Monday, January 18, 2010

sha: choices


flower power
Originally uploaded by Fuá
" Hey ladies sekarang cinta pakai otak
Jangan mau rugi hati dan juga rugi waktu
Bila dia merayumu ingat semuanya bohong..."

I'm trying to make a comeback, but it is not the same as having your own line. I mean, blogging from the office is definitely not me; considering that I hate people interrupting my privacy.

Furthermore, I would like to think that I love to spend my quality time in the office doing work - as I would prefer to sleep soundly at home:)

Getting paid for how much I am supposed to earn is my high priority.

But this question raised in my head while I was doing some chores just now:

If I have a choice, would I settle for a handsome boyfriend or a smart one?

This is because recently I noticed that people will ask this:

"Boyfriend kau handsome tak?"

rather than

"Boyfriend kau pandai tak?"

Hmmmm...Sha has lots of boyfriends. Now she is thinking, "Which one?" Hahahahaha...just kidding!:P

How handsome is handsome to you?
and
How smart is smart?

Hmm...I'm still thinking...fellas...

32 comments:

julietchun said...

kalau boyfren hensem tak senang duduk pulak nanti asek dok pikir yg bukan2.boyfren bijak lagi bagus.

~0~ said...

xpernah org tnya....

laki kau tinggi x akhlaknya??

hurmmmm

Vee Violet said...

vee prefer pilih bf berdasarkan personaliti - bukan rupa...
=)
sebab vee pun biasa2 je... plus taklah pandai mana sgt..
=)

~LP Lum~ said...

salam kak sha... :)

hehehe... sbnrnya kalo sy sy pilih kualiti buknnya kuantiti... ceh wah mcm barng lak dorg nie eik... :)

alah kak sha, kalo ensem melangit pun kalo akhlak n pragai xsemengah mna wat pe?? biar ar yg sedap mta mandang aslkan dia 2 sorg yg berbudi bhsa trutamnya pd parents n family sy... ;)

~Kak AZZ~ said...

errr....errr.........errrrrr.......

*kat sini selalunya ditanya:

1) "apo kojo ehh budak tu.."

2) "bujang atau dah ponah kawen..."

3) "oghang mano...anak sapo....apo kojo omak abah ehh..."

4) "adik badik ehh ghamai koo..."

Susah sgt nak dengar pertanyaan mcm yg Sha sebutkan tu....

1) Kalau kata ensem, dorang akan ckp..."ensem tak kojo nak buek apo? Ngabih an bogheh yoo..! Bukan buleh konyang ngadap muko ensem tu dohh...."

2) Kalau kata sekolah tinggi ada degree, dorang akan kata, "elok la tu, jgn lak lopeh nikah sok, pandai ke lain lak...pandai putar bolit...pandai cakap, buek bisnes tp lingkup gak...Pandai apo camtu..."

Kesimpulannya: Terima seadanya siapa saja yg telah ditentukan jodoh kita tu....hehehe....

et said...

err..better xde bf kot..hahahaa~
kapel itu kan haram..
why bother wif all dat? ^^

aBoi said...

pendapat saya sama seperti mereka2 di atas..hehe

hasni said...

lamanya sis sha menyepi
winduuuuuula
hukhuk
erm
suka bf y cute
haha
kluar tajuk sudah;-p

Kapten Luffy said...

aku hensem dan smart ;p

Quiyah & Hasrul said...

yeay, now sha's back..
eh sha, prob ko dah setel ke?
sile email aku yer..
quiyah[at]gmail.com

a kl citizen said...

smart la...

hensem is a bonus!

tapi suami akak memang terlebih bijak dan hensem

Dee said...

ntah..tp kan..akak rasa org tya gini dh skrg..bf ko kaya x? it's true tau sha..x kisahlah x ensem janji kaya..x pandai sgt pun xpe..janji kaya..duit, duit, duit..itu je yg penting skrg nih..

iza~de~bintang said...

Wadeuh susahnya nak jawab soklan kualitatif camni. Tatau nak guna parameter mana satu. Agaknya kalau si dia dah berjaya memikat dan kita pun terpikat, maka yang itulah yang dilihat paling hensem dan pandai hihi.

