Saturday, February 28, 2009

sha: leaving I LOVE BUDU group


Two Culture, originally uploaded by barracuda.fish.

Dengan ini saya merelakan penarikan diri saya dari kumpulan I LOVE BUDU kerana sikap hipokrit pengurusan group ini yang mencadangkan pemansuhan PPSMI. Ini kerana saya berpendapat sebagai seseorang yang mewar-warkan dan kononnya memperjuangkan BAHASA MELAYU, beliau tidak seharusnya menggunakan perkataan-perkataan seperti I dan LOVE yang merupakan perkataan dari BAHASA INGGERIS. Ke manakah semangat cintakan BAHASA MELAYU anda? Kenapa tidak diletakkan SAYA CINTA BUDU?

Saya cintakan budu. Saya cintakan diri kerana saya Melayu. Budu itu makanan Melayu. Oleh kerana itu, disebabkan cinta saya pada bangsa, agama dan negara saya dengan ini mengisytiharkan yang saya akan berusaha untuk tidak menjumudkan pemikiran saya dengan berada lebih lama di dalam kumpulan ini.

Seperti mana sebotol budu yang melalui proses perubahan dalam pembuatan yang berlandaskan teknologi dari luar, saya percaya orang yang memakan budu pun harus menerima perubahan.

HIDUP PPSMI!

--- my note in I LOVE BUDU group - Facebook

Friday, February 27, 2009

sha: the chrysanthemum story - part 17

Semut gigit...

Aku: Ape punye soalan nieh...
Sepet: Jawablah...
Aku: Why?
Sepet: I nak tau...
Aku: Siape yang pushy sekarang, u ke I?
Sepet: I memang nak tau, Sha...
Aku: Tak payah...bukan dpt ape pon kalo u tau kan...
Sepet: Itu pon nak sorok...
Aku: U nak tau sangat ke?
Sepet: Nak...
Aku: (sengih)
Sepet: U still have feelings for me...
Aku: U memang perasan!
Sepet: I am confident I tak perasan...

Daun gugur...


Aku: So...ape u nak buat lepas nieh?
Sepet: Carry on with my life...
Aku: Yang takde life tuh?
Sepet: (senyum). I have my job...tennis...dpt tido. Dahlah.
Aku: Cukup?
Sepet: Nak buat ape lagi, Sha...
Aku: Okay...
Sepet: Kalo I kawen pon...how long will it last? I sendiri dah tak reti nak bercinta2...
Aku: Takkan lepas dah kena takut pulak?
Sepet: Bukan takut...cautious...
Aku: (chuckled)
Sepet: I heran u yang tak kawen2 lagi...(pandang mengusik)
Aku: Huuuu...boleh ke I nieh jage anak orang? Takpelah.
Sepet: Salah I la tuh...
Aku: There's something I want to tell you...
Sepet: Apa dia?
Aku: I agreed to meet you today because of this...
Sepet: U look serious.
Aku: I am.
Sepet: Apa dia?

Angin tiup...daun gugur...boleh ke aku bertanya soalan yang aku dah tau jawapan?

To be continued...

Wednesday, February 25, 2009

sha: the chrysanthemum story - part 16


Asap rokok berkepul2...

Sepet: So, lepas nieh macam mane?
Aku: I nak keje...kumpul duit. Confirm nanti...I kuar keta baru, insyaAllah. Then, i clear hutang plus amik loan blaja balik.
Sepet: Blaja lagi?
Aku: Yup!
Sepet: Then...?
Aku: Expand myself...kumpul duit...cari Orkid...
Sepet: Orkid?
Aku: Anak I...
Sepet: Yeah...I know. Tp kenapa mesti carik?
Aku: Kalo tak dpt buat...cariklah...
Sepet: Sha?
Aku: Ye?
Sepet: Ape yg u sorok nieh? Ade ape2 u tak cakap ke?
Aku: U suke life u yang takde life, kan? I pulak nak carik life I balik...
Sepet: Kenape tak kawen? Boleh ade anak?
Aku: Kadang2...kite takkan same macam org lain...
Sepet: Macam mane?
Aku: Dlm dunia nieh, ade org tak kawen...ade org kawen!
Sepet: U yang taknak...
Aku: Ade...adelah. Takde...redhalah. I nak cari...malas.
Sepet: U boleh...
Aku: The options are mine, dear...
Sepet: Yeah...tp u mesti nak sumthing kan. U mesti ade ambition.
Aku: Macam u ade ambition sangat?
Sepet: Hehehehe...(muke merah)
Aku: I just nak anak. Kadang jealous dgn kawan2...
Sepet: (diam)
Aku: Bile org kawen, anta kad...I akan pergi. Celebrate kawan2. Sikitpon tak jealous.
Sepet: (pandang and diam)
Aku: Tapi bile kawan2 dah dpt anak...tayang gambo sane sini...susah nak sorok jealous...
Sepet: Sha...
Aku: So, I tak heran sangat la...jodoh takde kot. Tapi I mesti ade baby nanti. Tgklah!
Sepet: Anak org tak same, Sha...
Aku: Anak angkat ke, anak luar nikah ke...same jek. Anak. Dr takde...lagi lonely.
Sepet: I paham...
Aku: So, u cepat2 beranak...nanti boleh Aunty Sha share your happiness, okay!
Sepet: I pulak...
Aku: Yeah...you. Anak u nanti mesti comel...nakal...hopefully jgn panas baran...(aku terus berangan)
Sepet: Dah takde harapan, Sha...
Aku: Ade!
Sepet: Jgn cakap macam nieh...
Aku: I'm okay...kalo u kawen ngan org len...I will be okay. (jangan nangis...)
Sepet: I dah cakap tadi...
Aku: U and your games. Mase larat nieh, bolehla nak convert your frustration gi rugby...gi tennis...lepas nieh?
Sepet: (diam)
Aku: At least...I nak carik anak. U? Sampai bile macam nieh?
Sepet: I don't know.
Aku: Do me a favour: jgn bagi I risau?

He looked deep into my eyes...and...

Sepet: Do you still love me?

Nak berak laaa....boleh tak?

Friday, February 20, 2009

sha: the chrysanthemum story part 15



Daun terbang...

