Wednesday, September 22, 2010

cheryna love story: tulip larangan


Tulip bouquet
Originally uploaded by occecid
Seberapa salahkah diriku
Hingga kau sakiti aku begitu menusukku
Inikah caramu membalas
Aku yang selalu ada saat kau terluka...


We have been talking for a while. I suddenly found that I was talking a topic that I didn't want to discuss. With him.

"Dah baik balik dengan dia ke?" he asked. The expression was serious.
"Tak...taklah...orang lain..." I said slowly.
"Waaaa...orang baru. Siapa...siapa....? Ceritalah," he looked interested. I could see his teeth. At least for the first time that week.
"You tak kenal dia siapa," I blushed.

This is going to be really...really hard...

"Entahlah. Dengan Sepet dulu sampai lima tahun. Tapi tak miserable macam ni. This one baru sekejap. Tapi dah kelam-kabut tak tentu arah dibuatnya," I started slowly.
"Tu yang you kata you nak rest tu?" he asked.
I nodded.
"Yang dulu lima tahun...yang ni sekejap. Tuh la...perasaan ni kita tak boleh nak jangka kan, Sha?" he was looking ahead.
I was silent.

"Nampak sangat tak tentu arah bila you macam ni," he grinned. I smiled back.
"Macam mana nak buat ni ek?" I asked slowly.
He grinned broadly.
"Cakaplah kat dia..." he said.
"Gila! Dia nak kahwin bulan 12 ni tau! Takkan I nak terhegeh-hegeh pulak?" I asked with defiance.
"Ehhh...you tak boleh cakap jugak. Kalau I jadi you, lagi seminggu dia nak kahwin pun I pintas," he said.
"Crazy...."
"Tak...janji you dah cuba," he said confidently.
"Tapi kalau kacau orang punya kan tak elok..."
"Then...you yang mintak diri you sakit macam ni?"

The look on his face was challenging.
Adoi.

This is part 1 of Tulip Larangan.

Welcome, folks. I'll tell you my love story.

10 comments:

Quiyah said...

arrghhhh! gila!

iza~de~bintang said...

Salam Aidilfitri Sha :)

Pilihan yang sukar tu. Ikut hati atau ikut fikiran. Ish tak reti nak cakap kecuali kalau dah berdepan dengan situasi tu. Tapi orang tua2 kata ikut hati mati, ikut rasa binasa. Tapi hari ni bila2 pun boleh binasa, eksiden hari-hari...ekeke gurau2 ketupat.

Dee said...

gila..xkan kita perempuan nk cakap..skali bertepuk sebelah tangan..seumur hidup menanggung malu..

~LP Lum~ said...

salam kak sha~

wah2.. adakah insan yg sma?? :)
hope u epy kak... :)

ps : sory kak, hp ada prob.. kejap dia on kejap kang tetba dia off sendiri... :(

mier@merr said...

insyaAllah..kalau ada jodoh ada.. klu xde...mknanya dia bukan yg terbaik yg dh ditentukn.. kdg2....apa yg kita nak..bkn apa yg kita perlu..

kiddo2music said...

the moment of truth.. :D

...will you fight for this love? eheks~~~

thanks for writing again :)

runi said...

ermm, menarik tul cite cinta sha ni. tp sha memang jiwang huhu..

zeqzeq said...

tak salah memberitahu ..puas hati usaha

~Kak AZZ~ said...

Apa salahnya bertanya... Mana tau kalau diapun punya niat yg sama mcm Sha.... Kalau tak cuba mana mungkin kita tau jawapannya...

*Bermain dengan perasaan ni mmg la rumit.. kan Sha kan... =)

Cik Qemm said...

tulip larangan?

u always have story to write. that's why i love reading this blog.

anyway kak sha, tabah ye.