Sunday, December 13, 2009

tag & awards: ashie and toma forever



This is what I got from ashie after commenting on her blog (she put Toma's name in there and she tagged him!). Who is Toma? Toma is ashie's Jack Bass. Who is Jack Bass? Well, sorry if you haven't read my blog before this. Jack is my man:)

These are my answers to the questions. Please, Sha can still understand Malay. To those who have been criticizing this blog's language, kindly read this posting. This tag is in Malay:)

4 perkara dalam kepala anda :
1.bulu
2.blog
3.study
4.kerja


4 perkara yang anda buat jika bosan diwaktu cuti
1.baca buku
2.tengok Asian Food Channel
3.taip posting dan simpan dalam peti
4.peluk cium bulu berkali-kali

4 makanan kegemaran anda
1.yakitori
2.sukiyaki
3.okonomiyaki
4.unagi kabayaki

* Pocket, sila gelak puas-puas:P

4 lagu menjadi kegemaran anda sekarang?
1. Taking Back My Love - Enrique feat. Ciara
2. Eh Eh Cherry Cherry Boom Boom - Lady GaGa
3. Party in USA - Miley Cyrus
4. Goldigger - Kanye West feat. Jamie Foxx

4 benda yang anda sayang
1. bulu
2. blog
3. breast
4. boyfriend...(yeah, right!). Bass...definitely Jack Bass:P

perkara terbaik terbaru yang berlaku kepada anda
(satu ke 4?)
peluang melanjutkan pelajaran:)

perkara terburuk terbaru yang berlaku kepada anda
takde duit

anda sedang ??
tgk man vs. food dan iron chef secara bergilir-gilir. bibir terkumat-kamit menyebut "ashie...ashie....ashie..." sambil jari mengelus keyboard yang keras.

4 tempat perlancongan yang bakal anda pergi?
1. New York - kena teman Jack melawat Bass Industries
2. Australia - tinggal di istana Jack dan main dengan dolphin (uik...bunyi lucah betul)
3. Japan - nikah bawah pokok sakura dengan Jack
4. Scotland - honeymoon dengan Jack sambil tangan memintal2 skirt...eh...Scottish quilt:P

anda ??
seorang yang mempunya ikan buntal sebagai kembar:)

4 orang yang ingin kamu tagged?
1. mier@merr
2.
a.z.r.i.n.a
3.
Kak Azz
4.
LP Lum

* bukan taknak tag org lain, tp teringin sangat nak tgk jawapan 4 orang nieh:)

18 comments:

ashie023 said...

ahaha..patutlah kak rina kata..aku dah terikut ko..ske berangan...kekke..berangan membawa kebahagian..

ya..toma is my second laki after lee minho..well...<-cissskek..

cumellah Fernando Torres ko..aigoo...aku nk letak apa nama kucing aku eh?mm....

sebab jawab tag ni, terpaksa tulis lam bahasa melayu..kekeke..

1.yakitori
2.sukiyaki
3.okonomiyaki
4.unagi kabayaki
ape ke bende nih??x paham nyee..

ashley said...

Cheryna,
sesuka hati jer ko ek??
ha ha ha ha
.
.
pintal skirt??

manje said...

faveret food japanese food jee
heheehe~
n sis dapat lanjutkan pelajaran...katne?wtpeee?
hehehehe..sibok2...nak tahu jugak ;p

zino said...

kecik ati mak nanti bila baca sebab masakan mak dia tak masuk dalam feberet hehe

Pocket said...

4 makanan yang anda gemari,
hahahahah... sorry to say,
tp satu jer dlm tu yg pocket suka..
unagi kabayaki:D

other than that,
tak la suka sgt :D

ada satu yang pcket nak tegur buleh tak? jangan anggap offensive ker aper aper plak tau, teguran membina gitu :D

sila taruk 'bulu' with a capital letter on the 'B'
like 'Bulu'
cause u're sending different message here ..

hahahahahah:D

Peluang melanjut kan pelajaran?
although i know where u'r going,
how i hope it'll be USM!! hehehehe

Yunus Badawi said...

oh sha nak sambung belajar ya. Bila dan kat mana tu?

psst - suka makan unagi ngeee

Tie said...

Wakakakaka....

Mujur benar kak tie tak ditagged. Mekasih Sha. Kalau tak tentu 7 hari 7 malam tak tido.

mier@merr said...

kak..sambubg ktne???


adesssss.... sy baca x baes..smpi separuh je tros komen.......
kah..kah.,,..kah..

alasan malas nak jwb tag..
ekeke....xpe2..demi kak sha akan ku jawab jua....

tp nape pocket xmsuk list neh..???

haha...

a kl citizen said...

assalammualaikum sha

selamat sambung belajar..
Bulu ikut sama?

Cik Cookie said...

Xnak komen apa.
Singgah lastik nuff
Sayang kamu kalau klik nuff CC balik

izan said...

sha,

kembar....?? .. ikan buntal...??
nasib k zan tak kena buat...

Erna said...

sha suka makanan jepun ke..bunyi macam orang jepun je...wau..bulu pun dok atas kain ana ungu tu...sesuai betul..come je nampaknya..sha..acik agak2nya tak bolih makan kot makanan kegemaran sha tu

blogresipi.com said...

Cheryna, please continue study kat Imperial College London. Boleh jalan-jalan ke Notting Hill sambil berbangga Imperial College berada di ranking no 5 in the world sekali dengan University Oxford. :)

jane said...

nasib tak kene tag..wahahhaahah

~Kak AZZ~ said...

errrr........nak ke jawab ke ni Sha....tak ghoti la nak jwb tag2 ni....huhuhu....

tgk la dulu cmno....nk jwb ke tak...hehehe...

*comey laa Bulu tu....Boleh la Bulu kawen dgn Tettot akak....ekekekeke....Lagipun kan, sian Tettot takde kawan...sbb sedara dia si Tottet dgn Bubu dah mati....sobbsss...

Dee said...

si baik x kena tag..mcm pocket ckp mula2 ingatkan apa ni asik2 bulu..rupa2nya si Bulu..hahaha..

iza~de~bintang said...

waaa comeynya bulu dia di atas ungu :)

Tak pernah makan smua tu.. jauh dah berjalan ni tapi bab makanan iza memang konservatif. Balik2 sambal tumis, ikan goreng atau ayam goreng jugak jadi pilihan... happy dah dapat makanan biasa mcam tu hehehehe

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

aduss... buka dah lah lambat....sowi ye..

kena tag pulak ye..


Ashie..hehehe..jgn amik ati yer.. berangan membawa berkat...ada ka? ekekekeke...