Sepet: Bile u nak kawen?
Aku: Ntah!
Sepet: U dah tua...ehehhe...
Aku: I tua...u lagi tua...
Sepet: u're almost 30!
Aku: I bukan almost 40 macam u!
Sepet: Yeahhh...I dah tua...I tau...tp 40 tuh lambat lagi laaaa...
Aku: Taknak mengaku..
Sepet: Cepatlah...bile u nak kawen?
Aku: Hidup nieh utk kawen je ke?
Sepet: U tanye I, I dah cakap. Nak suruh cakap ape lagi?
Aku: Apasal u slalu balik kampung?
Sepet: Tgk adik I. Anak buah...u ingat kan die?
Aku: Ingat...
Sepet: Dulu mase my mum ade...I jarang balik...
Aku: So, tiru I pulak dah?
Sepet: Sort of laa...Walopon tak rajin gile macam u...
Aku: Ooooo...bagusnyee...I ingat u tgk wife ngan anak u?
Sepet: Again!
Aku: Kalo betul pon ape salahnye...Tp lagi bagus, kalo u ade partner...u bawak tinggal sekali...
Sepet: Sha....jgnlah ulang part tuh...I dah explain...
Aku: Okay...okay...
Sepet: Cepatlah...cakap...bile u nak kawen?
Aku: Setakat nieh I kawen ngan my career 1st...
Sepet: Lepas I dulu, takde org len?
Aku: Ade aaa...kuar2...cakap2 dlm phone...
Sepet: Macam mane orgnye?
Aku: I tak ingat laa...sbb I tak pay attention sangat.
Sepet: U lagi bagus kan! Sape yg casanova benarnye nieh?
Aku: Sbb bukan jd ape pon...I tak commit ape2...Ade pon cam tukar2 number...cakap2...bile I boring, I bla.
Sepet: Tu diaaaaaaa....and yet you were calling me names ek?
Aku: Senang cakap, takde.
Sepet: Alright...though it is hard to believe.
Aku: I dah gemuk.Siape nak?
Sepet: U dah gemuk...mmg!
Aku: Logically, takde org nak perempuan gemuk...
Sepet: (diam)
Aku: And u punye tummy besar giler nieh apasal? My God...no wonder I'm feeling small out of sudden...hahaha..
Sepet: I kuat makan...then I tido..
Aku: Macam teddy bear...hihi...
Sepet: This teddy bear was yours, okay...(die sengih)
Aku: It's no longer mine...(aku sengih)
Sepet: Really?


To be continued...

Wednesday, February 18, 2009

sha: the chrysanthemum story - part 14

Velvet Chrysanthemum, originally uploaded by Hyperreality.

Budak rentas desa pulak lalu. Aku dok excited tgk budak2...


Sepet: I taknak budak tuh.
Aku: Ruginyeeeee!!!
Sepet: Budak pompuan skang lebih kurang same je, Sha...
Aku: Tp die muda. Budak kampung.
Sepet: Will u do the same if the situation is reverse?
Aku: Ntah.
Sepet: Kalo I tak confident yang I can give that commitment...buat ape?
Aku: Boleh punyeeee...
Sepet: I tak boleh imagine I nak kawen ngan die. Sehari...dua hari...setahun? Dua tahun? Boleh maintain?
Aku: Boleh...mesti die bagus jage u...
Sepet: I can take care of myself, thank you.
Aku: U nak ape lagi...dah ade depan mate?
Sepet: I thought, boleh la mula2...
Aku: So, jadi kawen tak?
Sepet: Tak.
Aku: :Laaaaaaaaaaaaaa....
Sepet: Siape pon partner I, Sha...will I manage?
Aku: U will.
Sepet: I dah rase kosong dlm nieh Sha.
Aku: I understand.
Sepet: I dunno how to do it anymore. I told my sister mase die tanye pasal budak tuh.
Aku: So?
Sepet: Let me be with the life yg takde life nieh. I am better when I'm alone.
Aku: U're sure?
Sepet: Takpelah...maybe it's just fate.
Aku: As long as you're happy. But, in my position...I really hope that u will be with someone.
Sepet: U?
Aku: Tak...cerita kite dah habis. Kalo dgn org len pon, I dah happy. Asalkan ade yg jage u...
Sepet: I taknak org lain...
Aku: My dear...it is always nice to see you happy...
Sepet: U happy, Sha?
Aku: Sure.
Sepet: Kenape u tak cerite ape2 pon?


I looked at him and wished that I will not going to expose what was there in my heart. His chest was empty. He doesn't have feelings for anyone...Shall I say something which I'm going to regret?

Tuesday, February 17, 2009

sha: daydream

Ari Ahad...aku gi jalan2...benarnye boleh kate shopping la gak. Aku beli satu baju baru berwarne purple (bilelah aku nak pakai kaler len agaknye!). Cantik gaklah...pade aku. Takde brand, tp lawa. Ade ape ngan brand lagikpon kan...

Aku jalan2...then sempat gi mensettlekan streamyx demi kerjaya yg terchenta. Pastu, gi makan ngan fam aku kat Johny's...pastu jalan2 lagik...pastu...dah nak balik...aku ternampak kedai bunga...

Ade sumthing yg menarik perhatian aku sampai tak terkate. Ape die? Bouquet yg sempat aku snap gambonye nieh. Kaler purple! Pastu barulah aku teringat yg aku keluar pade 15/02...sehari selepas Valentine. Patutlah...berlambak jek aku tgk bouquet kat kedai nieh...

Aku mmg berangan gak bile nampak bouquet nieh. Bukan berangan nak suruh org bagi kat aku...tp aku berangan2 kalolah aku boleh berade di taman yg penuh ngan bunga2 nieh...fuhhh...betape bestnye!

Aku jarang suke roses. Aku suke orkid/tulips/lily. Tp exception utk roses yg berkaler pelik...or simple. Contohnye lavender rose nieh...aku suke. Paling aku suke skali rose kaler putih/krim...fuuuhhh...!!!
Aku menung jap pandang ros nieh...cube nak membayangkan aku kat taman bunga yg ade bunga hydrangea and roses macam dlm jambangan nieh. Lupekan kejap cuaca panas terik yg menyebabkan aku berpeluh! Bayangkan rama2 terbang...tibe2...

"Kakak...apasal senyum sorang2...?"

Adik. Adoi...kacau daun betul!

"Cepatlah...dah petang. Besok kau kerja!"
Huuuuuuuuuu....ingat kerja yang banyak...

Tp best gak kalo sesekali berangan?

Monday, February 16, 2009

sha: the chrysanthemum story - part 13

Budak rumah kuning pulak dtg...lagi riuh dr budak rumah merah...Kitowang mengumpat lagik...

