Wednesday, May 05, 2010

sha: sakitlah babi!!!


Curious pigs
Originally uploaded by nomanson
She is chubby. But it didn't mean that she was not pretty. Her imperfection was subjective - depending on the way people judge the word called beauty.

Indeed, beauty is at the eyes of the beholder.

But I never talked to her. I didn't want to smile at her. Why?Because she won't smile when I smiled and she turned her face so that she didn't have to talk to me. A "hi" will never do...

So, imagine this situation:

One day, while washing the dishes, I heard a voice...

"Babi! Sakitlah babi!"

I frowned. Huiiikkk?

"Ayang...mehlah sini. Lama abang tak manja dengan awak...." I heard her husband's voice pleading.

"Awak ni babi laaaaa.....!!!!" she screamed at the husband.

"Saya cuma nak bergurau. Apasal awak melenting ni? Meh sini saya cubit hidung awak..." I heard her husband "romantic" voice again.

"Babiiiiiiiiiiii!!!" and she screamed on top of her lungs.

Of course, I didn't know what happened because it happened in her house. But then again....

Why did she called her husband babi?
Babi or baby?


Uiiiiikkkk??!!!

23 comments:

KEMBARA KERTAS KOSONG said...

bahaya...haha
salah pronounce lain
bunyik nye..haha

Othman Juliana said...

aby kot sha-pronounce style baku kot, ngeh3x

Othman Juliana said...

eh, baby~ typo

a kl citizen said...

aii.. husband dia suka menyondol lah tuuu


eee, kembang pulakla tekak akak

iza~de~bintang said...

Hu..hu... dengan nada "romantik" suami dia tuh...maybe dia maksudkan baby lah kot.

Kalau b*bi, mungkin kena pelangkung dengan selipar. Maybe suami dia sound trabel kot atau baku tahap gaban :)

Pocket said...

simply hubby dia tak makan saman,
and si isterinyer plak mulut longkang.

yer la ko nak maki laki tu sebab nak menyondol mase masak ker aper kan.. but babi ker kata umpama yg digunakan? hehehe

nice one sis :D

Atikah said...

Salam...
Dia sebut baby tu... kunun2 nak speking london.. sekali keluar babi... hehehe

zaradgreat said...

erkk
ngerinya
dia baca baku kot

uishh
bahaya2

mummyseri said...

Salam sha..
hanya dorg je yg taukan..
ingatkn ape td..
bahaye ek, org lain yg dengar
msti trtanya2 apsal..:)

NURUL M. said...

hehe..
lain macam je cite neh..
pelbagai persepsi ada..
hehehe

kayteeze said...

Aderk !! takut lak ! Kalau betul tentu husband dia tenyeh mulut dia dengan siput babi, ekekeke........

hasni said...

wah
kes xhormat suami nihihi
suami pon macam xda perasaan
haha

Queen said...

ade je orang yang kasar..dan suami pun tak kesah....
eheheh..cuma org bila dengar macam kurang ajar...

but as long as lelaki tak kesah (meybe memang jenis dari bujang)..so kita pun senyum jela kat belakang..


psssttt...org selalu kata i marah hubby but i'm not and hubby knows...i just cant help with my voice level....sigh..

Cik Qemm said...

isk gerun ah org cmtu.ade laki romantik dilayan nye cenggitu. :|

~LP Lum~ said...

salam kak sha~

giler apa?? kawen ngan "babi"... :))
susah btl kalo mulut xde insurance macam pompuan tu.. snggup pnggil hubby dia ba alif ba ya..
atau memang nama mnja hubby dia mcm 2?? :p

Yunus Badawi said...

Teringat cerita Adamaya bila mamat yg syok kat Maya tu panggil Maya "b".

Apa entah maknanya?

zeqzeq said...

nak geli ada, nak gelak pun ada

Kengkawan said...

lawak la...
x reti nk pronounce kot

Miss ... said...

pelik jugak psl pe diam marah laki dia hehe

lupekanje said...

We do not knw wht behind the scene.
Its sound bad...but may be thts the way for them to love each other??

Frankly speaking, hard for me to keep on my positive thinking if I have neighbour like this...heheh

ok sha, dont bother about them.

~ mizzAmy ~ said...

hahahaha.... baby kot kak sha.

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

.hehe baby lah sis
.x kan lah babi ;p

lankapo said...

takkan "awak ni BABY laaa !!!" dgn suara tinggi

Mesti lah BAB* haha

Dayus suami begitu