Friday, January 30, 2009

sha: diurut siam








Ari Jumaat...23hb January. Waaaa...bestnye bile dpt bercuti buat kali pertame nieh. Walopon aku tau e-mail keje ku akan melambak dtg ke atas meja...mungkin meja aku akan sesak dgn borang2 cuti dan OT...lantaklah! Aku rase macam tak peduli lagi. Aku nak cuti...and aku sepatutnye cuti!

Aku benar2nye bukan tak pedulik sangat. Aku nak install internet...TM dah tukar building kat Seremban nieh. Nak gi building yg jauh giler tuh plak, jammed teruk. Seremban sesak ngan org yang nak menggunakan Terminal 1 sebagai tpt menunggu bas. Long weekend la katekan. So, tak dpt la aku nak pasang internet. Cita2 nak buat keje kat umah kena tangguh dulu la.

Then...bile aku mengharapkan Starbucks jd penyelamat, tibe2 aku tgk customers Starbucks yang berlaptop macam aku pon same jek. Sumenye meninggalkan Starbucks dlm keadaan hampa kerane internet kat Starbucks bermasalah. Connection excellent tp takleh transmit! Huhuhu...aku pon kaciwa skali!


So, aku tgh tension2 tuh, aku lalu la kat dlm Seremban Parade. Oooo...ade Pesta Siam. Aku lalu2 ade makanan, baju dan sebagainye. Tibe2 aku lalu tpt urut. Ramai gak org urut. Aku pon letak bag laptop aku...then terus duduk kat kerusi tpt urut tuh. Nasib tpt nieh covered and tukang urutnye pompuan...

Siam nieh friendly la gak...walopon dowang nieh tak reti cakap English. Aku letak jek kaki...die terus amik losyen yg bau macam serai tuh...sapu2...then urut kaki..
Mule2 tuh okay aaa...tp lepas tuh mule aaa....macam2 mende kuar dr mulut aku. "Adoi!" pon kuar gak laa...


Tak caye...tgkla gambo die mengurut nieh....especially part die pakai siku kat atas peha aku. Woooooo...nasib baik la Siam nieh tak kena sepak ngan aku...ehehehe..


Tp lepas dah urut2 nieh kan, rase cam lega lak badan aku. Slalunye bile pakai heels ade gak rase macam lenguh...tp lenguh2 aku macam kurang sket...baguslaaa...

Silelah tgk gambo utk penerangan lebih lanjut ye!:D

Thursday, January 29, 2009

sha: chrysanthemum story - part 4


Special message ringtone:

Sepet: Bole postpone tak? Next week ke?
Aku: Why?
Sepet: I lupe I ade tournament.
Aku: Thank You very much.

Aku baring2 kat atas katil. Tibe2 lagu White Flag:

Sepet: Morning...!!!
Aku: Morning...
Sepet: Dah bangun belum nieh?
Aku: Dah...
Sepet: Buat ape? Tak mandi lagi?
Aku: Tak...
Sepet: Mandila...kejap lagi I sampai. Kul 8.
Aku: Kate tak jadi?
Sepet: Mandilaaaa....
Aku: Hah?
Sepet: I'm on my way...siapla.
Aku: Tapi...?
Sepet: Hehhehe...cepat siap ye...kul 8 nanti kite jumpa!

Sampai Seremban, kat McDonald...

Sepet: Jom breakfast!
Aku: Order ape?
Sepet: Ntah...Big Breakfast ke ape name die tadi...
Aku: Tak tau?
Sepet: Tak...I Ingat nak makan nasik lemak lepas nieh...
Aku: Owait! Lepas nieh makan nasik lemak...(tekak Melayu apek sowang nie...)
Sepet: So, how are you this morning?
Aku: (pandang semacam)
Sepet: Hehehe...ngantuk lagi ke? Garangnye muke.
Aku: Takkk...
Sepet: Senyum sikit, yang...I baru balik keje nieh...
Aku: Tak mandi lagi laaa...?
Sepet: Sori...bau peluh.
Aku: (tutup idung)
Sepet: I busuk sangat ke!
Aku: (gelak)
Sepet: Lenkali I mandi dulu yeee...sori...
Aku: Kate ade tournament? Tak jadi?
Sepet: Pukul 4 ptg...tp I ingat nak tido dulu. I lupe pasal tournament tuh.
Aku: Takpelah...lepas breakfast nieh u baliklah. Boleh tido.
Sepet: With your sarcastic remark just now? Taknaklah...
Aku: Mane ade sarcastic la.
Sepet: U punye thank you tuh mmg I faham sangat la...
Aku: Yelah tu...
Sepet: Sha...Sha...(and he smiled knowingly)
Aku: Makan?
Sepet: I tak suke mende nieh...
Aku: What? Hash Brown?
Sepet: Yup...I nak daging...
Aku: Jom switch...dah tau apasal u order tadi?
Sepet: I ingat boleh makan...
Aku: Since when u suke mende nieh? Slalu tak makan kan?
Sepet: U makan kan?
Aku: Yelah...yelah...Nah, amik daging nieh...