Sepet: Life...
Aku: I take it that everything is okay for you?
Sepet: Boleh laaa...I dgn life I yang takde life nieh...
Aku: Yeahh...I remember...
Sepet: Hehehe...u ingat ape?
Aku: I ingat part yang u suke tido...tido lame berdengkur2...tak sedar dunia.
Sepet: Penatlaaaa...
Aku: I know...dats why I taknak kaco u tido.
Sepet: Kite spent time bile I tak tido je kan? U mesti boring...
Aku: Sangat.
Sepet: U pulak suke jalan2...
Aku: I pon lebih kurang jek. Keje malam, tido la yang best kan?
Sepet: Yup!
Aku: Abes sekarang u buat ape?
Sepet: Balik keje...tido. Ptg gi men tennis...pastu keje...then tido...pastu tennis...
Aku: Patutla takde life...
Sepet: Cakap org!
Aku: Life is getting better for me now. I dah boleh jalan2...
Sepet: Yeah...I nampak u happy sikit sekarang...
Aku: U takde kot...tuh pasal I happy...ehehhe...
Sepet: Tak baik aaaa...
Aku: I main2 jelah...
Sepet: Makan dlm tuh tau...
Aku: Saje je...(die sengih).


Angin...sejuk...


Sepet: Abah I dah nak kawen...
Aku: Hah?! (muke tercengang)
Sepet: I dah agak u buat macam tuh...
Aku: Sori....soriii....
Sepet: Dari dulu I suruh die kawen...
Aku: U okay?
Sepet: Eloklah die kawen...ade org jage....
Aku: Ooooo..so, bile nak langsung?
Sepet: Dats the problem...
Aku: Apasal?
Sepet: Abah takkan kawen kalo I tak kawen dulu...
Aku: Kan u dah kawen?
Sepet: (pandang semacam). Ye...nikah je belum kot...(pastu die gelak)
Aku: Gatal!
Sepet: Abah ade carikkan org dulu...
Aku: Woowwwww...
Sepet: Jealous?
Aku: Tak!
Sepet: Budak tuh umo 22 tahun. Budak kampung...okay gaklah...
Aku: Abeh?
Sepet: I ingat best jugak kan. Muda...budak kampung...waaaaaa....
Aku: Ishhhhh....
Sepet: Hehehehe...best gak macam tuh kan?
Aku: Yeah...yeah...sure...
Sepet: U jealous kan....
Aku: Tak...elok la tuh...budak innocent jd u punye partner...good combination...
Sepet: Totally the opposite!
Aku: Kalo I, I suke u dpt partner macam tuh pe! Mesti u dok umah je...
Sepet: It's not just about dat...u know...

To be continued...

Saturday, February 14, 2009

ingredient: telur itik

Sempena celebration tahun baru arituh (dah nak masuk bulan 3 baru post mende nieh!) aku tak kemane-mane nak tgk bunga api. Seperti yang sedia maklum, Negeri Sembilan skang tgh berkabung di atas kemangkatan Yang Dipertuan Besar. So, wayang tutup (walopon teringin bangat nak tgk Australia!)...karaoke pon tutup (tak dpt la nak jerit2 ke ape...)
Aku jalan2 gi pasar malam je. Zaman enjoy2..hungga2 aku dah berakhir dah pon. Dulu time student dok gile kuar malam tgk bunga api. Skang nieh aku takde keje nak jage malam2 buta lagik...baik aku treasure waktu malam nieh dgn tido. Cukup2 la dulu keje UK hours takleh tido malam...zaman adik2 bujang ku pulak la. Sape lagi nak teman ibu kat umah sowang2 kan?
Hmmm...arinieh nak bercerite pasal telur itik. Aku teringat dulu dlm blog Kak Tie ngan Kak Neeza, aku pernah bace pasal telur. Kak Tie cerite pasal telur angsa rasenye (aku dok ingat gambo telur besar tuh). Pastu, Kak Neeza pon cerite pasal basuh telur. KM plak kuar topik -"Telur Saya Sudah Dibasuh." Hmmm...otak kuning aku nieh dok proses mende len bile bace topik tuh...hihi..

Aku sbnrnye kepingin sangat nak makan lauk gulai telur itik dengan pucuk asam gelugor racik. Tapi...nak carik pucuk asam gelugor bukan senang...aku dok cari kat pasar malam, tak jual pulak. Tak silap aku ibu cakap, umah Mummy aku kat Ampang ade mende nieh. Ntahlah. Jauh la plak Ampang ngan umah aku semate2 asam gelugor? Huhuhu..

So, ape penyelesaian aku bagi masalah ketiadaan pucuk asam gelugor nieh? Hmm..aku letak kundang muda. Masam jugak kan? Tapi takpe...itu jek rezeki aku pade arinieh. Syukur..syukur...

Cakap pasal telur itik, semalam time aku beli telur itik, barulah aku perasan kemahalan harga telur itik skang. Satu piring telur itik yg ade 5 bijik telur tuh dah RM4. Harga kampung lak tuh! Huhu...sakit betul...sape kate makan telur tuh murah kan? Kalo telur itik, mahal jugak...
And seperti biase, beli telur nieh pon kena berhati2. Bukan sume telur elok. Slalunye bile aku nak masak telur, aku suke pecahkan telur dlm mangkuk dulu. Kalo pecah straight masuk dlm kuali mmg bahaya. Aku dah pernah kena. Masuk dlm kuali terus, rosak mee goreng. Rase nak nangeh pon ade.

Tp mane ade org pakai telur itik masak mee goreng kan? Hehehe...apelah aku nieh...


Okay...sekian dulu cerite telur itik di tahun baru. Sempena tahun baru gak, aku mohon ampun atas silap dan salah...kite 0-0 macam telur, kay?!~

Friday, February 13, 2009

sha: the chrysanthemum story part 12

Budak2 Tamil dr sekolah rendah berdekatan dok beratur mase aku tgh cakap ngan die. Ape la dowang buat kat taman nieh...riuh sangat!

Aku: Anak2 you...hahaha...(aku tergelak)
Sepet: Anak I pulak...u lah!
Aku: Rumah Merah...huh...(aku tunjuk budak2 Tamil yang pakai baju rumah merah tuh)
Sepet: Hahahahaha...(kitowang mmg suke gelakkan dak2 itam nieh)
Aku: U suke kan...(die gelak)

Bile budak2 tuh dah pergi ikut cikgu dowang...die pandang aku balik.

