti 'makcik yang blog mania'....emang gue pikirin!

Jadilah diri kita!

Dee said...

ler napa quit..dee suka blog sha..i can improve my english too..n learn new vocab..new words..jgnlah quit..i bet u are not a quiter right? ada ke perkataan 'quiter' tu? hihihi..

keep on writing sha..we love it!!

Erna said...

Salam sha...acik yakin,sha saje tulis nak benti..tapi takan sampai ati kan..acik suka bace..bila bace dan faham..maknenye aci masih lagi mengingati BI walaupu jarang menggunakanyua untuk berbual..teruskan sha..dah banyak cabaran sha hadapi..tentu dah kebal ka..abaikan aje benda2 tu..

nmz said...

ish, kak sha..
tak mau lah
i know u'll succeed through this bloggy world. 5tahun kot..
lama dah
teruskan menulis kak sha,ur entry really keep me motivate too:)

speckurosaklagi said...

akak benti nanti sapa nk bg resepi..:)