And as usual...aku gi amik cili sos...aku yang letak sugar kat coffee...aku arrange food...

And aku rase sangat2 familiar buat macam tuh...How long has it been? 2 years? And I'm still like dis? Adoii...

Wednesday, January 28, 2009

sha@work: feeling small



























Minggu nieh aku memang sibuk sket. Sbb ari Selasa ngan Khamis aku join training ngan dak2 kilang nieh. Pastu ari Rabu plak aku kena gi KL...my 1st ever workshop/conference/seminar...call it whatever u like.

Mase aku keje kat bank, everything dah ade kat bank. So kebanyakan mase aku akan stay kat bank. Tp bile kat kilang nieh plak...len cerite la. Kejap gi sane...kejap gi sini...jumpe org nieh...jumpe org tuh...

Utk sesape yg bayar tax, sure kowang tau punye yg potongan tax nieh dibuat bulan2 kan. And macam2 jenis exemption la dlm pembayaran tax nieh...

And aku...sebagai ex-student accounting nieh sangatlah boring nak cakap pasal tax...cakap pasal audit. Kalo boleh lari dr cerite macam nieh kan! Kalo boleh nak keje takmo tax...takmo audit...keje biase2 jek kan!

Ingatkan keje kilang, tak payah tgk nombor lagi dah. Tp last2 keje mengira gak. Ingat tak payah pk pasal auditor dah...tgk2 buat audit gak. Ingatkan taknak tau pasal tax dah...sekali kena anta gi tax workshop pulak! Adoiiiii...!!!

Bertempat di Hilton, KL pade ari Rabu...aku dgn susah payahnye gerak gi Ampang (umah mummy ku) and the next day nye plak Kak Munira and mummy kena susah payah plak anta aku...

Aku mengaku, aku nieh jenis independent...boleh jek masuk mane2. Tp dlm kategori org2 yg hebat2 nieh...boleh ke? Ntah laaa...tgk sume org yg canggih2...dgn style dressing dowang...position dowang...ade masenye aku rase aku terlalu kecik utk duduk di celah2 dowang tuh...

Mule2 aku duduk kat sebelah Amoi nieh, aku langsung tak bajet die boss besar company die. Aku wat macam biase jek. Then bile ade tea break, dowang dah start tukar2 business card...hmm...aku mule rase len macam lagik. Aduiiiyaiii...camne nieh ek!

Aku memandai2 jek laaa...but yeah...I felt small. Bile aku tgk sijil aku, aku rase nak gelak pon ade...senyum ade...jerit pon ade...Course nieh utk decision maker...aku nieh kecik jek kat kilang tuh weih!

So, nieh gambo2 mende2 kat Hilton arituh...pastu gambo makanan aku skali...hehehe...Food die biase jek...sedap lagi makan kat umah...

Tuhan...naikkanla semangat aku...
* double posting arinieh...pls view the latest update for chrysanthemum story

dear hati: chrysanthemum....

Dear Hati,

Die ajak keluar nieh. And bile tarikh dah ditentukan...tibe2 je Cik Bibir mula bergetar2. Encik Mata Kiri dan Puan Mata Kanan mula berair. Sambil tuh, Encik Hidung mula berhingus semacam.

Encik Tekak rase seperti tersekat. Kenape, Hati? Kenape ko libatkan Cik Bibir, Puan Mata Kanan, Encik Mata Kiri, Encik Hidung dan Encik Tekak? Kenapa ko bagi isyarat tuh pulak? Isyarat nak nangis...