Sepet: Soo...?
Aku: Nak mule dr mane?
Sepet: Kenape u tak sms I dulu?
Aku: Takut.
Sepet: Jap...I tak pernah violent kan?
Aku: No.
Sepet: Jerit kat u ke?
Aku: Tak.
Sepet: Habis?
Aku: Garang.
Sepet: Meaning?
Aku: UNAPPROACHABLE.
Sepet: I thought u would say that.
Aku: Habis, apasal tanye?
Sepet: Teruk sangat ek?
Aku: Duuuuuuhhh...ingat balik aaaaa!!!!
Sepet: Teruk kan...semua org cakap I teruk mase tuh.
Aku: Dah tau kan!
Sepet: U should've text me. I tau nak balik cari u mase tuh.
Aku: Dgn serabut u mase tuh, berani ke I confirm u bace sms I tuh?
Sepet: At least...try...
Aku: Dah lepas dah pon.
Sepet: What were you thinking?
Aku: Org dah taknak...buat ape terhegeh2...
Sepet: I ade kate taknak ke?
Aku: Ur words, " Which part of no that u cannot understand! Leave me alone!"
Sepet: Lagi?
Aku: I wished u happy birthday, u asked me, "Siape nieh?"
Sepet: Okay...
Aku: And u think I am not nice to u now? I'm being too nice!
Sepet: Yeah...
Aku: U're damn right when u said u dun care about breaking my heart.
Sepet: Hmmmm...
Aku: U broke my heart...yeah...tapi tuh dah lame dah. 2 tahun lepas. I'm okay now.
Sepet: Yeke?
Aku: U nieh nak menyakitkan ati I ke ape?
Sepet: Tak...I dunno what to say.
Aku: Mase buat mmgla sedap. U tak kisah org kiri kanan macam mane...
Sepet: Sorry.
Aku: Nahhh....dah lame lepas. U mintak maaf pon dah tak gune.
Sepet: Patut la i jadi macam nieh. Ramai sangat yang marah...

Aku pandang die. Rase marah lagi ke? Yeah....mmg marah benarnye. Tp dah 2 tahun break up. Within that 2 years, I have accepted him as my friend...

Thursday, February 12, 2009

flowers: alamanda



Arinieh aku nak tayang gambo bunga yg aku baru beli beberape minggu lepas...bunga alamanda.


Cantik kan alamanda nieh? Aku suke kaler nieh...so aku beli alamanda kaler nieh. Ade satu pokok alamanda aku tuh kaler orange. Tapi tak berbunga langsung. Aku nak gali balik pokok tuh dr tanah, then nak alihkan utk diletak di tgh panas. Aku nak tgk bunga tuh berbunga ke tidak. Tp tak taulah bile aku nak capai penggali nieh. Cuaca panas betul skang, tanah kering dan keras...tak sesuai nak tanam pokok...

Alamanda nieh aku beli dgn harga RM10 sepasu. Aku dah lame carik alamanda kaler nieh. So, arituh mase gi nursery...ibu aku jumpa alamanda nieh. Balik tuh die cerite kat aku. Aku gi nursery ngan Mak Lang aku...then aku beli alamanda.

Aku tak tau pon bunga nieh name alamanda benarnye. Pernah bace buku and kuar name bunga alamanda. Slalu jek gi Alamanda kat Putrajaya tuh mase aku dok Kajang. Tp hape ke mende alamanda tuh aku tak tau...

Sampailah ade satu time tuh ibu bawak balik alamanda orange tuh. Ibu ku yg ajar: "ini pokok alamanda." And depan umah Acik aku plak ade sepohon alamanda yg lebat berbunga. Oooo...ini alamanda rupenye...Patutla logo Alamanda tuh gambo bunga...

Aku pernah melintas umah jiran mase kat Kajang, aku nampak alamanda kaler pink. Aku punye dok usha pokok tuh tak berkelip2...and dlm ati aku berkate, aku mesti carik alamanda pink-purple nieh!

So, nampaknye...impian akhirnye menjadi kenyataan. Alamanda RM10 nieh aku letakkan dlm pasu mahal. Hehehe. Ari2 aku dok belek alamanda nieh. Aku nak letak baja biar gemuk macam aku...




Bangun pagi...sebelum gi keje...aku dok usap2 daun alamanda nieh dulu. Amik mood. At least bile aku gaduh ngan vendor, bara tuh cepatlah sket terpadam!;)



* aku tiap2 ari dok bertekak ngan vendor nieh...Tuhan...kurniakanlah aku dgn kesabaran!

Wednesday, February 11, 2009

sha: the chrysanthemum story part 11


Die pandang aku. Aku tau muke aku nieh muke tak puas ati.

Sepet: I'm not married.
Aku: Dgn I u cakap macam tuh la kan...
Sepet: Yg lain akan pedulik ke Sha? Maybe...but let them guess!
Aku: Kawen ke belum nieh?
Sepet: Belum!
Aku: Hah...(aku gelak sarcastic lagik!)
Sepet: My dear...can u put those sarcasm away today? I dtg nak terus-terang, kay...
Aku: I susah nak percaya.
Sepet: U trusted me before. Why can't u do it now?
Aku: I trusted u enough last time until I can't trust u again...
Sepet: Why?
Aku: Takkan diorang nak bohong I? They are you office buddies. They should've known your status!
Sepet: Dats the whole intention.
Aku: Ape?
Sepet: Pernah ke dowang check betul2 status kite? Status u? Yang tau pon HR. Dowang kisah pasal keje je.
Aku: Habis tuh?
Sepet: Biarlah dowang tak tau...kalo dowang tau I kawen ke, tak kawen ke...lame2 menyusahkan I aje.
Aku: Apasal pulak?
Sepet: Look at what happened to us. To me. Tell me why should I tell them?
Aku: Yang tadi diorg nampak kite jumpa?
Sepet: They can guess all they want. Lantaklah...
Aku: Macam tuh pulak?
Sepet: And as far as you were concerned...it was just to drive you away...U takkan dekat kalo I dah kawen, kan?
Aku: Hah...(angguk)Sepet: I thought I could get over you.
Aku: U already have...
Sepet: Tak jugak. Skang u dah takde dlm building tuh lagik.
Aku: Lagi senang?
Sepet: Sape kate?
Aku: U never wanted me, anyway. What's the difference?
Sepet: Senangnya u cakap.
Aku: Betul kan?
Sepet: Tak...tak betul. It might be with others, but not u. Kalau tak I takde kat sini hari nieh.
Aku: Who knows u might be doing the same thing with others?
Sepet: Sha, I'm not a punching bag. YOUR punching bag, yes. But not everyone.
Aku: (aku senyap. Takkan aku nak ngaku yg aku nieh jealous benarnye? Walhal die tak pernah pon curang...)
Sepet: We will hear your part now.
Aku: Ape?
Sepet: Tell me. What actually happened?
Aku pandang die...
Sepet: It won't hurt this time. I promise.

Burung terbang dekat tasik depan kitowang nieh. I inhaled and exhaled. Should I go back to the past?

Tuesday, February 10, 2009

sha: the chrysanthemum story - part 10


I thought you were one of them...There was no one who I could trust...
Aku: Yet you're asking me not to doubt about your feelings?
Sepet: I was in love with you. Pls...dun say dat.
Aku: But u could accuse me of doing sumthing I didn't do?
Sepet: I put the blame on me. otak I serabut sangat mase tuh, Sha. I ingat u same macam diorang.
Aku: Diorang suke u jatuh, sbb diorang nak tpt u. Tp kalo u jatuh, ape I dapat?
Sepet: (senyap)
Aku: So, u dah tau sape punye keje nieh kan?
Sepet: Dah.
Aku: Ape you buat?
Sepet: Berubat.
Aku: Sekarang ade lagi tak?
Sepet: Kadang2 ade jugak...
Aku: Habis tu?
Sepet: Berubat la lagi.