Masih menunggu sang arjuna yang pegang panah chenta dan mampu memanah tepat ke hati ini...wa wa wa (^_^)

Selamat sore Sha ;)

en_me said...

me not smart, but me know what love is.. ehehe

Tie said...

Bila dah jodoh kan.. tak nampak pun handsome atau apa-apa pun... semuanya kita terima seadanya.. :)

manje said...

sis ....
yeay..dapat read your blog.hehhe,manje cuti today.
ermm...
kalau dapat pilih bf berdasarkan dua perkara tu?
smart or handsome?
hermm.....
dua-dua pun tak di pilih...hehhehe
lau smart tak sayang kat manje watpeeee
lau handsome tapi suke main kayu tiga empat lima watpeeeeee
anyway..bf manje now tak la handsome mane...my sister siap kata manje n him macam beauty n the beast.cettt...but die syg kat kita...=)
tu yang penting.

tapi nak menjawab soklan sis,lau between smart n handsome,i choose smart .

manje said...

sis ....
yeay..dapat read your blog.hehhe,manje cuti today.
ermm...
kalau dapat pilih bf berdasarkan dua perkara tu?
smart or handsome?
hermm.....
dua-dua pun tak di pilih...hehhehe
lau smart tak sayang kat manje watpeeee
lau handsome tapi suke main kayu tiga empat lima watpeeeeee
anyway..bf manje now tak la handsome mane...my sister siap kata manje n him macam beauty n the beast.cettt...but die syg kat kita...=)
tu yang penting.

tapi nak menjawab soklan sis,lau between smart n handsome,i choose smart .

sI tEDI said...

sekali sekala blogging pun x pe sha.. terubat rindu!

nak cari yg seadanya!

t care!

Amieynna Amin said...

prefer smart..
coz kalau hensem..
nanti xsenang duduk..
takut drampas..
hehe..
nway..
jodoh ketentuan DIA..

fa10 said...

dulu berangan nak laki hensem tp dah jodoh ngan yg biasa2 jer... alhamdulillah berIMAN...

Lan Bingka said...

terpulang kepada mata masing2..

N A N I E said...

pilih yang smart kot hehe..btw kalau dah jodoh, buruk caner pon tetap nampak hensem :)

Yunus Badawi said...

komen kapten luffy tak boleh belah. Saya pun segan nak mengaku mcm tu hehehe

Cik Biol said...

tak tau la tak pernah letak pape ukuran..just terima je sape2 yg Dia telah cipta utk aku..itupun kalau kami ditakdirkn bertemu di sini kalau tidak..di sana saja kami bertemu..insya Allah..

kakpah said...

telebih hensem susah, telebeh pandai pun susah gak.

sya said...

err, yang hensem dan yang smart tu... dua2 sekali lah.. (boleh jawab gitu tak? :P)

betul lah sha..
kalau kat tempat kerja, rasa bersalah je kalau nak buat benda selain dari kerja.. huhu

emilia said...

I rase hansem pasal itu factor luaran and smart hanya bila kita sendiri dapat mengenali seseorang itu. So bila orang tanya hansem tak?...means kalau tengok secara luaran camana? Nanti kalau tanya pandai tak? .....tak kan nak jawab pandai...or tak pandai...hansem dgn tak hensem tu lagi senang nak jawab.

sueanne said...

pilih yg smart kut..terlebih hensem susah gak sha..nanti merana hati lak..hehe

speckurosaklagi said...

adakah saya???

Cik Qemm said...

hmm..

i want both.haha.who doesn't? :P

but luckily no body asked me both question at the first place.

mama once asked where did he study, she never asked his appearance.

having both criteria would make me happy. i want both!

haha!

ashie023 said...

Kesimpulannya: Terima seadanya siapa saja yg telah ditentukan jodoh kita tu....hehehe....
Itulah hendaknya..
Sha..approve ambe dalam fesbuk

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

biar baik hati budi. Itu paling penting.
hensem itu satu bonus je.