Hati,

Mase die ajak, ko dan Encik Otak masing dah bersuara kan. Ko sendiri kata, lepaskan diri dari segala persoalan. Encik Otak kate, idea nieh baik sbb lepas nie...semuanya akan terjawab. Tapi kenapa, tiba2..lepas keputusan dengan Encik Otak dibuat, ko pun mula berubah? Hati, ko nieh memang lah!!!

Aku tepuk Puan Dada. Aku tanya selera. Tibe2 ko menjawab, " Kalo tak sekarang, bila lagi?"

Dan oleh kerana itu...walopon kesemua organ aku terpakse bekerja demi sebuah tangisan lepas kena ajak kuar...aku akan ikut cakap engkau dan Encik Otak. Kite akan sama2 kuar dgn die, okay! Kite tanye die nanti!
Cume aku harap...ko jangan menipu hari tu!!!

Thursday, January 22, 2009

sha: chrysanthemum story - part 3


I left the office. Was in the car with my friends. Tibe2 die call...cakap2...then...

Sepet: I want to meet you.
Aku: Errr...salah dgr ke?
Sepet: Sha, I nak jumpa you. Boleh?
Aku: Buat ape?
Sepet: Tak boleh keluar pulak dah?
Aku: Dgn laki org? No way!
Sepet: Because u ingat I nie laki orang la I kena jumpa u!
Aku: Bile?
Sepet: U set the date, the time and the place. I ikut.
Aku: Excuse me? U nak jumpa I, I yang set? Ape nieh?
Sepet: I repeat...u set the date, the time and the place.
Aku: I tak cakap pon I nak keluar ngan u kan?
Sepet: Pls...we really need to talk.
Aku: It's over.
Sepet: I know...but I need to talk to you.
Aku: Seremban?
Sepet: Jauhnyaaaa...(I suddenly recognise the northern accent...hmmm...lame tak dgr nieh)
Aku: Berkira la pulak!
Sepet: I'll be there. Takpe.
Aku: Kate tadi jauh?
Sepet: As long as you agree...takpelah.
Aku: I'll think about it 1st, boleh?
Sepet: Awat nak pikiaq lagi? (kali nieh aku betul nak gelak...loghat nieh mmg keluar nye kalo die bengang!)
Aku: Adoiii...
Sepet: Jangan la buat lagu tu, Sha...
Aku: Elok tadi cakap omputih kan...hahahaha...
Sepet: U gelakkan I, ye...
Aku: Tak...it's just dat...u punye telo nieh bile kuar rase nak gelak laaa...hahahaha...(aku gelakkan je!)
Sepet: Sha...(serius)
Aku: Kenape?
Sepet: I keje malam. U keje siang. Takpe ke?
Aku: Laaa...kenape pulak mesti kisah?
Sepet: Daaakk aiiih...kalo I kawen ngan u nanti macam mane, Sha?
Aku: I ade cakap nak kawen ngan you ke?
Sepet: Hmm...kalo bukan I pon laa...kalo husband you keje malam, macam mane?
Aku: It's okay...rezeki di mana2...janji husband I keje...rezeki halal...takpelah.
Sepet: So, boleh jumpa I, kan?
Aku: Tak tau lagi. I'll call you?

And...lepas tu kitowang macam biase balik...

Tuesday, January 20, 2009

sha: chrysanthemum story - part 2

Okay...so, I admit that this is the routine that we do have right now. Walopon sbnrnye aku tak suke sangat, but deep down inside me...somehow or rather it is comforting at the same time. Keje makin menimbun, tekanan makin terase. So, bile die call...tak terase hepi ke? Yeah...I admit, sometimes it does:D
So...kali nieh ape pulak?