Aku pandang die. Kitowang punye kisah nieh...dr cerita Samarinda, pastu Cerekarama...Sinetron...Skang dah jadi Misteri Nusantara!!!

Aku: Yang hantar tuh?
Sepet: Perempuan.
Aku: (gelak sinis)
Sepet: I know...(die senyum kulum)
Aku: Siape suruh nakal sangat...
Sepet: Jgn pusing situ...
Aku: Tau tak yang mane satu?
Sepet: Tak. Ustaz taknak cakap.
Aku: Kalo u tau?
Sepet: I buat die balik kot.
Aku: Tuh pasal u tak boleh tau. Vengeance!
Sepet: Exactly!
Aku: Sejak bile pulak u percaye mende tak nampak nieh?
Sepet: Tuh laaaaaa...I mmg tak suke mende macam nieh. U pon tau kan.
Aku: Siapa cakap kat u?
Sepet: Ustaz tuh nampak mase kenduri arwah ibu. Mase I sambut org dtg.
Aku: Then?
Sepet: Die cakap kat abah. Abah bawak gi umah die. Then...

Die cerite...and aku rase part nieh aku kena private kan la ye...

Aku: Sekarang dah okay...apasal wife u tak duduk dgn u?
Sepet: Macam mane I explain pon u akan pusing balik kat cerite wife tuh kan?
Aku: Of course!

To be continued...

Monday, February 09, 2009

sha@shop: love will be the gift you give yourself









Tell Him
- Celine Dion and Barbara Streisand
I'm scared
So afraid to show I care
Will he think me weak
If I tremble when I speak
Oooh - what if
There's another one he's thinking of
Maybe he's in loveI'd feel like a fool
Life can be so cruel
I don't know what to do
I've been there
With my heart out in my hand
But what you must understand
You can't let the chance
To love him pass you by
Should I
Tell him
Tell him that the sun and moon
Rise in his eyes
Reach out to him
And whisper
Tender words so soft and sweet
Hold him close to feel his heart beat
Love will be the gift you give yourself
Touch him
With the gentleness you feel inside
Your love can't be denied
The truth will set you free
You'll have what's mean to be
All in time you'll see
I love him
Of that much I can be sure
I don't think I could endure
If I let him walk away
When I have so much to say
Love is light that surely glows
In the hearts of those who know
It's a steady flame that grows
Feed the fire with all the passion you can show
Tonight love will assume its place
This memory time cannot erase
Blind faith will lead love where it has to go


Semalam mase aku jalan2 aku terlalu la kat Speedy. Niat nak di hati nak carik cerite lame2...Gone with the Wind ke, ape2 cite Jane Austen...tak kisahlah. Janji cerite skirt kembang! Sbb aku tgh tensen sangat nieh (keje banyak sampai cuti pon buat keje kat umah...tensen betul!).

So, masuk2 jek aku pon ternampak la CD2 utk Valentine's Day nieh. Waaaaa..my favourite singer! Sape lagik kalo bukan Celine Dion. Ape? Ingat Siti Nurhaliza je ke boleh minat Celine? Aku pon boleh minat Celine tau!

Aku minat Celine since aku darjah 6...anak dara sunti lagik. Time tuh aku minat ngan Mariah Carey gak, tp aku minat Celine lagik. Cume dlm album Celine byk lagu Perancis, pastuh manelah aku nak mampu beli kaset time tuh. Bukan main mahal! Aku ingat aku dok kumpul duit beli New Kids on the Block zaman tuh. Hehehe...KRU pon aku minat. Biaselah, budak sekolah rendah kan!


Mase tuh die pemes ngan lagu Beauty and the Beast die...pastu lagu Power of Love. Waaaa...mase tuh internet belum meluas lagi, jadi time Celine nyanyi...aku pekap telinga kat radio and salin lyrics. Boleh aaakkk? Sbb aku tak minat majalah URTV nieh. Ibu pulak, kalo nampak majalah cenggitu je akan cepatlah naik rotan dan tali pinggang.

Aku tak ingat sangat muke Celine, yg aku ingat die kurus and rambut pendek. Tp tuh aaa yg wat aku minat sakan kat die sampai potong rambut pon nak style camtu (sbb Demi Moore pon style camtuh gak time tuh!)

Pastu tibe2 kat Radio Muzik, pemes lak lagu I Love You. Time tuh aku form one..form 2 la. Dah dok hostel. Satu hostel dok giler lagu tuh. Mane2 ade tampal lirik lagu tuh sampai kena marah ngan ustazah. Siang malam dok layan lagu tuh jek dr dorm ke dorm. Tuh yg tibe2 kuar lagu Aku Cinta Padamu...pastu ade artis tu mengaku la die minat Celine (time tuh aku minat gak artis tuh...tp bile die kate die minat Celine, aku jd kurang minat sket sbb die sebut name Celine salah! Hahahaha...)

Tp, bile aku beli album lagu tuh, aku tak minat sangat lagu I Love You. Aku minat lagu Falling into You. Satu album aku hafal mase tuh, mane taknye...lirik dah siap ngan album!

Bile die kuar album soundtrack Titanic time aku akhir form 3, aku makin minat giler kat die. Tp...aku tak tunjuk pon minat aku, sbb aku nieh taklah minat artis sampai giler. Lagipon...buat ape. Semua org tibe2 mengaku dowang nieh peminat Celine...sakit tul ati aku time tuh...

Aku beli la album2 die...tp sumenye kaset sbb aku tak mampu beli CD. Time aku 3rd year kot, ade sowang kawan aku nieh hadiahkan album Celine sempena buffday aku. Collector's item! Dlm album tuh byk lagu French. Ade satu lagu yg aku minat giler (rasenye nieh la lagu Celine paling aku minat). Tajuk die Be The Man. Dlm album yg Cik Fairuz Diyana hadiahkan kat aku tuh, ade lagu Be The Man version Bahasa Jepun. Aku pon bantai melalak lagu nieh though aku tak reti cakap Jepun..ehehe..(eleh, Celine pon cakap Jepun bunyi French!).

Kaset yg kawan aku hadiahkan tuh pon dah rosak bersame2 album2 sebelum ini. So, bile aku dpt peluang utk beli CD Celine semalam, aku pon beli:D

Ade dua CD - sume lagu best2. Ade lagu To Love You More, Where Does My Heartbeat Now, All by Myself, It's all Coming back to me Now, Beauty and the Beast, Because You Loved Me, I Drove all Night...sume aku minat! Tp yg paling slalu layan lagu die ngan Barbara Streisand (my mum's fav singer!). Yg nieh leh layan ngan ibu...Better la dr vesion Idayu AF3 tuh...(ohh...pls!)

CD plak kaler purple..ehem..ehem...paham2 la sendiri kan....

Sekali skale layan jiwang lagu lame nieh pon best gak...list lagu dlm laptop nieh dah penuh lagu Indo...huhu...
So, nieh la perkare yg best sket bulan Feb nieh...sbb Valentine's Day nanti aku sibuk handle Walk-In interview...(rase nak makan org nieh!)
* besok sambungan Sepet story...ehehhe...

Sunday, February 08, 2009

sha@shop: finding orchid 2





Arituh, balik from workshop kat KL Hilton aku naik komuter balik umah. Aku nieh...mmg budak kampung. KL Hilton kat mane pon aku tak tau. Padahal depan KL Sentral jek. Yg aku punye cuak, sampai mintak org hantar. Poyo tul...


So, from KL Sentral...ramai giler orang...as usual. Aku kepanasan kat Platform 6 bawah tanah tuh. And...honestly, lepas workshop tuh aku macam depressed sket. Dlm kepale aku nampak policies...nampak figures...and I was really2 scared aku ternampak VSS!!!!


Jgn salah paham. Tpt aku setakat nieh secured lagik. Food industry tak effected macam electronics/other stuff. Tp...isu VSS yg dok dihighlight dlm workshop tuh wat aku jd stress. Bukan utk aku, tp org di sekeliling aku la...Skang nieh ramai giler yg menganggur...sampai jual kek sambil dukung anak pon ade. Kadang dlm ati menangis...kenape sampai miskin org kite?


Lagi satu...dr workshop tax tuh jugak, based on calculation...amount pembayaran bulanan makin meningkat utk org yg berpendapatan RM10k ke bawah (macam aku!). Tp utk org yg berpendapatan RM10k ke atas, amount tax bulanan dah kurang. Kate Bajet 2009 arituh mesra rakyat?


Betullah...org yg berpendapatan sederhana akan turun takuk ke satu level. Org kaya akan bertambah kaye. Ape jd ngan org miskin? Org yg hilang kerja? Tuhan...kalo manusia2 nieh sebangsa dan seagama dgnku....lindungilah mereka....Amin!


Disebabkan panas, aku pon amik kesempatan turun Midvalley dulu sebelum amik train balik Seremban. Sampai Midvalley...aku turun kat tpt yg akan memberikan ketenangan kat aku: MPH Bookstores.


Aku masuk je...aku nampak diskaun di sane sini. Hepinyeee...tp duit takde. Gaji tak kuar lagik.


Tp...mate aku ade terpandang sumthing real nice...macam dlm gambo nieh: ALBUM GAMBAR ORCHID LUKISAN TANGAN!


Cantik sangat...it's not within my budget...so, aku tak beli. Tp...aku harap aku dpt beli bile dpt gaji:D


Aku fokus balik pade cite2 aku. Dlm hati berdoa...cepatlah dpt improve keta, dpt gi sambung blaja...then dpt Orkid...


Yeah...dlm angan2 ku sejak berumo 23 tahun...aku maukan Orkid itu bermate Sepet, berkulit putih merah, berbibir nipis and berambut lurus macam seseorang. Tp if jodohku mengatakan sebaliknye...atau takde pasangan utk aku...aku takkan kisah lagi rupe Orkid. Aku mesti dptkan Orkid! Tak kisah ape care!

Friday, February 06, 2009

sha: the chrysanthemum story - part 9

I looked at his face. Mule aku rase nak marah tgk die. The ego is still there, I know. He is one proud man who I used to love before. But we never made eye contact. Aku mmg takleh nak buat part nieh...sure kalah punye. Dis not-a-good-looking guy in front of me can make me blush like hell!


Aku: Cakaplah.
Sepet: U know where it started.
Aku: Ur mum?
Sepet: Yup. And I tak boleh salahkan org yang dah tak ade...

And there u go. The full story of whatever happened after his mum passed away. Kitowang pernah bukak mende nieh mase nak break up dulu, tp tak pernah detail. Maybe mase tu masing2 tgh panas lagi.

Sepet: Maybe I rase bersalah, macam2 perasaan la ade mase tuh. I tak sempat nak buat macam2 utk die kan Sha...

Die cerite lagi macam2. Yeah...part nieh mmg aku ngan die sangat2 berbeza. Die bukan family type mase aku dgn die dulu. Selalu tak paham kenape aku mesti attend to my family, gather ramai2..makan2...gi sane sini. Slalu tak paham kenape aku mesti balik kampung. Sbb die tak balik kampung sangat. Sbb die jenis the career type...Sampai mak die meninggal..

Sepet: U dok call I. Mase tu I tgh teruk, Sha. Kalo u dok call lagu tu, macam mane I nak layan u?
Aku: I called, yes. Tp utk menggedik ke? Ade I cakap I love you ke I miss you?
Sepet: Tak.
Aku: Yang u shut me off apasal? U taknak tanye ke benda tu penting ke tidak?
Sepet: Kan boleh sms!
Aku: Sms...macam u bace!
Sepet: Bacelah.
Aku: Hello...u boleh ingat brape kali u balas sms I?
Sepet: (diam)
Aku: Kalo tak penting, I tak call u sampai macam tu sekali, kay...
Sepet: I know. (tunduk)
Aku: U ajar I jd independent. Kite tak macam org lain. I tak report semua kat u. Tp kalo I nak cakap tibe2, tak ke mende tuh penting?
Sepet: Tp kalo u sms, at least I tau jugak benda tu ape kan...
Aku: Secure ke sms I?
Sepet: Secure ke note u pass kat Tasha tuh?
Aku: Secure tak secure tuh dah jadi my last resort! Sbb u taknak dgr?
Sepet: My dear, I was grieving!
Aku: Sbb tu la I carik you! I nieh ape utk you ek?
Sepet: U were my girlfriend!
Aku: Huh...really? U didn't show it at that time. U just brushed me away...
Sepet: I taknak buat macam tuh, Sha...
Aku: It's okay. For this past 2 years, I have convinced myself that I was just just your passing interest.
Sepet: Sha...
Aku: I know where I belong. U never really loved me, don't you?
Sepet: I did.
Aku: (ketawa jahat). Bullshit!
Sepet: Don't you ever doubt my feelings for you, kay!
Aku: Dah lepas pon kan...and I knew I was just your passing interest.
Sepet: I tak letak u macam tu Sha...U just rase macam tuh...