Sepet: Do you still have feelings for me?
Aku: With due respect,why do you have to ask all these scary question?
Sepet: Why do you have to answer my question with another question?
Aku: Because I want to know your motives.
Sepet: No motives. Boleh tak u jawab?
Aku: I'm not oblige to answer that, right?
Sepet: Hmmmm...I need you to answer. Pls?
Aku: I don't want to answer and I believe you shouldn't ask.
Sepet: U still have feelings for me.
Aku: U are over-confident~!
Sepet: I'm not.
Aku: Then, what are you?
Sepet: I just follow my instincts. And I know you.
Aku: Yelah. You kan pandai...(sarcastic sket)
Sepet: (he chuckled)
Aku: F****?
Sepet: Yes?
Aku: Can we not talk about this?
Sepet: I am actually trying to tell you that we need to talk.
Aku: Okay...ask, then.
Sepet: Not here. I'm driving.
Aku: Tadi nak cakap sangat!
Sepet: Nantilah...panjang sangat, Sha...
Aku: Fine...
Sepet: So how's work?


And we talk like normal friends again...

Monday, January 19, 2009

sha: chrysanthemum story

We broke up 2 years ago. Everything was supposed to be settled (yeke dah setel?). And most importantly I got this one big-and-heart-crunching news that he is married. Nak jumpe ape lagi?

I admit, ade sumthing yang aku tak ceritekan dgn kowang wahai rakan2 blogger ku. Dlm 2 minggu kebelakangan ini die akan call aku sebelum pergi and selepas balik kerja. It's like routine. And dat routine benarnye mase kitowang kapel jek dipracticekan. Since broke up, kitowang nak call each other sebulan sekali pon susah.

And throughout this whole month I kept on asking him about his status. He seriously denied that he is married and insisted me to look into the logic. Mmg la...ade sedikit kelogikan dlm kate2 die tuh. But being cautious, of course I would love to not fall into this fantasy of having the single him calling me everyday.

I fiercely refused to hear the stories and kept on telling myself that everything was just a lie. But he never gave up in defending himself, which was quite surprising. One day he called and we were suddenly into this situation:

Sepet: How did I treat you last time?
Aku: (aku gelak). What kind of question is this?
Sepet: A question for you to answer.
Aku: Hooiiii...I dun want to answer this question lah! Irrelevant!
Sepet: U have to. I need to know.
Aku: Hmmm...let's see. Lupelah! Dah tak ingat!
Sepet: Betul keeee....
Aku: iye!
Sepet: Scale 0 to 10?
Aku: 4.
Sepet: Ya Allah...4 aje?!
Aku: Iye.
Sepet: 4 tuh fail lah!
Aku: Habis tu?
Sepet: Teruk sangat ke?
Aku: Dah u suruh i bagi markah tadi kan?
Sepet: 4...maknenye i fail la ye...
Aku: Hehehe...tak tau laaaa...
Sepet: Tak boleh repeat ke?
Aku: Ape?
Sepet: U noe...if someone seats for an exam...if the person fails...then the person can repeat kan?
Aku: Exam nieh sekali je...kalo fail, fail laa...
Sepet: Tak boleh repeat?
Aku: Tak.
Sepet: I see...
And we carried the conversation like 2 friends as normal...
To be continued...:D

Friday, January 16, 2009

food: aunty aini's cafe








Ari Jumaat selalunye adelah hari bergumbira dan boleh lunch di luar. Bagi yang lelaki, dowang gi solat Jumaat then boleh la melepak makan luar sampai kul 2.30pm. Bagi yang pompuan...boleh la carpool gi makan luar since break sampai kul 2.30pm.
As usual, aku dan dua orang Mrs F (dua manusia yg boleh buat geng kat opis baru nieh) mule merancang2...kat mane kitowang nak makan. Nak makanan Melayu...tp nak makan best. So, salah seorang Mrs F mencadangkan makan di Aunti Aini's Cafe.

Aku sbnrnye tau tpt nieh. Tp aku tak pergi sbb aku ade Aunty Kiah yg masak sedap di rumah. Aku jarang makan kat luar sangat sekarang. Tp menurut kate2 Mrs F yang berdua nieh, makanan sini boleh tahan la...sedap la jugak. And kedai nieh pernah kuar tv. Yeke? Tak tau lah.

Ape aku makan?
Menu:

Asam Pedas Ikan Terubuk
Sambal Tumis Udang dan Petai
Kerabu Pucuk Paku
Gulai Daging Salai
Telur masin
Sup Ayam Kampung
Sambal Belacan dan Ulaman.
Air Kelapa Muda

Amacam....ada terliur ke dgn menu2nya? Kalo ikutkan menu2 nieh...of course aku akan kate Aunty Kiah...ibuku itu yang akan menang. Tp kalo nak kate makan kat kedai...boleh la diterima tekak. Ambiance tpt nieh pon bagus...macam kat kampung gitu.