Aku senyap. Best ke dpt marah? Lame dah nak marah nieh. Tp...kenape die tak lawan? I really wish die lawan. I wished he did sumthing so dat I can hate him...

Thursday, February 05, 2009

sha: the chrysanthemum story - part 8

chrysanthemum, originally uploaded by jude.

Jalan2 dlm taman. Wowww...classic nye style aku nieh. Aku tgk keliling. Budak2 muda. Aku rase aku ngan die je yg nampak tua kat sini! Die dgn shirt pulak tuh...

Kitowang nampak budak2 lari rentas desa. Aku tersengih2 pandang budak2 tuh. Teringat mase aku sekolah...bestnye...

Sepet: Menung lagi...?
Aku: Yeke? (aku pandang die)
Sepet: Kite duduk sane ek? (die tunjuk satu kerusi dgn meja sekali)
Aku: Owait.

Kitowang duduk kerusi mengadap. Aku pandang die. Die pandang aku. Senyap kejap.

Sepet: U keje situ macam mane? Okay?
Aku: Bolehlaaa...bz sket...
Sepet: Konon kerani...yelah tuh...
Aku: Betul! I kerani kilang jek!
Sepet: U ingat I boleh percaya ye...

Kitowang pon cerite pasal keje aku, keje die...Mostly pasal keje die, sbb aku kenal org kat opis. Mengumpat org la, mengumpat sistem laa...Lame gak die cerite pasal keje. But then, bile masenye kitowang tak cerite sal keje? Nasib la aku nieh paham environment keje die..

Sepet: So, dats it...work sucks...but it pays the bills...
Aku: But Dodo is okay kan? I mean, he was working with me last time...he was okay.
Sepet: Yeah...I punye stats naik balik pon sebab die la...kalo tak, tak tau la macam mane...
Aku: Die dah bagi kowang makan snacks sampai gemuk ke belum?
Sepet: Hah?
Aku: Mase I keje dengan die dulu, die suka belanja kitowang. Pizza...snacks...McD tak payah cakaplah...
Sepet: U tak nampak ke I dah gemuk nieh? Keje budak2 nieh la...
Aku: Oooo...I thought sbb wife you pandai masak...ehehehehe...
Sepet: (muka serius and senyap)

Aku: Anak2 u sihat?
Sepet: (senyap)
Aku: I dah cakap dgn u...Kalo wife u duduk dengan u...mesti u kurang sket stress keje...(I said that really slowly)
Sepet: U percaye la I cakap bini I kat kampung?
Aku: Hmmmm...(angguk)
Sepet: With my capacity, u ingat larat ke I nak ade bini kat kampung? (die senyum sinis)
Aku: Manelah tau...u pon slalu balik kampung kan?
Sepet: Yelah, macam kampung I dekat.
Aku: I cakap je...sebab itu yang I dengar.
Sepet: U percaya cakap orang. Nobody knows the status, my dear...
Aku: So do I.
Sepet: U tau. Dlm hati u, mesti u tau.
Aku: Tapi u boleh tipu, kan?
Sepet: Logically, u nampak ke I nieh capable nak puasa ari2, Sha? (kate die sambil gelak)
Aku: I'm not talking about dat part!
Sepet: Yeah...U know me better. Boleh I dok jauh2 ngan bini I ke kalo macam tuh?
Aku: Manelah I tau...
Sepet: C'mon Sha...I nieh lelaki normal...Do u want me to dig whatever happened before we met?
Aku: I'm aware of your reputation! (apasal aku rase cam nak marah bile die sebut tuh ek?)
Sepet: Then, there is no question about dat, kan?
Aku: (senyap)
Sepet: Sha?
Aku: U can talk...
Sepet: Will u listen this time?
Aku: Okay...

Adeehhh...sakit jantung...

Wednesday, February 04, 2009

sha: the chrysanthemum story - part 7



Dah makan.Dalam kereta. Now what? Baru kul 9.30 pagi nieh. Aku tgk die. Dah menguap. Memangla...satu malam tak tido. Keje. Aku dulu pon macam nieh. Tp kalo aku takkan dapat nye nak drive or jaga sampai 9.30...

Aku: U dah ngantuk...
Sepet: I'm okay...semalam I tak tido sangat, tuh pasal letih macam nieh.
Aku: Buat ape? (tanye aku menyibuk. Tibe2 aku rase nak kerat lidah plak tanye die macam tuh!)
Sepet: I gi jumpa my sister.
Aku: Ooo...(and aku tibe2 terbayang die, wife die, anak die...gi umah adik die...).

Aku terus senyap.

Sepet: Jangan la menung lagu tuh...
Aku: Tak menung la...(aku pandang die, die tgh senyum)
Sepet: U dari dulu suke buat macam tuh kan?
Aku: Yeke?
Sepet: Haah...kadang2 I nak sangat tau ape u tgh pk...
Aku: Oooo...really?
Sepet: Kita nak gi mane lepas nieh?
Aku: Haaa...tuh la...tak tau...
Sepet: Semua tempat tutup lagi.
Aku: Tuh la pasal.
Sepet: I ingat nak ajak u tgk wayang...
Aku: Pukul 11 kang baru bukak. U kena tido. Mata dah merah tuh.
Sepet: Lambat sangat pon...kang I nak gi tournament...
Aku: Takpelah...u nak balik pon takpe...(walopon ati gatal aku kate, jgnlah balik dulu!)
Sepet: Jomlah kite jalan2 dulu!
Aku: Gi mane?
Sepet: Ronda jelah...


Lalu kat depan taman.


Sepet: Nieh ape?
Aku: Taman. (duuuuhhh...isn't it obvious?)
Sepet: U nak gi shopping ke?
Aku: Tak...tgh takde bajet la.
Sepet: I ingat u nak shopping, boleh teman. (yeah...die mmg ade habit suke tgk aku tukar2 baju, tukar2 kasut)
Aku: Kalo u dtg time gaji, boleh laaa...
Sepet: (chuckled)
Aku: Lagipon...kalo I shopping, mmg la u teman. Tp lepas tu I kena teman u smoking pulak...kan?
Sepet: (gelak)
Aku: Situ open air. Nak duduk?
Sepet: Boleh!

Terus parking keta. Jantung aku dah dup dap dup dap...Finally, time for the truth....

* Sorry kawan2...I'm savouring every moment:D

Tuesday, February 03, 2009

sha: my parents' anniversary























23hb Januari 1982 - tarikh dua org cikgu bername Zamrinor dan Zakiah menirikan umah tangge. Tahun tuh, tarikh 23hb January bersamaan dgn tarikh Tahun Baru Cina.d

Ibu dan ayah disatukan dlm majlis akad nikah di Ampangan, Seremban. Lepas 8 bulan lebih...dowang dpt la aku. Hehehe...itu dah cerite len dah tuh...