Aku pernah bawak parents aku dtg sini lepas aku dtg dgn kawan2 aku. Parents aku boleh makan la makanan western kat sini. As for me, aku mmg suka ayam kampung, so aku akan order sup ayam kampung:D

Satu hari waktu aku tgh tgk Channel 707 - Discovery Travel and Living, aku tgk Aunty Aini's cafe nieh kat dlm rancangan tuh. I was impressed with the owner's communication skill. Bukan senang nak dpt Melayu leh cakap omputih beb! Lagik2 yg nak bukak restoran. Seakan2 blaja Bahasa omputih nieh satu perkate yg merugikan dan memalukan...
So, sape yang nak tau pasal kafe nieh....silekan klik sini.

Tgk Aunty Aini nieh mengingatkan aku pade diri aku. Mase aku kat dlm banking industry speaking in English at work is a must. Takde sape kate ko berlagak, cuz itu requirement keje. Tp masuk dlm manufacturing industry pulak len ceritenye. Lagi ramai Melayu dlm kilang, lagilah ko kena pandai suaikan diri. Kadang aku cakap kampung, kadang aku tiru loghat orang. Cakap omputih itu dgn bangsa len atau dgn boss2 aje. Kalo tidak...orang akan kate aku berlagak....

It's not easy...to beeee...meeee...

* Besok aku akan kuar...and the truth will be revealed:)









Thursday, January 15, 2009

sha: that fishy thing...


Tiap2 ari aku pakai boots gi keje. Boots tuh plak ade zip. Aku plak allergic. So, setiap kali aku bukak boots, kaki aku bertanda macam zip. Ade masenye terase gatal sangat ngan tanda tuh, ade masenye pedih. Kesan zip tuh macam kesan terbakar plak lame-kelamaan.

Nak taknak...aku pon kena beli kasut baru. Tuh sebelum aku dpt kasut2 dr aunty aku la. Melayang gak duit...tp aku tak kisah. Biar mahal, janji pakai lame and selesa. Lagikpon aku takleh pakai sandal sebarangan...keje kilang katekan. Nak tukar safety shoes ari2...hmmm...

Aku sendiri tak suke pakai sandal/selipar. Rase telanjang je kaki aku...kurang selesa. Mmg dr dulu ibu and ayah aku pakaikan aku kasut tutup. Masuk asrama, dah biase macam tuh jugak. So, sampai ke masuk keje, still kasut tutup semua...

Bile kesan zip tuh kering, kulit aku berkeping2. Buruk sangat. So, aku letak losyen la...vitamin E la...tp tak puas ati gak. Satu ari, balik dr keje...aku singgah Giant. Aku nampak ade org dok tepi kolam yg penuh dgn ikan. Mase tuh aku nak balik cepat...sbb dah malam...so tak sempat tgk.
Aku cite ngan ibu aku and Mak Lang aku. Satu weekend, kitowang kuar kat Senawang nieh (dekat jek ngan umah Wan aku kan!). Singgah Giant. Sempat la aku menggatal beli baju kurung plain chiffon warne purple. Gatal kan?

Sbnrnye aku ade hasrat nak pakai baju kurung ke tpt keje. Setakat nieh aku pakai hari Jumaat jek.Maklumlah...kalo pakai baju kurung selalu, tak boleh lasak pulak. Lagikpon aku dah lame sangat tak buat baju kurung. So, skang aku tgh kumpul kain ngan baju siap yg agak presentable dan kurang Mak Datin ke tpt keje...

Lepas beli baju kurung tuh...aku gi tgk kat "kolam"yg aku nampak aritu. Ooo...Fish-Theraphy. Carenye, masukkan kaki dalam kolam, nanti ikan2 dlm kolam akan makan sel2 mati kat kaki tuh. Aku tgk gambo contoh dan org2 yg tgh mencelup kaki. Amazing...tp aku tak sure dgn hasilnye.

Mak Lang aku cakap...die nak bayar. So, kitowang pon tunggu turn and bile dah sampai turn...kitowang pon bukak kasut. Lepas bukak kasut...budak tuh bagi kitowang besin...basuh kaki. And...aku pon mule mencelup.

Baru celup sikit..ikan tuh dah mule dtg and gigit kaki aku. Aku yg sangat2 la expressive nieh gelak terbahak2 tahan geli (tuh pasal aku cakap aku takleh kawen lagi...ahahhaaa..). Aku tahan sket gelak and celup kaki aku masuk dlm sikit...Lagi banyak ikan datang...

Lame2...dah tak geli. Aku tgk ikan tu dtg kat kawasan kulit kering tuh and start gigit2. Tak sakit...geli jek. Makin lame makin byk ikan. Aku rendam kaki selame 30 minit. Nasib ade Mak Lang...taklah bosan aku sorang2...

Dlm mase aku dok celup kaki dlm kolam di tgh2 Giant tuh...ramai giler org dtg. Org Mesia nieh...biaselah. Try taknak...dok tanye lebih. Aku rase macam jd duta Fish-Theraphy plak aritu. Sume org dr budak kecik sehinggalah org tua sumenye dok tanye perasaan aku mencelup kaki dan digigit ikan..

So, lepas 30 minit, aku angkat kaki.Eh...kesan kulit kering berkeping2 tuh dah takde? Lepas aku keringkan kaki...aku rase kaki aku licin jek..dah tak berparut lagik. And arinieh...parut zip tuh langsung takde. Bestnye!:D







Monday, January 12, 2009

sha: cuz u know me better

I was crying. Tak kuat sangat la...tp dah mula la setitik kuar air mate nieh. First, aku tension sangat ngan keje. Sbb aku benci giler attitude Melayu kat opis aku nieh. Ya Allah...kenapelah bangse ku begitu pemalas? Udahlah pemalas, suka tikam belakang lak tuh. Tp aku sabar jek lagik...takpelah...

Mase tuh aku tgh dok ngan ibu aku, as usual...die jelah teman aku. Ibu tak sihat, tibe2 pitam kat sekolah. Aku panik...so, aku cepat2 gi spital. Die demam panas...flu and low blood pressure. Aku pon tak sihat...dah brape bulan aku tak dtg bulan on time...dgn stress lagik...utk December, aku langsung tak dtg bulan...

Disebabkan itu...hormon ku meragam. Byk giler prob..tak payah la nak cerite kan. Lame pendam dah nieh. So, empangan air nieh nak runtuh...Aku tgh msg Mr Ketupat. Tibe2...lagu White Flag...Ehhhhh...?