So, pade tahun nieh aku and adik2 aku sumenye berkumpul utk menyambut anniversary ibu and ayah yang ke-27. Waaaa...cayak aaa...kalo umo perkahwinan dowang 27, same la ngan umo aku kan! Tibe2 aku terase tua pulak bile menyambut anniversary parents aku nieh:D

Dlm ade berkumpul tuh, ade adik aku sowang yg stranded susah nak balik from Shah Alam. Sape lagik kalo bukan si Shahmi. Adik aku yg si Atan dah sampai dr Melaka, die tak sampai2 lagi. So, tak dpt la die nak makan sekali ngan kitowang sbb die sampai dah dekat nak kul 12 malam.

Disebabkan aku nieh selalu bermasalah ngan keadaan sesak kat Nilai time balik keje, aku pon amik cuti sekali...hehehe...bestnye:D

Ibu insisted nak gi kat Aunty Aini's ngan adik2 aku cuz dekat ngan umah. Lagikpon ibu suke makan kat situ kan...So, kitowang pon gi sane. Terase gak nak makan makanan western Malaysia nieh. Lagikpon kat sini die buat mashed potato instead of letak french fries...nyummmyyy...

Aku tetap dgn sup ayam kampung aku. Tp arinieh aku makan desert la...sbb nak celebrate punye pasal. Makan Tapai ngan Eskrem...favourite aku:D

Yang paling best ialah melihat adikku belajar ape itu Sirloin Steak. Kitowang biarkan die order tanpa memberitahu yang steak tuh kecik...ehehehe...

Tp...cite nieh bukan cite food. Nieh cite sal parents aku...

To ayah and ibu:
Semoga sentiasa di bawah lindungan Allah...dikurniakan kesihatan yang baik...dimurahkan rezeki (hopefully lepas nieh dpt cucu ye~!)...and disayangi anak2 selalu:D

Monday, February 02, 2009

sha: chrysanthemum story - part 6



Park kereta.

Aku: Sure nak makan nasik lemak?
Sepet: Sure. Tak puas makan tadi.
Aku: Yang tunggu I kat McDonald's tadi apasal?
Sepet: Senang. Tp balik nieh I hantar u ye?
Aku: Takpe ke?
Sepet: Mmg I nak jemput tadi kan...
Aku: Okay...hantar balik boleh.
Sepet: Sedap tak nasik lemak sini?
Aku: Ntah...boleh la kot.
Sepet: Takkan org Seremban tak tau?
Aku: I dah jarang makan luar...
Sepet: I ingat u nak masak utk I...
Aku: Wife u ade?
Sepet: (chuckled...and pandang sinis kat aku...)


Aku amik sambal sotong. Die amik sambal paru. Air mineral dua.

Sepet: Meh sini...(die nak amik botol mineral dr aku)
Aku: Boleh bukak sendiri...
Sepet: Yelah tuh...
Aku: Iye~! (sambil terkial2...)
Sepet: I dah cakap tadi kan...(sambil amik botol and bukak)
Aku: Yelah...(mukeku masam. Kawan2...aku nieh benarnye tak pandai bukak botol air mineral...hehehe..)
Sepet: Skang nieh sape bukakkan?
Aku: Adik.
Sepet: Kalau tak?
Aku: Kawan2!
Sepet: Kat opis pon kawan? (aku angguk). Kalo sowang?
Aku: Mintak tolong sape2...
Sepet: Kenape tak mintak tolong tadi?
Aku: (diam. Macam mane nak cakap yg aku nak erase memories ek?)
Sepet: (die senyum pandang aku...)


Tgh makan...


Sepet: Tak sedap paru nieh...
Aku: Nak sotong? (die angguk. Aku pass pinggan)
Sepet: Potongkan?
Aku: Banyak ke sikit?
Sepet: Sikit jek...(aku pon potongkan sotong besar tuh masuk dlm pinggan die)


Die potongkan paru masuk dlm pinggan aku. I became very quiet at this point. Start sotong tuh masuk mulut die...aku dah taknak cakap.
Kitowang dah biase macam nieh. And how I missed this whole situation. Aku bukan tak pernah nak try buat macam nieh ngan org len...but...it was never like this.


Sepet: Jangan la menung2 mase makan...I depan u nieh kan...


I looked at him...he was smiling. Kenape aku nampak takde rase bersalah dlm diri die? Ape khabar bini die kat umah?

Sunday, February 01, 2009

tag & award: kak tie


Aku nieh benarnye mengada2 nak posting bebanyak time weekend nieh. Aku amatlah suke ati kerane dapat nak menunjuk2 dan poyo ngan award yg diberikan nieh.

Datangnye dari Kak Tie! Haaaa...best tau dpt award dr org pemes macam Kak Tie nieh. Terharu, terkejut dan terhepi dgn sehepi2nye...

Arinieh benarnye aku dah wat posting kul 3 pagi tadi...so kalo rajin silelah view sambungan Chrysanthemum Story ek!:D

sha: chrysanthemum story - part 5

Keluar dr McDonald's...

Aku: Mane u park kereta?
Sepet: Sane...
Aku: Dah pukul berape nieh?
Sepet: 8.30pg...
Aku: Jgn lambat...nanti u kena saman pulak...
Sepet: Okay...I dah tukar kereta. U tau kan?
Aku: Tak.
Sepet: Sure or not u tak tau?
Aku: Tak!
Sepet: U tau I pakai kereta ape kan?
Aku: Tak tau...
Sepet: Tak pernah check ke dulu? Kan I park kat office?
Aku: Tak nak amik tau...
Sepet: It's okay...arinieh u tau, kay!
Aku: Okay...

We reached his car...

Sepet: Suke tak?
Aku: Okay...(ceh...ego...padahal suke)
Sepet: U suke kan macam nieh?
Aku: Yup...
Sepet: And...we change this to this (die angkat CD depan aku)
Aku: I dah hafal la lagu dlm CD tuh...
Sepet: I know...Guns and Roses will always be our favourite!
Aku: Hmmmm...(dlm atiku berkate...kenape ko mesti ingat sume nieh ek?)

Sepet: Kalo I bawak manual nieh, mesti u boleh tukar gear...
Aku: Hmmm...(yup...when u wanted excuses to hold my hand...mmg la!)

Aku alihkan tangan aku atas handbag. No holding hands this time!

Sepet: (chuckled). Awat...takut ka?
Aku: Tak!
Sepet: Dun worry...tak pegang nye...
Aku: Boleh caye?
Sepet: Boleh...
Aku: Good.
Sepet: Kite nak gi mane nieh?
Aku: Sini...

So, sebagai org Seremban...guide la jalan....