Aku terus angkat sbb kebetulan hp kat tangan aku,

Aku: Hello?
Sepet: Assalamualaikum...!!!
Aku: Hi!
Sepet: Amboi...cepatnye you angkat fon!
Aku: Haah...tgh msg kawan tadi...
Sepet: Oooo...yeke...
Aku: Haah...so, angkat jelah terus kan...
Sepet: Happy New Year to you!
Aku: Laaaaa...dah 8 ari dah new year!
Sepet: Ape salahnye pulak..kan January lagi nieh..
Aku: Hmmmm...ape2 jelah!
Sepet: (gelak)
Aku: You called semalam?
Sepet: Iye...you tak angkat..
Aku: I kat opis...sowi...
Sepet: Lambatnye you keje...
Aku: Terpakse...nak buat macam mane...
Sepet: Hmmm...I pon otw gi opis nieh...
Aku: Oooo..yelah...u kan keje malam...lupe pulak.
Sepet: Baru keje siang dah lupe dah!
Aku: Haah...lupe terus...(kitowang gelak2)
Sepet: You buat ape arinieh?
Aku: Baru balik. Td anta ibu gi hospital, then...i gi klinik jap..
Sepet: Ibu okay?
Aku: Die pitam td...
Sepet: Laaaa...so macam mane?
Aku: Demam...low blood pressure...biaselah...
Sepet: Oooo...U apasal gi klinik..
Aku: I tak sihat...jupe dr...scanning...
Sepet: Scan ape?!
Aku: Baby....
Sepet: Shaaaa...u tak cakap pon u dah kawen?
Aku: Hmm...tulah...
Sepet: Sha...takkan cepat sangat u pregnant? Bile u kawen?
Aku: I dah tukar keje masuk 3 bulan ape...sempat pregnant kan...
Sepet: Mesti u happy...ade baby...
Aku: Hehehe...scan kosong...mane ade baby lah!
Sepet: Ape?
Aku: Takde baby lah!
Sepet: U cakap tadi...?
Aku: Hahahahaa...(aku gelak)
Sepet: Oooo...
Aku: U buat ape new year aritu?
Sepet: I balik kampung...
Aku: Haah...u kate anak bini kat kg kan...
Sepet: (diam)
Aku: Hehhehe...
Sepet: (diam). Sha?
Aku: Ye?
Sepet: I nak tanye banyak soalan kat u.
Aku: Tanyelah.
Sepet: Nantilah....I'm on the way to my office and I nak cakap pon panjang...
Aku: Laaa....ade ke siap preview macam nieh. Leceh lah!
Sepet: I know u, Sha...kalo I tanye sekarang, u takkan jawab.
Aku: Ape?
Sepet: Bile u nak kawen Sha?
Aku: Ape punye soalan nieh?
Sepet: Cakaplah.
Aku: Taknak la kawen. Leceh...nak jage anak org, nak buat itu ini. Susahnye.
Sepet: U bolehla kawen.
Aku: Tak payah la...malas nak cerite pasal nieh!
Sepet: U kawen ngan I jelah ye?
Aku: Taknak! Dah terlambat! Besides, buat ape I jadi bini no. 2 u...Eeeeeee...
Sepet: U jadi no. 3, ye?(gelak2)
Aku: I taknak u laaa...hish...
Sepet: Sure or not? U dah tua tau Sha. 27 this year kan?
Aku: Haah! Tak payah la u nak ingatkan I! Tua I lagi tua u tau~!
Sepet: Tp I lelaki...tak kawen lagi takpe...
Aku: Alaaa....Siti Nurhaliza pon kawen umo 27 tau...
Sepet: Siti Nurhaliza? U bukan artis la Sha!
Aku: Yeah...but I pon manusia!
Sepet: Pls..u are way too far from Siti,kay!
Aku: Sbb die cantik?
Sepet: Because u are smart and strong.
Aku: U nak I belanja u ke? U tak ikhlas cakap I macam tu kan?
Sepet: We need to talk about me and you. Us. Please, Sha?
Aku: There is NO US. U dah tak ingat ke?
Sepet: Sha...I know u will say that.
Aku: Then why are u still asking me?
Sepet: I will call u.
Aku: I taknak tunggu. U tau cakap je kan...tak payah!
Sepet: Try me.
Aku: I did.
Sepet: Try again?
Aku: No...
Sepet: (he chuckled)
Aku: U nak gi keje kan?
Sepet: Yup...and don't miss me, kay?
Aku: I don't! (err...yeah rite...but I won't tell u dat I miss u!)
Sepet: Pls...I know you do...
Aku: Sudahla tu...
Sepet: Bye2...take a gud rest. Jgn tension2 sangat arinieh kay....

Aku diam. Hah? Mane die tau aku tension ek? Aku tak cakap pon? And...btw...why do I feel lighter and better after he called me?
* my purple hisbiscus yg baru berbunga:D

Saturday, January 10, 2009

tag & award: kak suzi

Tag nieh dr Kak Suzi...unik tapi payah membuatnye. Aku keseorangan kat opis (dtg sbb keje tak siap...but in the end berakhir dgn jawab tag dek kelembapan sistem aku kat sini...). Here we go...

The rules are simple. Use Google Image to search the answers to the questions below. Then you must choose a picture in the first page of the results, and post it as your answer. After that tagged 5 people."

1) Next year i'm...






2) I really want to go to...



3) My favourite place:


4) My favourite things:






5) My favourite drinks:







6) My favourite food...




7) My favourite colour...





8) I live in...



9) I was born in...


10) A nickname i had:

11) My College Major





12) My Bad Habit:



13) My Hobby:





14) I wish:





Tag:
Pocket, Areej, Kak Sya, Yanie, and Juelee

(harap2 kowang sporting la ye! I would love to have your answers illustrated!)